Tsüst peas 27.06.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!Mure selline ,et mitu aastat tagasi avastati peas tsüst ,arst ütles ,et tsüst voib olla juba mu peas olnud päris kaua (5-6cm umbes)
Küsimus selline ,et kas lennukiga võib sõita, kui on umbes 6cm tsüst peas?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tsüst ajus võib näiteks olla ka kaasasündinud, millega aju on harjunud nii et see vaevusi ei põhjusta ja ohtu ei kujuta. Asja selgitamiseks oleks vaja mõne aja pärast uuringut korrata et välistada tsüsti aeglane suurenemine, mis kujutab endast ohtu.

Dr. Ain Pajos
67485921
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Rathke tsüst

Tere,
olen vaevlenud päris varasest east alates peavalude käes, mis aastatega on vaid süvenenud. Kuni eelmise aasta lõpuni ei olnud minu tol ajal olev perearst nõus saatekirja neuroloogile tegema, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rathge tasku tsüst on kaasasündinud arenguhäire tõttu tekkinud vedelikupõieke, mis tavaliselt mingeid vaevusi ei põhjusta. Suurema tsüsti poolt tekitatud probleemid on seotud nägemisega (silmaarst?)ja ...

Loe edasi

Aju MRT uuringu tulemus

Tere!

5 nädalat tagasi tundsin vasakul pealael põletavat valusat kohta, mis püsis kaks päeva. Pea ei valutanud, katsudes oli koht väga valus. Siis tekkis pealaele ja kuklapoole selline tuim ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst on vedelikupõis vasakul põskkoopas, kolded võivad olla tingitud vereringehäiretest millede põhjused tuleb veel leida. Peavalu need ei põhjusta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalu

Tere päevast
Pöördun murega, kuna mingi hetk hakkasid peale peavalud paremal pool. Tundsin ka kerget kõrvavalu. Peavalud olid aga sellised et kord tuli ja kestis mitu päeva ja seejärel polnud midagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst viitab kroonilise põsekoopa põletiku võimalusele mis võib anda ka sagedasi valusid näos ja peas. Asja selgitamiseks tuleks minna kõrvaarsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tsüst peas ja peavalud

Tere!
Aastal 2004 avastati peas arahnoidaaltsüst mõõtmetega 2,3X3,4X4,5 cm, vaevusteks olid sel ajal peavalud.
25.06.2012 uuringu vastus: T1, T2 ja FLAIR sekventsid erinevates tasapindades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Arahnoidaaltsüstid tavaliselt on asümptomaatilised (ei põhjusta vaevusi) ega nõua eriravi. Konkreetsel juhul on õigem nõu küsida neuroloogilt, kes on näinud korduvalt tehtud uuringuid ja teostanud ka Teile ...

Loe edasi

Pingepeavalu

Tere

Olen 27 a naine, 4 a tütre ema. " a tagasi algas paanikahäire ja ärevushäire, millele lisandus depressioon. Sümptomeid oli palju- tugevad hood ööl kui päeval, värinad, pearinglus, valud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Usun, et kindlasti on võimalik saavutada stabiilne seisund ilma tervisehäireteta. See eeldab lisaks õigele ravimile ka muutusi igapäevases elureziimis. Soovitan vahetada raviarsti.

Dr. Ain ...

Loe edasi

uimasus.

mul selline mure et juba kaks kuud on pea uimane nagu aju ei saaks hapnikku.ajus on 1cm tsüst mida on kontrollitud 2 korda viimane kord 2 aastat tagasi.vastuseks oli ,et ei vaja edasist jälgimist. kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst peauimasuse põhjuseks ei ole, küll aga võimalik stress ja närvipinge.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

Füüsiline koormus ja tsüst

Tere

Olen 25 aastane naine. Poolteist kuud põdesin puukentsefaliiti (põdesin kergemini, kuna 2 vaktsiini tehtud). Kuna haigusele ei saadud kohe jälile, siis tehti eelnevalt kõiksugu muid uuringuid, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuring kerget entsefaliiti ei näita, kas seljaajuvedeliku proov näitas?
Kui enesetunne on hea võib trenni teha, soovitav on siiski 3-4 nädalat suuri koormusi vältida.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

lapsel on peas tsüst

asub see tsüst kusagil ajuripatsi juures, (mingi käharnääre või midagi sarnase nimetusega)tekitas arvatatavasti poisile varajase puberteedi, mida peaks veel sellega seoses teadma? mure ju suur.
anni

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea Anni
Küsige kõike asjasse puutuvat arstilt kes saatis ajuuringule ja on arvatavasti pilti näinud.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: