Pearinglus 02.01.11 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere.

Aasta 2 tagasi avastasin ,et ei saa käia ringi ratast,tekkis peas tugev surve ja süda läks pahaks ja seda pikaks ajaks.Edasi hakkasid tekkima väsimuse hood autoga sõidu ajal pidevalt roolis magama jäämine juba väikese vahemaa tagast ja silme eest mustaks minemine .Asi järjest süveneb.Nüüd on midagi totaalset korrast ära ja ei saa kummardada isegi kapi alt asju võtma,tekib surve peas ja näos.Vahel ka kerge valu kuni magamiseni.Nägemine - kuulmine on korras ja vererõhk pigem madal kui kõrge.Vahetevahel esineb palavikku kuni 37,5. Kas näiteks kurgumandlite põletik võiks tekitada peavalu? Aga millest see meeletu väsimus ?10 kond aastat on esinenud kerget kroonilist nohu. Olen ise oma peaga mõelnud ,et äkki magades pole aju hapnikuvarustus piisav nohu tõttu ja see põhjustabki peavalu aga millest selline probleemide süvenemine nagu pidev surve näole ja peale(nagu ripuks pea allapoole) mida enne pole olnud.Või on probleem peaaju veresoontes? Mida arvate teie?

Arst vastas:

dr Toomas Toomsoo

Neuroloog

Tere,

siin on nõndapalju küsimusi, et nende vastamisel ei piisa arvamisest. Tuleb lähtuda sellest, mis kõige enam vaevab, kui survetunne ja krooniline nohu, siis tuleks pöörduda LOR´le ( kõrva-nina- kurguarst) ja peale seda vaadata verenalüüsid ja alles kõige viimasena neuroloog.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi