Pearinglus 21.07.00 / Peavalu

Külastaja küsib:

paar korda nädalas hakkab hommikuti kui tõusen ja vahel ka une pealt pea ringi käima ja siis hakkan oksendama, peamiselt sappi. Kunagi käis ka kiirabi ja ütles, et see on madalast vererõhust, aga see ei saa ju ainult sellest olla. Mida teha?

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Lühivastusena soovitan mitte piirduda kiirabi arvamusega, vaid kontrollida tervist põhjalikumalt. Pearingluse ja sellega seotud kaebuste-sümptoomide tekkepõhjuseid on mitmeid. Võimalik ,et küsija vererõhk on madal või rõhk kõigub ülemäära, aga ma ei peaks seda primaarseks põhjuseks. Väga väljendunud pearinglus koos iivelduse ja/või oksendamisega on sageli põhjustatud sisekõrvas paikneva tasakaaluorgani ärritusest. Kirjeldatud tervisprobleemi täpseks diagnoosiks tuleb minna arsti juurde. Koos arstiga tuleb täpsustada häire kestvus (kui kaua on hood püsinud), hoogude iseloom (kas pearinglus on “süsteemne” – st nagu tuba ringleks ümber voodi või on tegemist ebamäärase õõtsumisega), teiste terviseprobleemide esinemine, oluline on teada vanust jne. Olen kindel, et nii on võimalik leida optimaalne lahendus küsija probleemile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi