Pearinglus 27.04.06 / Peavalu

Külastaja küsib:

2,5 kuud tagasi said minu hädad alguse. Põhiliselt vaevasid mine pearinglus, süda paha, neelemishäired, poomistunne kaelel ning surinad kätes, seljas ja kuklas. Erinevate erstide arvamus oli paanikahäired. Ravi selle vastu ei ole saanud. Tänaseks päevaks on mind vaevama jäänud imelik tunne kukla piirkonnas, see ei ole nagu valu vaid surin, kuigi vahest käib torke moodi valusutsakas läbi, poomistunne kaelel ja neelemishäired on samuti püsima jäänud. Kas tegu on ikka paanikahäiretega või oleks vaja kompuuteruuringut ajust ja tervest peast?

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Kirja teel ei ole võimalik hinnata kompuuteruuringute vajadust. Paanikahäired on kirjelduse järgi täiesti võimalikud. Kindlasti on erinevate arstide poolt korduvalt leitud, et muid haigusi ei ole.
Sellise seisundi ravis peaks kasutama antidepressante ning võimalusel ja sobivusel psühhoteraapiat.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi