Tulitav tunne kintsus. 12.01.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on kintsu peal,seal kõige üleval aeg-ajalt selline tulitav tunne.See koht asub täpsemalt reie keskmisest kohast veidi-veidi külje pool.(vasak jalg)Samas on ka vahest kubemes kõhus,seal kõige all ka vasakul pool valu.Aeg-ajalt on valud ka reie siseküljel alates ülevalt kuni põlveni.Vasakus ristluus ka vahest valus.Selline tulitav tunne.Vasakus labajalas ka vahest selline imelik tunne.Ta nagu ei surise ega pole sipelgaid aga kuidagi teisem tunne,kui paremas.Ei oskagi kirjeldada.Aga seda on vaevalt tunda.Perearst saatis neuroloogi juurde.Neuroloog ei leidnud välisel vaatlusel midagi .Oleksin vist pidanud alustama sellest,et 11 kuud tagasi käisin veenilaiendeid lõikamas(eemaldati veenitüvi)Edasi läksin seda operatsiooni teinud kirurgi juurde.Ta oli täiesti kindel,et see on seljast.Ta ütles,et operatsioonil võib ainult nahanärv viga saada ja see ka enamasti 1 aastaga taastub.Ta saatis mind magnetuuringusse.Seal oli kirjas,et nimmelordoos sügav.L5/S1 lülivaheketta tagakontuuril on T2 hüperintensiivne signaalimuutus-viitab annulus fibrosuse rebendile.Diskiprolapsi ega protrusioone ei visualiseeru.Lülivahemulgud ja spinaalkanal ahenemiseta.L3,L4 ĺülikehade eesmistes ventraalnurkades tagasihoidlikud T1 hüpo T2 hüperintensiivsed signaalimuutused-võimalik viide spondüloartriidile.(AxSpA)Kirurg saatis vastusega neurokirurgi juurde.Tema vaatas,et seljapilt ei tohiks küll kalavaevusi põhjustada,kuid saatis mind füsioteraspiasse.Kirjutas siiski saatekirjale radikuliit.Ta arvas,et äkki mingi verevarustushäire.Ja ütles veel,et seljaga pn rohkem külje ja tuharapoolsed valud,mida mul ple.Siis käisin doppleruuringul.Vaatas jala verevarustust ja kubemepiirkonda.Kõik olevat korras.Käisin ka naistearstil-korras.Tehti ka Tartus reuma veteproov,et äkki puusast.Vereproov olevat ideaalne.Ülekaaluline pole,käin aastaid võimlemas.Selle aja jooksul olen teinud 3 päevaseid ibuprofeeni kuure 3 korda päevas.Ei ole aru saanud,et parem oleks.Magades ei ole midagi tunda.Jalad paistes pole.Käimisel,liikumisel ka ei tunne,et valutaks,tulitaks.Kõige rohkem vist on tunda tulitust istudes õhtuti.Ei tea,kas peaksin uuesti perearsti juurde minema.Millest see küll võib olla.Olen sellest suures mures ja teadmatus tekitab hirmu.Kiri sai pikk ja vist ka põhjalik.Vastust ootama jäädes.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on ilmselt reie nahanärvi kompressiooni ja vigastusega. Põhjuseks nt. kitsas kubemekanal, operatsiooniarm, kõhusong, ülekaal. Asja saab täpsustada peale läbivaatust.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kõrvetav valu jalgades ja surin

Tere! Jalgades on viimasel ajal tulitav ja torkiv valu! Ühes asendis olles surevad jalad ära ja nägu nagu õhetaks ka aega ajalt!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas põete suhkruhaigust?. Tuleks alustada analüüsidest perearsti kaudu.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

liigesvalu

Tere, mure on mõlema käe pöidla liigestega mis on juba mitu kuud valutanud, paremal käel hakkas valutama juba mai kuus, samal ajal tehti paremale käele karpaalkanali laiendamise operatsioon kuid liigesvalu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Liigestevalude põhjuseid selgitavad reumatoloogid. Soovitan küsida perearstilt nõu ja saatekirja.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Närvivalu jalas

Tuharasse lõi valu, mis kiirgas mööda paremat jalga alla säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvivalu. Raviks määrati Diclac 150 mg,10 päeva. Valud küll vähenesid pikkamööda, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha rö. pildid lülisamba nimmeosast (suunab perearst) ja tulla neuroloogi konsultatsioonile. Tegemist on tõenäoliselt lülidevahelise ketta väljasopistusest tingitud närvikahjustusega.

Loe edasi

lumbaalpunktsioon & SM

Tere, Dr.
Sooviksin teada, et kui mulle tahetakse teha lum.pun. seoses SM kahtlusega, kas siis on võimalik paluda uuringut teostavalt arstilt ka mingit tuimestust/valuvaigistit või rahustit.... ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjeldatud vaevuste alusel ei saa SM diagnoosida. Oluline on neuroloogi läbivaatus, MRT uuring. Lisainfot annab ka seljaajuvedeliku analüüs mille võtmisel saab kasutada tuimestust. Soovitan kindlasti ...

Loe edasi

Põletav valu kintsus

Tere, Doktor!
Olen 43-a naine ja kirjeldatav probleem tekkis 5 aastat tagasi. Vasaku kintsu väliskülg hakkas "ära surema". Alguses harvemini, aastate kuludes on olukord hullemaks läinud. Ka üks varvas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan ENMG uuringut, millega saab määrata närvikahjustuse asukohta ja ulatust. Uuringule saadab neuroloog.

Dr.Ain Pajos

Loe edasi

pearinglus

Tere.
Kas on võimalik,et pearinglus tekib lihtsalt mingite närvide v.veresoonte kinni istumisest?Pea käib ringi just istudes...See ei pruugi küll seotud olla,aga vasakus kintsus on üks osa tuimem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pearinglus ei ole seoses tuimusega vasakus kintsus. Põhjuseid võib aga olla mitmeid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: