Mure 17.05.08 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!

Kukkusin neljapäeva öösel vastu reedet voodist kuidagi üle kaela pea peale (a' 50 cm minuga kokku kõrgus). Täpsemalt siis kuhugi vasema otsmiku ja kukla vahelise piirkonna peale. Esimese hooga oli hing kinni ja ahmisin õhku ning seejärel haarasin peast kinni, sest meeletu valu oli. Peaaegu kohe tulid ka külmavärinad ja käed hakkasid värisema jne. Kuni 15 min istusin niimoodi voodi kõrval maas ja kogusin end (elukaaslane tõi klaasiga vett ka juua), siis upitasin end voodisse tagasi ja jäin ka magama tagasi. Reede hommikul enne tööle minemist võtsin 2 ibuprofeeni tabletti igaks juhuks sisse, sest pea oli selline imelik nagu vati sees. Päeval oli igasugu erinevaid tundmusi - kael oli ja on siiani kange, seljalihased kuni keskseljani olid pinges ja liikumisel koondus vahel valu seljas nagu ühte kohta paremale roiete taha. Kõrvades nagu käisid külma ja kuuma lained või kohin vms. Pilt nagu sõitis kui püsti olla. Olulist suurt peavalu ei olnud. Sisikond kergelt nagu iiveldas ja silme eest ehk oli ka natuke rohkem valgustundlikum. Kummardades ja pead keerates lõi ja lööb siiani sinna vasemale pähe põrutada saanud piirkonda valu sisse. Perearsti telefoni teel kätte ei saanud reedel. Täna, st laupäeval on lisandunud ka kerge peavalu, kõrvades ikka vahelduva eduga kohiseb. Enamuse päevast olen siiani pikali olnud, aga nii palju, kui püsti käidud, siis pea liigutamisel ikka lööb valu ja kael ning selg on kanged. Kas nii kaua hiljem on mõtet end EMO'sse vms näitama minna või on see tavaline põrutuse järgne olukord? Peaksin lamama ja mitte raskusi tõstma jne? Valu korral ibuprofeeni võtma?

Arst vastas:

dr Toomas Toomsoo

Neuroloog

Tere,
reziim tehke selliselt nagu ise kõige parem tundub olevat.Erilisi soovitusi pole

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Selline mure,et väga tihti peanahk valutab?
Juukseid kammides on nahk valus,sõrmi läbi juuste libistades on ka valus.

Vastas dr Sulev Haldre

Soovitan rääkida perearstiga, kes küsib lisaks teisi täpsustavaid küsimusi ja arutab Teiega, mida on mõistlik ja otstarbekas ette võtta.

Loe edasi

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Mure

Tere!
Mul on mure, nimelt, kui ma liigutan pead paremale või vasakule, siis käivad õrnad raginad pea alaosas. Mis see peaks tähendama?

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

ei peagi midagi tegema.Ja tähendust sellel ka ei ole. Need on lubisooladest tihenenud lihased mis nõnda nagisevad.

Loe edasi

Mure

Mul esineb juba üle kuu selline suruv tunne peas. Seda on väga raske kirjeldada. Nagu miski suruks aju kokku. Aju oleks tugeva surve all. Valu haistingut mul otseselt ei esine, aga väga tugev ebameeldivus ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
arsti juurde võite ikka minna, saaksite mure ära kurta ja vaadatakse teid üle ka. Ega nohu pole olnud ?

Loe edasi

Mure

Miks Mul suhteliselt harva on kõrge vererõhk?
ykskord 160 ja mul Ninast jooksis verd ja peavalutas !

Vastas dr Sulev Haldre

Väga erinevad võimalikud põhjused.
Soovitan arstiga rääkida.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi