Basaaltuumade lubistused vasakul rohkem, paremal algab 21.03.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

mul uuringu tulemused, - basaaltuumades lubistused, vasemal rohkem, ka paremal algab. Uuringule saadeti vertigo pärast, kuid "rasket pead " olen tundnud juba mitu aastat, eelnevalt pole midagi leitud. Sümptomitest esineb vahel kahekordset nägemist, mitte alati, aga kõige rohkem häirib nägemise juures justkui kauguse regulatsiooni ajaline nihe, seda eriti 2m- 5 m vahemaal. Näen, aga vahel justkui stereo, ei teravusta momentaalselt, vaid tajutava nihkega. Tekitab orientatsiooni ebakindlust. Autoga sõites pole probleemi, kuid kui tõusen ja väljun autost, on pearinglust mõneks minutiks, siis läheb korda. Loen prillideta, telekat näen prillideta, kaugele näen selgelt. Olen jõudnud ise järeldusele, et silmades pole probleem, pigem siis aju selles piirkonnas, mis silmadest saadavat informatsiooni töötleb. Selgitage, mis haigusega pistmist, milline ravi ja prognoos olukorra parandamisele. Olete pakkunud ühes vastuses vereringehäireid ja südameprobleeme, neid pole mul täheldatud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Selgitamiseks on vajalik neuroloogi läbivaatus ja piltidega tutvumine.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu jalgades ja kätes

Tere!

Umbes 2 kuud tagasi tekkis lihase-ja liigesvalu jalgades ja kätes. Põlved valutavad, säärtes ja kintsudes torkiv valu erinevates kohtades. Vasakul jalal ülevalt nn liikuv koht kõndides ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks alustada perearstist kes võib soostuda tegema esmased reumauuringud. Soovitav on ka reumatoloogi konsultatsioon kuna tegemist võib olla liigeste ja ümbritseva sidekoe reaktsiooniga mõnele muule ...

Loe edasi

MRT tulemus

Tere,

palun aidake aru saada MRT vastusest-FLAIR kujutistel intensiivuse tõusuga mitmed kolded mõlemapoolselt F-l subkortikaalsel kuni 3-4 mm ja üksikud vasakul basaaltuumade piirkonnas. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid viitab võimalusele, et südamest lähtuvad verehüübed on põhjustanud väikesi ajukahjustusi. Soovitav oleks kardioloogi konsultatsioon ja uuringud võimaliku põhjuse leidmiseks ja meetmete rakendamine ...

Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

Basaaltuumades üksikud väikesed õrnad lubistused

Tere! Mida tähendab pea kompuuteruuringu vastuses lause-Mõlemapoolselt basaaltuumades üksikud väikesed õrnad lubistused. Palun seletage, mida see tähendab, millele viitavad need lubistused. Uuring sai ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See viitab väikestele kahjustuskolletele ajus sageli seoses vereringehäiretega. Tihti on põhjuseks südame rütmihäired.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalu

Tere, tohter!
Juba paar nädalat on kestnud kiirgav, pulseeriv kuklast lähtuv peavalu vasakul peapooles, nahk ja kogu pea on kombeldes valulik. Leevendust olen saanud ibuprofeenist, selle mõju kadudes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alguse võis peavalu saada seoses pea ja kaela asendiga hambamanipulatsioonide ajal - kuklaliigese juurest lähtub suur kuklanärv mis kannab valu pähe. Mõistlik oleks teha ravikuur nt. ibumetiiniga 2x päevas ...

Loe edasi

menigeoomiks sobiv leid

06.07.2006 sattusin kiirabi korras erakorralise meditsiini osakonda . Kuna esines ka lühiajaline kõnehäire, kahtlustati insulti ja tehti kompuuterrtomograafia. Uuritud peaaju natiivis ja leitud järgmist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Healoomulised kasvaja võivad olla kolju sees vahel aastakümneid ilma vaevusi põhjustamata. Tavaliselt ei põhjusta nad ka peavalu. Kõige õigem oleks teil end panna järjekorda neurokirurgi vastuvõtule. Sealt ...

Loe edasi

Valu kaela ja õla vahelises piirkonnas

Tere!

Olen mures.
Juba nädal aega tunnen õrna valu vasakult kaela piirkonnast kuni vasaku õlani. Kätt liigutades ei ole valu tunda. Eriti hull on magades. Ei leia õiget asendit ( ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaelast pärineva närvivaluga. Soovitan kasutada magades pehmet rulli kaela toeks ja vältida pea asendit, mis põhjustab valu õlas ja käes. Tuleks teha rö. ülesvõted kaelalülidest.
Loe edasi

seljavalu

Ma olen 16 aastane tüdruk ja mul on iga kuu vähemalt korra kui mitte rohkem seljavalu alaseljas. Sellega kaasneb jala nõrkus olenevalt kummal pool valu on kas vasakul või paremal. Tahaksin teada millest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Seljavalu võib tekkida selles eas ja ka varem. Vajalik oleks rö ülesvõtted selgroo nimme - ja rinnaosast et põhjust selgitada.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valu, mis läbib õla, kaela ja terve pea

Viimasel ajal on paaril korral juhtunud selline asi, et kui end sirutan, lööb tuline jutt läbi. Algab õlgadest, läbib kaela ja terve pea. Seda on olnud nii paremal, kui vasakul pool. Pärast sellist "tabamust" ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere!

Teie kirja põhjal võin soovitada pöörduda tegelikult siiski arsti poole. Kirjelduse alusel tundub, et tegemist on kaelalihaste pingest tingitud hädaga. Selleks, et täpsustada vaevuste ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: