põletv tunne kurgus 23.03.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!
Kuna gastroenteroloogi vastamas ei ole, pöördun Teie poole. Olen aastaid põdenud gastriiti ja refluksi. Võtan Nexiumi 20mg 1kord päevas ja olen enam vähem hakkama saanud(tihti esines iiveldushooge) Nüüd paar nädalat on pidevalt põletustunne kurgus(neelamine ei ole valus), mida olen püüdnud leevendada imemistablettidega (Isla) Need leevendavad korraks ja siis ikka vanaviisi põletab. Pidasin tablettidega nädalase vaheaja kuid eriti kergemaks ei läinud vaid magu hakkas valutama.
Võtan veel Arimidexi.
Millest võib see tingitud olla ja kuidas abi saaks?
Ette tänades Anu

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!
Arvestades Teie varasemaid haigusi (gastriit ja refluks), soovitaksin esomeprasooli annust tõsta 40 mg-le. Ravikuuri pikkus vähemalt 4 nädalat . Esomeprasooli 20 mg on sobiv säilitusannusena retsidiivi vältimiseks. Kui annuse tõstmine ei leevenda vaevust, siis peaks kaaluma kontrolli ja perearstiga võiks selles osas konsulteerida.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Vererõhk

Tere

Mul on selline küsinus, et kas see on kõrge vererõhk kui ülemine on vahemikus 130-140 (enamasti 134-135) ja alumine 90-105(enamasti 95-100)? Mõõtmine toimub minu korda nädalas. Umbes ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Vererõhk vajab tähelepanu kui on 140/90 mmHg või kõrgema väärtusega. Kõrgenenud vererõhk tõstab südame ja verseoonkonna haiguste riski. Esmalt tuleks uurida, kas kõrhgenenud vererõhu näidud ...

Loe edasi

Kõhugaasid

Tere,kas see peaks olema normaalne,et hommikul enne söömist kõhus keerab ja gaasid on juba sees

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Puhituse tunne võib viidata seedehäirele või soole funktsionaalsele häirele. Sageli kaasneb gaaside kogunemisele ka kõhuvalu. Tuleks analüüsida, mis võib põhjustada seda kaebust ja sellest ...

Loe edasi

toidulisandid

Tere oleks selline küsimus et mind on viimase aasta jooksul koguaeg kimbutanud põiepõletik ja herpes viirus , et alles lõetasin mõlemaga antibiootikumi kuurid aga tahan neid ennetada ja ise midagi ära ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Põiepõletiku raviks kasutatakse antibiootikume, herpese korral ravi on viirusevastase ravimiga. Pärast antibiootikumi kuuri võib kaaluda probiootikumi kasutamist mikrofloora toetamiseks. Arstina ...

Loe edasi

2kuusel beebil hääl ära

Tere
Kohe 2kuuseks saaval beebil on hääl ära juba teist päeva. Hääl täitsa kähe. Köha ega nohu pole täheldanud, sööb tavapäraselt. Kaka on limaseks läinud. Kas ja mida teha? Kas peaksin pöörduma ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Ka beebidel võib tulla ette olukordi kui hääl on kähe. Enamuses on see ise mööduv probleem. Vahel võib põhjuseks olla ka argav viirushaigus. Ka sellisel juhul on see isemööduv, vajab ...

Loe edasi

Pidev alaselja- kõhuvalu. Lisaks luuvalud ja põlveliigesevalud ning liigunisus, iiveldus, kõhulahtisus.

Tere! Palun Teie arvamust minu kaebustele , sest minu perearst laiutab käsi ja nimetab seda kõike psühhosomaatilisteks kaebusteks. Valud on kroonilised ja kestavad juba terve aasta. Need valud teevad omakorda ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Kirjeldate rohkelt kaebusi, mis aga ei viita ühele konkreetsele haigusele. Täna saab arst oletada, et vaevused on psühhosomaatilised, siis kui somaatilised (keha) haigused ei ole uuringute ...

Loe edasi

Tuberkuloosi vaktsiin

Tere
Minu on küsimus tuberkuloosi vaktsiini kohta.
Tutvudes infolehega loen sealt välja,et
vaktsiinis puudub Mycobacterium tuberculosis, mis on tuberkuloosi inimvorm.
Vaktsiinis ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kui küsite BCG vaktsiini kohta, siis jah, see on välja töötatud baseerudes Mycobacterium bovisele. Kaitse osas ei ole Te aga õigesti mõistnud.
BCG-vaktsiini kaitseb tuberkuloosi ...

Loe edasi

Lapsel silmalaul mügarik

Tere. Minu kahe aastasel lapsel on juba mitmendat kuud ühe silmalau peal punetav muhk. Mõnikord on väiksem, siis jälle suurem. Arvasin, et see oli seotud kukkumisega, sest siis oli tal silm üleni sinakas, ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kui see ülemise silmalaul olev moodustist last ei sega, siis arsti poole pöördumisega kiirustama ei pea. Võimalik, et see on jäänud verevalumist . Kolde resorbeerumine võib võtta pikema ...

Loe edasi

Kõige väiksema varba all suhteliselt kondi juures.

Tere.
Tekkis selline asi,kui ostsin uued tööjalanõud. Ja nüüd ise arvan ,et äkki konnasilm kuna jalal tekkis hõõrdumine sai natuke suurem nr jalanõu.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie kahtlusega nõustun. Fotol olev leid on konnasilmale iseloomulik, koos ümbritseva hüperkeratootilise valliga. Kuna kolle asub toetuspinnal, siis peaks selle ära ravima, sest vastasel ...

Loe edasi

Häiriv valu jalgades natuke nagu põletutunne.

Tere! Olen olnud terve inimene ja peale vaktsiini Pfiseri esimest doosi kaks nädalat hiljem hakkasid probleemid.Tuli kätte ja jalgadesse häiriv valu ja natuke nagu põletustunde moodi ka.Liikumisel väga ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie kirjeldus vastab neuropaatia sümptomitele. Vahel on võimalik neuropaatiat tekitav põhjus tuvastada, kuid oma praktikale tuginedes, võin kinnitada, et sageli jääb see ebaselgeks. ...

Loe edasi

Täpp suus

Tere! Kas sellise musta täpi pärast peaks muret tundma vôi kuhugi näitama minema? Netist uurides vôiks arvata, et tegu on verevalumiga. Valus ei ole.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Sellele küsimusel sai juba vastatud.

Lugupidamisega, Vanda Kristjan

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: