MRT uuringu tõlgendamine 13.04.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Palun abi MRT uuringust arusaamiseks. Tehti ajust ja lülisamba kaelaosast. 1. Ajust: III vatsake on 0,8 cm laiune. Mõlemal pool peaajus valdavalt frontaalses subkortikaalses valgeaines on T2 FLAiR hüperintensiivseid koldeid, suurim on vasakul 0,8 cm läbimõõduga. Mõlemal pool basaaltuumade piirkonnas on laienenud perivaskulaarruumid. Tagasihoidlik kommunikeeriv hüdrotseefalus. 2. Kael: Degeneratiivsed muutused. C5-C6 diski protrusioon mis ahendab närvijuurekanaleid (paremal). Kaelalordoos lame

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Paajus on mõlemapoolselt väikeseid kahjustuskoldeid mis ei pruugi olla kliiniliselt olulised, võivad aga viidata nt südame rütmihäiretest tingitud mikroembolitele. Kui esineb südame rütmihäireid, vererõhu kõikumisi, peaks kardioloogiga kaaluma nt. aspiriini tarvitamist.
Kaelauuring näitab üldisi muutusi seoses vananemisega, lisaks võimalus kaelast lähtuvale valule parema õlavarre piirkonnas.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Skreloos multipleks

Tere, oleks selline küsimus, et pöördusin neuroloogi poole murega, et parempoolne silm udune , eriti kui teha füüsilist ja kuna silma arst ütles , et tema ei leia mingit viga, siis neuroloog saatis MRT-le ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vahel algab SM tõesti mööduva nägemishäirega - siis aga peaks silmahaigus olema diagnoositav ka silmaarsti poolt. SM diagnoos ei panda kunagi ühekordse läbivaatuse ja uuringu järgselt.

Dr. ...

Loe edasi

willise ringi arenguline häire

Tere.
Sattusin mõni aeg tagasi haiglasse peavalu ja osalise nägemise häirega. Saadeti diagnostikakeskusesse MRT uuringule. Kuna selleks ajaks olid peavalud juba ammu lõppenud ja ise kodus, siis uuringu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on suhteliselt sagedase arenguanomaaliaga aju verevarustuses. Kliiniliselt tähendab see veidi suuremat riski ajuvereringehäirele, ka seoses migreeniga. Kui peavaluhooga kaasuvad ka muud häired ...

Loe edasi

MRT uuring

Tere.

Sooviksin täpsustada, oma MRT uuringu vastust (mind uuringule suunanud neurokirurg viibib puhkusel ning seetõttu temalt vastust praegu ei saa). Lõplik diagnoos oli T dex tentorium-meningioom. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on parema poolkera kõvakelmest lähtuva healoomulise kasvajaga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

MRT uuring

Olen 37 a. naisterahvas, kellel tehti MRT uuring, kuna oli jala ja käe "suremine" ja peavalud ka ammu. Kuna mu ühel vanemal oli sclerosis multiplex ( mille tõttu ta suri), siis see uuring tehtigi. Arst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selleks, et täpselt vastata, peaksin ise pilte nägema.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

diski prolaps

Tere!
24.09 2007 teostati mul interlaminectomia L5-S1 sin operatsioon.Peale operatsiooni on ikkegi veel jalavalu sääre taga ja reie ees.Ka lamades tekib jalga valu.Operatsioonist möödas 2 nädalat.Kasutan ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Operatsioonijärgse valu kestus on mõnevõrra korrelatsioonis valuperioodi pikkusega enne lõikust.
Selge on aga see, et valu peab operatsiooni järgselt päev - päevalt ja nädal nädala järel ikka alanema.
Loe edasi

Muutus kompuutertomograafial

Kompuutertomograafia ( samuti MRT ) leid oli : parema T-sarve tipus väike laiend. Muus osas patol. leiuta.... Ka see muutus on norm, sünnipärane, võib tekkida traumast? alkoholist? vanuseline? ( Esmakordselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

"Vaike laiend" ei ole diagnoos, mille alusel saaks midagi tapsemat oelda. Voimalusi on palju. Tuleks kusida uuringu tellinud arstilt voi tulla vastuvotule.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Meningioomi uuring

Tere!

Pool aastat tagasi avastati mul MRT uuringu käigus ajus meningioom. Nüüd peaksin mineme uuele uuringule, et selgitada, kas on toimunud mingisuguseid muutusi. Sooviksin teada, kas kompuuteruuring, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

UUringud ei ole analoogsed. Meningioomi näitab paremini kompuuteruuring.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Füüsiline koormus ja tsüst

Tere

Olen 25 aastane naine. Poolteist kuud põdesin puukentsefaliiti (põdesin kergemini, kuna 2 vaktsiini tehtud). Kuna haigusele ei saadud kohe jälile, siis tehti eelnevalt kõiksugu muid uuringuid, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuring kerget entsefaliiti ei näita, kas seljaajuvedeliku proov näitas?
Kui enesetunne on hea võib trenni teha, soovitav on siiski 3-4 nädalat suuri koormusi vältida.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

peavalud

olen 16a tüdruk ja mul on olnud tihedad peavalud juba 3 aastat. Mulle tehti MRT uuring ja kahtlustatakse opticus-glioomi. Ei ole leidnud ise infot selle kohta, ehk oskate selle kohta midagi täpsemalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on silma närvi haigusega. Küsige lähemalt uuringu teostajalt.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tervise parast mures.

2a.tagasi sain autotoogi tagajarjel peatrauma(contusio cerebri.fractura basis cranii).luhiaegne teadvuskadu 3 voi 5 min.Oli sarnakaare murd ning kiilluu suure tiiva murd,mis labis keskmise koljuaugu pohja.Paremal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalus tüsistuste tekkeks seoses ajutraumaga on olemas. MRT uuring ei välista ega kinnita tüsistusi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: