Pearinglus 23.03.10 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere,
Probleemiks on pidevad peavalud, samuti tekkinud hootised nagu minestustunne vms, paar korda on tekkinud olukord, kus pearinglus on nii tugev, et liikuda võimatu, samuti kaasneb sellega iiveldus. Viimane kord kestis tunde.
Tehtud on ajule MRT, EEG, vereanalüüsid, kõrva on uuritud.. Kõik on aga korras
Lisaks on veel seljas üsna konkreetses kohas pisteliset valud, enamasti liigutades.
Neuroloog kelle juures käisin leidis, et see pole tema rida enam ja edasi kehitas vaid õlgu, samas probleem jätkub aina.
Depressiooni ja muude ärevushäirete all ei kannata samuti. Käisin igaks juhuks psühhiaatri juures ja no ei tuvastanud ta seal midagi Sinna läksin ise siis, ilma neuroloogi soovituseta, pigem tõestamaks, et pole selliseid probleeme.
Valuvaigisteid olen võtnud, kuid erilist kasutegurit ma ei ole just märganud, samas selline pidev halb enesetunne on tõeliselt häiriv juba ja raske on keskenduda kui pea stabiilselt valutab

Arst vastas:

dr Toomas Toomsoo

Neuroloog

Tere,

siin on tegemist kas loomupäraselt nõrga sisekõrvaga ja selelst pearinglused. vajab treeningharjutusi sisekõrvale, teavad neuroloogid ja kõrvaarstid ette näidata. Või on tegemist ka nn. vestibulaarse migreeniga.Viimase korral võiks abi olla spetsiaalsetest migreeniravimitest.

peaksite neid hoogusid täpsemalt kirjeldama, siis saaks ehk ka neuroloog pihta nende olemusele.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi