Käbinäärme tsüst 13.11.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Mul avastati juhuleiuna peast harvaesinev käbinäärme tsüst suurusega 11mm. Pean uuesti aasta pärast kontrolli minema. Siit küsimus- juhul kui tsüst suureneb ja tekivad kaebused, kas Eestis käbinäärme tsüsti üldse opereeritakse ? Kui jah, siis oskate ka ehk öelda, kas on see Tartus või Tallinnas. Lugedes selle tsüsti kohta internetist materjali olen aru saanud, et kuna operatsioon on raske, siis päris igas haiglas / riigis seda ei tehtagi.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Käbinäärme tsüst ongi tavaliselt juhuleid ja vaevusi ei põhjusta - seetõttu ei vaja ka operatsiooni. Oluline on teha korduvuuring võimaliku dünaamika jälgimiseks ja ka neuroloogi läbivaatus. Edasise üle arutamine on mõistlik siis.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

uimasus.

mul selline mure et juba kaks kuud on pea uimane nagu aju ei saaks hapnikku.ajus on 1cm tsüst mida on kontrollitud 2 korda viimane kord 2 aastat tagasi.vastuseks oli ,et ei vaja edasist jälgimist. kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst peauimasuse põhjuseks ei ole, küll aga võimalik stress ja närvipinge.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

lapsel on peas tsüst

asub see tsüst kusagil ajuripatsi juures, (mingi käharnääre või midagi sarnase nimetusega)tekitas arvatatavasti poisile varajase puberteedi, mida peaks veel sellega seoses teadma? mure ju suur.
anni

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea Anni
Küsige kõike asjasse puutuvat arstilt kes saatis ajuuringule ja on arvatavasti pilti näinud.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: