Halvatus paremal näopoolel. 25.02.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Küsimus seoses halvatusega paremal pool näos. Nimelt oli mul mitu operatsiooni 15 aastat tagasi, õnnetuseks oli siis kasvaja paremal pool ülalõualuu piirkonnas. Operatsioonid õnnestusid eduliselt, kuid taastumine mitte. Niisiis on mul parem pool endiselt liikumatu. Lühidalt võin öelda, et kõik, mis paremal pool nägu on ei ole suurt paremaks läinud; silmanägemine, maitsemeel, rääkimine. Küll aga on närvid viimastel aastatel näos kiskuma ja tõmblema hakanud, mis on väga häirima hakanud. Samas arstid pärast operatsioone toonitasid, et enamus asju taastub. Sooviks natukene informatsiooni siit, kas mul on võimalust veel midagi paremaks saada? Sest rohkem pöörduda ei oska ma kuhugi.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist näonärvi täieliku läbilõikega, mille puhul paranemine ei ole võimalik. Vajalik on neurokirurgi konsultatsioon selgitamaks võimalikku närvitüve ühendamist mõne muu närviharuga. Tõmbluste vähendamiseks tuleks vältida igasugu ärritusi (külm, elektriravi )paremale näopoolele.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tundetu jalg

Olen aasta aega tagasi sünnitanud, 31 aastane naine. Minu probleemid algasid
4 kuud peale sünnitust. Käisin lennureisil, ning nädal hiljem pöördusin täielikult tuima, vasaku näopoole tõttu EMOsse. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Usun et vajate lisauuringuid ja tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Parema kehapoole tuimus

Tere!
Rohkem kui kümme päeva on parem kehapool tuim (veider tunne, nagu oleks parem kehapool kellegi teise oma). Otsest nõrkust ei ole, perearst on kontrollinud ka reflekse. Duši all ja õues käies ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tuimus esineb nii paremal näopoolel, kehal ja jäsemetel ja püsib siiani on vajalikud lisauuringud. Selleks tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr, Ain Pajos

Loe edasi

Parema labajala nõrkus

2009 aasat jaanuari alguses tekkis seljas tugev valu ja valu kiirgas ka paremasse jalga. Valu taandus vaikselt, kuid parema jala kannale toetumine muutus võimatuks. Lootsin et asi paraneb ja ei kiirustanud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diski väljumisega närvijuure kanalisse tekkis närvivigastus, mille tagajärjeks on labajala osaline halvatus. Kui valu on oluliselt taandunud ja põis töötab normaalselt, ei ole op. vajalik. Labajala jõud ...

Loe edasi

peavalud ja epilepsia

3,5 aastat tagasi jäin ootama oma esimest last ja rasedusega kaasnesid ka igasugused haigused.kohutavad peavalud,tasakaaluhäired,nägemine kadus ära,asjad vajusid silme ees laiali ja siis uuesti kokku,halvatus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna vaevusi on palju, ei saa siin konkreetset vastust anda. Tuleks uuesti minna neuroloogi konsultatsioonile.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Näonärvi halvatus

Tere, käisin just arsti juures ja mul diagnoositi näonärvi halvatus. Arst palus tagasi tulla kolme nädala pärast selleks ajaks ravi määramata. Samas lugesin www.inimene.ee koduleheküljelt, et ravi tuleb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Näonärvi halvatus paraneb tavaliselt iseenesest . küll aga soovitatakse võimalikust vara alustada näomassaazi ja liigutusharjutusi.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Osaline näohalvatus

Arvan et see on vist õige rubriik selle probleemi jaoks.
Olen 15 aastane poiss. Sportlik.
9ndal jaanuaril magama minnes oli minuarust kõik korras, aga kui 10ndal januaril ärkasin ei saanud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Paranemise võimalus on üle 90 %. Tee peegli ees grimasse ja masseeri põske suunaga alt üles.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

näonärvi halvatus

milliseid ravimeid saab kasutada näonärvi halvatuse korral, kui ei soovita kirurgilist vahele sekkumist?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Näonärvi kahjustusest tingitud näopoole halvatus paraneb tavaliselt iseeneslikult, kuigi vahel üsna aeglaselt. Kirurgilist ravi on vaja väga harva(kui on tegu traumaatilise kahjustusega). Ravivajaduse ...

Loe edasi

tetraparees

mida kujutab endast haigus tetraparees?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tetraparees - mõlema käe ja jala osaline halvatus- põhjuseid võib olla mitu.

Loe edasi

näonärvi põletik

Lp Doktor.
Olen 60 aastane naine. Alates augustist on mul paremal näopoolel, eriti sarnaluu ja silmaümbruse piirkonnas tuimad, mitte sähvivad, valud. Eriti on valus katsuda sarnaluud ja silmaümbrust. ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere!
Teie poolt kirjeldataud vaevuste ja uuringute alusel tundub, et tõepoolest on tegemist näonärvi põletikuga. See on üsna pikka aega kestev haigus, mille ravimisel tuleb olla üsna kannatlik. ...

Loe edasi

käelabade "halvatus"

Tere.
Ühel hommikul üles ärgates (õhtul oli kõik korras), ei tundnud ma (31.a. mees) enam vasaku käe sõrmi ja paremal käel tundsin ja sain vaevaliselt liigutada pöialt ja nimetissõrme (käte tuimus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Raskes unes (alkohol?) käed keha all või üle voodiääre magades võib saada käenärvi kahjustuse mis tavaliselt küll paraneb ise kuid aeglaselt.
Ilma raskusteta võimlemine ja massaaz tulevad kasuks.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: