Istmiku närvi põletik? 29.06.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Minu saaga algas kolm kuud tagasi soomaareisil, kui jalad nö alt kadusid ja valutama jäid. Ilmnesid surinad, valud, kuumamistunne. Just paremal jalal. Käte valu. Diagnoosiks borrelioos. Kuur sai läbitud, aga valu jäi. Tehti ka lumbaalpunktsioon, et välistada neoroborrelioosi, see oli korras. On kõik reumaatilised vereproovid tehtud. Jälle korras. Kõik võimalikud vereproovid. Kuid ma tunnen, et see valu hakkab mul alaseljast või no istmikust. Istmikul on üks kokreetne punt, mis väga valutab. Mul on ka istuv töö ja igapäev pean sõitma autoga veel üle h. Kui masseerin seda punkti siis , hakkab nö jalg surisema. Parem jalg nö mingi hetk jäigastub ja hakkab valutama. Valu levib ka põlve ja jalalabasse. Hommikuti ei saa jalale astuda. Jalg on vaja nö vaja soojaks saada. Kui kõnnin pikka maad läheb jalg nagu lukku ja pean teda lohistama. Ma ei saa muud moodi kui pean igapäev istmikut ja põlve kohta määrima diclaciga ja igasuguste muude geelidega. Hüppeliiges ka väga valutab just paremal jalal, kunagi olen seda kahel korral vigastanud. Neuroloog määras MRT lülisamba nimmeosast, see oli täiesti korras, ilma patoloogilise leiuta. Käidud ka röntgenis. Vastus oli selline lülisamba kaelaosa kahes suunas. Füsioloogiline lordoos on lamenenud. Paremal C4 unkovertebraalliigese osteofüüt. Lülisamba lumbosakraalosa kahes suunas. L2 retrolistees L3 suhtes. Parem säär on ka paistes ja allpool põlve on selline pehmik tekkinud, nagu oleks vesi sees vms. Käidud ka ultrahelis, vaadati veresooned ja põlveliiges üle. Jällegi korras. Või on ortopeediline probleem kuna on ka lampjalad. Valu on igapäevane kaaslane, milles võib asi olla?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Närvihaigused ei tekita paistetusi ega pehmikuid - probleem siis on ilmselt liigestes. Kui MRT oli täiesti korras ei saa jalavalu põhjuseks olla ka nimmeosa diskiprobleemid. Kui perearst ei suuda otsust teha tuleks tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Põletav valu 7 kuud.

Tere !

Põletav /kõrvetav valu ühe reie tagapinnal ja eriti reie ja istmiku vahelises osas ning istmiku alumises osas samal pool.Normaalselt istuda pole võimalik juba 7 kuud( istuda saan mingil ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põletav krooniline valu ühe dermatoomi alal viitab närvikahjustusest tingitud kroonilisele valusündroomile. Põhjuseks tõenäoliselt siiski vöötohatis mis võib esineda ka ilma nahalööbeta. Raviks tuleks ...

Loe edasi

Ishiase närvi valu?

Tere!
Mul on istmiku ülemises piirkonnas närvivalu, eeldan et ishiase närv. On perioode olnud, kui see annab tunda niisama ringi käiies järsu välk-valuna, mis hetkeks teeb jala liigutamise (käimisel) ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teie eeldust et tegemist on närvivaluga ei saa kinnitada, kuna selleks on liiga vähe andmeid. Võimalik on ka puusaliigese haigusest tingitud valu. Tõenäoliselt oskab perearst asja täpsustada.

Loe edasi

Halvatus ja krambid

Lp. Ain Pajos!
Mure järgmine:
Mul abikaasa jäi peale pea ees basseini hüppamist neli kuud tagasi kaelast saati halvatuks. Edasiminek on olnud märkimisväärne, kõik kohad liiguvad ja kitse ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna algul esinesid ka halvatused siis oli tegemist seljaaju kahjustusega. Sellega seoses on ilmselt ka nüüdsed krambid. Krambid võivad olla mööduva iseloomuga ja neid leevendavad teatud ravimid nt. diatsepaam. ...

Loe edasi

istmiku närvipõletik

Tere! Pöördun Teie poole järgmise murega. Olen 28-aastane proua. Valud vasaku tuhara piirkonnas hakkasid pihta paar kuud tagasi, kuid siis ainult vahest harva. Ei pööranud selle suurt tähelepanugi. Nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks teha rö-ülesvõtted nimmelülidest ja minna neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Ishias

Tere. Olen 25-aastane rase naine. Ja lugu selline et istmiku piirkonnas tugev närvi valu. Käies lonkan ja pärast pikutamist ei saa enam püsti. Massaazi ei tohi rasedatele teha, mida siis võib?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks vältida asendit mis valu tekitab. Tugeva valu korral võib ühekordselt võtta nt. paratsetamooli 500 mg. 1 tbl. Valu võib kesta kuni sünnituseni.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Issias

Tere!

Kas selline haigus on olemas ja millised on sümptomid?

Endal lööb aeg-ajalt istmiku puusapoolsesse kohta terav valu, vahel segab kõndimist. Tegemist vasaku poolega. Vahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ishias on nervus Ishiaticuse ärritussündroom mida teatakse radikuliidina. Tüüpiline on selja ja jalavalu, vahel ka tuimus ja nõrkus jalas.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

istmiku närvipõletik

Mul on istmiku närvi põletik.Pidevalt on valud puusades,jalgades.Millist ravi soovitate?Samuti valutavad käte küünarliigeste ümber teatud punktid.Ette tänades,Tiiu (52a.)

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tundub, et teil ei ole närvipõletik. Ravi saab määrata vaid täpse diagnoosi korral peale läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

seljavalud

Üritan oma küsimuse lühidalt ja täpselt formuleerida: lin kolm aastat tagasi seljaga haiglas-tugev istmiku närvipõletik, peale seda jäi ka jala õigemini kintsu pealt üks käelaba suurune koht tuimaks. aja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nimmelülidevaheliste liigeste probleemiga. Tuleks teha nn funktsionaalsed ülesvõtted lülisamba nimmepiirkonnast 2 - s suunas ja tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 ...

Loe edasi

kolmiknärvipõletik

Mis on kõige mõtekam kolmiknärvipõletiku raviks? Olen kuulnud kolme varianti: tabletravi karbamasepiiniga, nõelravi ja mingi blokaad (tehakse kolm süsti närvi erinevatesse piirkondadesse). Millise ravivõimaluse ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Kolmiknärvi põletiku raviks kasutatakse tõesti kõiki Teie poolt üles loetud raviviise ( mõni veel lisaks ka ).
Kõige esmase raviviisina soovitan kautada tablettravi võimalust, sest paljudel juhtudel ...

Loe edasi

Vitafoni kasutamisest närvipõletike korral

Tere !



Mul on valud (mitte tugevad, normaalset elu eriti veel ei sega) vasakus jalas, vahel ka põlves ja istmiku piirkonnas. Arstide diagnoosi järgi närvipõletik. Olen salve kasutanud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Füsioteraapiaprotseduuridest võib olla abi närvipõletikest tingitud vaevuste leevendamisel. Konkreetselt vitafoni kasutamise efektiivsuse kohta puudub minul aga kogemus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: