Valu tuharas 22.10.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kuu aega tagasi hakkas tugev alaseljavalu, mis kiirgas puusa. Kummardada ei saanud, raske oli voodist tõusta, istuma pidin sirge seljaga. Käisin arsti juures ja sain põletiku ravi Vimovo, 10 päeva 1x päevas pidin võtma rohtu. Selja ja puusavalu taandusid. Peale ravi lõpetamist u. 1 nädal tagasi tundsin kummardades ja kõndides tuharas valu. Seistes ja magades ei valuta. Valutab ka nagu sabakont või selle piirkond, ei saa ka nagu päris täpselt aru, ka see valu ei ole pidev, vaid kui olen istunud ja siis üles tõustes hakkab valutama, seistes ei tunne valu. Väheke annab tunda ka alaselg veel, lööb nüüd nagu hoopis vasakule poole valu, enne valutas parem pool. Vereanalüüsid näitasid väikest põletikku. Mis valu see võiks olla? Millise arsti juurde peaks pöörduma? Mis aitaks leevendada?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kas ka seljapildid on tehtud? Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise diski kahjustusega mis komprimeerib närvijuurt. Vale koormuse või asendi korral võib valu hakata kiirgume ka jalga. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tuharalihase närvipõletik

Tere!

Olen 18-aastane harrastussportlane. Mure on selline, et minu parem tuhar on andnud tunda eelmisest kevadest alates, valu tuharas on olnud talutav, aga häiriv. Eelmise aasta detsembris ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mille korral saab muljuda jalanärvi juur. Perearst saab teha rö ülesvõtted nimmelülidest mille järgselt on vajalik neuroloogi konsultatsioon. ...

Loe edasi

Painav valu vasakus tuharas ja käte suremine öösel

Kas ja kuhu peaksin pöörduma oma murega, kui iga öö valutab vasak tuhar nii, et lööb valu ka jalga ning kubemesse. See kestab paar tundi, olenemata, millises asendis püüan olla. Mingi aja möödudes valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asi on segane ja kirja teel lahendust pakkuda ei saa. Tuleks tulla vastuvõtule.
Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sügelus- ja põletustunne reies

Tere,
Paar päeva tagasi hakkas mul parema reie tagakülg alates tuharast kuni põlveõndlani väga sügelema. Nüüdseks on sügelustundele lisandunud põletav tunne, mis on nii tugev, et ei lase mul isegi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui ei ole punast löövet jalal, on tõenäoline närvijuure kahjustus-vigastus seoses muutustega nimmelülides.Soovitan minna neuroloogi vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

pirnlihase sündroom?

Tere.
Olen 38 a.naisterahvas ja mul esinevad pidevad valud(mõnel perioodil tugevamad,siis veidike nõrgemad) viimased kümme aastat vasakus tuharas ja jala tagaküljel.kõige intensiivsemaks läheb valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks uuesti minna neuroloogi vastuvõtule. Tõenäoliselt tuleb teha ENMG uuring et selgitada närvikahjustuse koht ja ulatus. Sinna suunab vaid neuroloog.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

radikuliit, isheas???

olen 52 a. naine . Mure selline , et juba pool aastat tunnen, et paremas tuharas ühest valupunktist kiirgab jalga valu, mis annab end tunda ka kubemes ja reies. Kuna pean tööl väga palju jala peal olema ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalikud on mõlemad variandid. Ravi sõltub aga diagnoosist. Paluge perearstilt suunamist röntgenisse (nimmelülide ja puusaliigeste ülesvõtted).

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valu jalas, puusas, puusaliigeses.

Olen 30a naine. Aasta tagasi sünnitasin lapse. Laps saab hetkel veel rinda ja sellega seoses raviprobleemid.

Intensiivsem valu on kestnud ligi kuu.

Valutab puusaliiges. Valu on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tulge vastuvõtule

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu tuharas

Tere,
olen 29 aastane meesterahvas. Kaks päeva tagasi hommikul ärgates tundsin vasakpoolses tuharas kerget valu nagu oleks lihas kange lihtsalt või midagi sellist ja ei pööranud sellele väga tähelepanu. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla algava lülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud närviärritusega. Soovitan mõni päev lamada ja võtta valuvaigisteid. Kui paremaks ei lähe tuleks külastada neuroloogi.

Loe edasi

Näriv valu tuharas...

Algas paar kuud tagasi, lootsin, et läheb üle,aga ei! Hoopis hullem, nüüd on puusad kanged, valu trepist üles minekul. Millise arsti poole pöörduda Tallinnas, kas on vaja perearsti saatekirja? Tänan!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustage perearstist.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

SELJAVALUD

TERE,UMBES 5 A. TAGASI OLI ESIMENE KORD KUI EI SAANUD VOODIST PÜSTI,KUNA SELJA ÜLAOSA OLI KANGE. SAIN ELEKTRIRAVI JA DIAGNOOS OLI RINNAOSA SKOLIOOS. VAHEPEAL OLI RAHULIK AEG, KUID VIIMASE AASTA JOOKSUL ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu tuharas ja jalas viitab alumiste nimmelülide vahelise kõhreketta väljasopistusele, see põhjustab ka lihaspinge seljas. Täpse vastuse saab siiski anda vaid läbivaatuse ja Rö. ülesvõtetega tutvumise ...

Loe edasi

närvivalu ?!

Tere . Mul selline probleem. Umbes kaks kuud on mul olnud vasakul pool tuharas luu või lihase valu. Ei tea isegi kumb. valu on tuim ja liigub vahelduva eduga alla varvasteni või puusa. vahest on aga selline ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tänan Teid küsimuse eest!

Teie poolt esitatud kirjelduse alusel diagnoosiksin radikuliiti ja soovitan Teil diagnoosi kinnitamiseks ning vajadusel täiendavate uuringute teostamiseks pöörduda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: