Pikaajaline puusa/alaseljavalu 17.01.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Üle aasta aja vaevanud pidevad puusavalud,mis just öösiti tunda annavad ja viimasetel nädalatel lisandunud ka tugev nimmepiirkonna valu,mis kiirgab ka jalgadesse.Kõikvõimalikud vereanalüüsid ja põletikunäitajad ja röntgen korras ja suunatud ka MRT tegema,mis veel ees ootamas.
Seniks aga kirjutas arst välja ja soovitas proovida ravimit Medrol ja võtta õhtul korraga 5 tabletti ja sedasi max 5 õhtut.
Tahaksi küsida,et mis selle ravimi toime peaks antud juhul olema (kas valuvaigistav?) ja kas 5 tabletti korraga on normaalne annus voi pigem suur?

Teine küsimus,et kas MRT näitab ka kui tegu mingi närvijuure põletiku/pitsumisega?

Tänud!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Medrol on hormonaalne põletikuvastane ravim ja õige oleks selle näidustust ja tarvitamisviisi just teile küsida retsepti kirjutanud arstilt.
MRT näitab närvijuure pitsumise võimalikkust.

Dr, Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu

Alaseljavalu algas umbes nädal tagasi ning oli kannatatav.. Nüüd aga paar päeva tagasi hakkas tekkima vasakusse alakõhtu torkav valu, mis lööb vasakusse jalga. Kas selja- ja kõhuvalu on kuidagi omavahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jalavalu on tõenäoliselt seoses närviärritusega kas lülisamba nimmeosas või vaagnalihaste vahel. Kõhuvalu ei ole seljaprobleemide korral iseloomulik. Oluline on spetsialisti läbivaatus.

Dr. ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere!Tekkisid alaseljavalud kuskil aasta tagasi,tekivad näiteks autot lükates või kauem kummargil olemisest,kummardada on valus,istudes lööb valu ka puusa või munanditesse,valu püsib kuskil nädal peale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Külastage alguseks perearsti.

Dr. Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pikaajaline parema puusavalu

Poolteist aastat tagasi tekkis kubemesse ja puusa valu (kubemesse lõi ka spasme) ja raske oli kõndida. Alates eelmisest aastast olen käinud taastusarsti vastuvõtul, kiropraktiku juures, ravimasaazis ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuringu järgi tõesti puusaliigeses vaevusi põhjustavaid muutusi ei esine. Samas tegemist ilmselt ei ole ka tavalise radikuliidiga. Võimalikud on erinevad vaagnat läbivate närvide kompressioonisündroomid. ...

Loe edasi

seljavalu

Tere. Alaseljavalu juba pikemat aega, esimesed kaks nädalat nõrgad, talutavad (käisin igapäevaselt jooksmas , kolm korda nädalas ujumas), siis valutugevus muutus tugevamaks, lõpetasi treeningud. Olen võtnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on diskiprobleem alaseljas. Tuleks läbi perearsti teha rö. ülesvõtted nimmelülidest ja tulla läbivaatusele neuroloogile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Valu tuharas

Kuu aega tagasi hakkas tugev alaseljavalu, mis kiirgas puusa. Kummardada ei saanud, raske oli voodist tõusta, istuma pidin sirge seljaga. Käisin arsti juures ja sain põletiku ravi Vimovo, 10 päeva 1x ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas ka seljapildid on tehtud? Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise diski kahjustusega mis komprimeerib närvijuurt. Vale koormuse või asendi korral võib valu hakata kiirgume ka jalga. Tuleks minna neuroloogi ...

Loe edasi

Valu alaseljas ja puusas

Tere, selline mure, et 2 nädalat tagasi hakkas alaseljavalu. Kummardada oli väga valulik ja keret ei saanud pöörata. Kõndides nii suurt valu polnud, öösel oli väga kehva magada, ei leidnud seda õiget asendit. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on siiski tegu nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega mis komprimeerib jalanärvi.
Soovitan teha läbi perearsti rö ülesvõtted nimmelülidest ja pöörduda neuroloogi vastuvõtule.
Loe edasi

Alkoholisõltuvuse ravi

Minu poeg on pikemat aega alkoholisõltlane.Nüüd pika veenmise peale on ta nõus minema ravile.Tahaks teada kus teostatakse ravi ja kas alkohalivõõrutusravi on pikaajaline ning millises suuruajärgus on tasu. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tallinnas teostatakse sõltuvusravi Wismari Haiglas, Tartus ilmselt psühhiaatriakliinikus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Unerohi

Tere
Kas liigne unerohu tarbimine on kahjulik?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pikaajaline unerohu tarbimine viib sõltuvusele ja ei ravi põhjust.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

algav artroos või nimmepiirkonna närvipõletik?

Käisin suvel arsti juures oma puusavaluga - valutas koledasti ja kui olin kaua istunud, siis ei saanud kohe kõndidagi - puus nii kange. Tihtipeale lõi valuhoogusid puusalt kuni põlveni diagonaalis üle ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Teie küsimusele vastamist alustaksingi sellest, et tõepoolest üks Teil diagnoositud haigus ei välista teist. Et tagada võimalikult täpne diagnoos ja sellele vastavalt maksimaalne ravi, selleks peab aga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: