Pearinglus 02.01.03 / Peavalu

Külastaja küsib:

Nädal tagasi tõusin voodist meeletu pearinglusega. Püsti seismine oli ääretult raske, sest kõik maailm käis ringi ja silmade ees oli must. Oksendasin mitmel korral, mistõttu oksendasin ka sissevõetud ravimid välja. Jõin ainult Alca Zeltserit, mille kahjuks peatselt ka välja oksendasin.Päeva teisel poolel oli enesetunne veidi parem , kuigi pea käis ringi ja püsti tõusmine oli võimatu.Jalad külmetasid meeletult, mistõttu tegin kuuma veevanne jalgadele, et saada sooja. Teisel päeval oli veidi parem ja enam ei oksendanud, kuid käia oli ikka võimatu, sest pearinglus oli kõva.Kolmandal päeval olin sunnitud välja minema, kuigi kohati läks silmade ees mustaks , pea käis ringi ja ajas iiveldama. Nüüd on möödunud nädal ja pearinglus on vähenenud, kuid allapoole kummardamisel läheb silmade ees mustaks ja pead pöörates tunnen väikest pearinglust. Olen võtnud ainult viirpuu tinktuuri , sest arvasin, et tegu on kõrgenenud vererõhuga. Tean, et vererõhk on mul veidi kõrgenenud, kuid senini pole pearinglusi ja selliseid probleeme olnud. Olen alati saanud kummardada ilma, et pea käiks ringi. Kas saaksite öelda, millega on tegemist . Millest on tingitud see, et kummardamisel ja pööramisel silmade eest mustaks läheb ja tunnen kerget peapööritust.Kuidas on võimalik sellist olukorda edaspidi vältida? Mida teha, et peapööritus üldse kaoks?

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Kaebuste kirjeldus on põhjalik: on näidatud pearinglus ja iiveldus, mis on tasakaaluorgani ärrituse tagajärg. Ei ole näidatud kaebusi ja probleeme, mis viitaksid ajutüve kahjustusele (infarktile) - neelamisehäired, kahelinägemine, käte-jalgade halvatus jne.
Tasakaaluorgani (vestibulaaraparaadi) ärritus võib tuleneda mitmetest asjaoludest, sageli on põhjuseks ealised degeneratiivsed muutused poolringkanalites. Ägedas pearingluse seisundis määratakse tasakaaluorgani ärritust vähendavaid preparaate. Järgnevalt on tähtis tasakaalu organi treenimine - spetsiaalsete harjutuste sooritamine.
Täpsemaks diagnoosimiseks ja konkreetsete soovituste saamiseks peab minema arsti vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi