Hootine alaseljavalu ja põletik 08.01.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 26.aastane naine ning sünnitanud 5 aastat tagasi.
Probleem on alaseljavaludega.
Algasid need siis umbes 17.aastaselt. Valu ei olnud pidev vaid käis vahelduva eduga. Hakkas täiesti suvalisel hetkel kui ma mitte midagi ei teinud. Ja võis kesta lausa nädala. Samas kadus valu ise päeva pealt ja ei andnud endast vahest mitu kuud tunda. Arsti poole ma sellega ei pöördunud kuna valu oli talutav ja ei seganud üldjuhul igapäevatoimetusi.
Nyyd on aga asi eriti hulluks läinud. Umbes kaks aastat tagasi tundsin tuima alaseljavalu umbes seal kohas kus on seljalohukesed. Sinna vajutades oli teravalt valus. Valu kiirgas ka külgedele. Läksin Emosse kuna oli juba väga valus. Tehti uriiniproov ja vereanalüüs. Uriinis oli verd ja valku ning kõike.Hemoglobiin oli madal kuskil 82 ning uriin ja veri näitasid tugevat põletikku. Midagi täpsemalt ei uuritud ja kirjutati antibiootikumid ja rauatabletid. Ravi aitas esialgu. Valu kadus. Kuid kuu aja pärast oli sama valu tagasi kuid kadus paari päevaga.
See sama valu käis vahelduva eduga kuni nyyd dets alguseni.
Valu hakkas ühel päeval suvalisel hetkel kus kõndida oli valus. Selg oleks nagu kange ja raske. Valu oli tuim ja pidev. Vahepeal valutasid alakõht ja selg koos. Alakõhus oli nagu menstrualvalu. Seljas tuim ning aegajalt ka teravad torked lohupiirkondades( Ei oska seda piirkonda täpsenalt nimetada)
Samuti oli pakitsus põies nagu oleks vaja kohe vetsu. Uriin aga tuleb normaalselt ning ilma valudeta.
Läksin uuesti perearstile ning näitas uriin samuti tugevat põletikku. Öeldi et kuseteede põletik.
Sain esimese ravimina põiepõletiku ravi, nime ei mäleta kahjuks. Olid kollased väikesed tabletid.
Tegin kuuri ära kuid valud ei kadunud. Samas näitas uriin et põletikku pole.
Paari päeva jooksul läksid valud hullemaks ning läksin uuesti perearstile kes kirjutas siis ciprinoli. See samuti ei aidanud.
Pöördusin siis Emosse uuesti ning uriin näitas jälle põletikku. Oli seal nii leukotsüüte kui verd.
Kirjutati uus ravim Berlocid.
Olen võtnud kolm päeva kuid valud on ikka.
Olen käinud günegoloogi juures kus kõik oli korras. Samuti proovid.
Valu asub alaseljas, see vist nimmepiirkond. Valu on tuim ja aegajalt torgib. Samuti valutab vahepeal koos seljaga ka alakõht. Samuti pakitseb põis.
Kaks aastat tagasi kontrolliti ka neerusid ja need olid korras. Tehti ultraheli ja võeti erinevaid proove.
Kuhu ja mis arsti juurde peaksin murega pöörduma kuna see häirib mu igapäeva elu. Olen kurb.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kuna kõik seljavalu ägenemised on seoses põletikunäitajatega veres ja uriinis soovitan pöörduda uroloogi poole.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Süvenev alaseljavalu

Tere! Juba 4 kuud on mul olnud alaseljavalu, mis alguses harjutuste abiga läks veidi paremaks, aga nüüd on valu süvenenud. Käisin ortopeedi juures, kes tegi röngtgeni seljast ning ütles, et sellega on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks vältida istumist ja teha paar ravikuuri. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika.

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere,
Olen hädas alaselja valudega. Kuna töötan ratastooli lastega on töö iseloom füüsiline ja palju on laste tõstmist ja on selja ülekoormus. Tavaliselt on seljavalud möödunud kuu aja jooksul, seekord ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lülivahemiku kitsenemine tähendab lülidevahelise sidekoeketta kokkuvajumist, mille tõttu väljasopistuv osa võib ärritada jalanärvijuurt (tavaliselt ühe jala). Soodustab kindlasti küürus seljaga raskuste ...

Loe edasi

kas epilepsia või midagi muud?

tere,
Kas epilepsiaga võivad kaasneda alaseljavalu, pidev iiveldus ja nõrkus, kuumahood ja palavik kuni 37,7? Selline olukord ei kesta pidevalt vaid nii 5-7 päeva kuus. Muul ajal on temperatuur ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsia ei põhjusta pidevat nõrkust, iiveldust, palavikku ja alaseljavalu. Kuumatunne võib kaasuda hooga.
Eeltoodu alusel ei saa epilepsiat kinnitada ega ka eitada.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

unehalvatus

olen 33 aastane naine ja kannatan lapsest saati unehalvatuse all.Kas seda haigust (kui see on haigus) on võimalik kuidagi leevendada või ravida?Olen kuulnud ,et see on ravimatu.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Unehalvatus kuulub Narkolepsia nimelisse sündroomi. Lisaks on veel päevased uneatakid, hootine nõrkus jalgades ja elavad unenäod. Võtke saatekiri neuroloogile ja tulge vastuvõtule.

Dr. Ain ...

Loe edasi

Ajukasvaja

Tere.
Sooviksin küsida Teilt mis on ajukasvajale iseloomulikud sümptomid?Kui neid üldse on.. Kui tõenäoline on,et 15-aastasel tüdrukul on ajukasvaja? Kahtlus tekkis kuna vahest tuikab pähe terav ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Erinevatel kasvajatel on väga erinevad tunnused. Hootine valu peas võib olla seoses hoopis kaelaga.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Õlavalu

Tere,

Olen 66-aastane naine,kontorirott,arvuti kasutaja (ca pool aega tööpäevast).
Juba ca 3 kuud valutab mu öösiti vasak õlg,valu on hootine,äratab üles kui magan küljeli(nii vasakul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea küsimus.
Tulge vastuvõtule
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: