Ajuväline tsüst 18.12.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Täna oli MRT- uuring peast. Kuna neuroloogi vastuvõtule on veel aega, kuid digilugu mulle nähtav, siis teeb murelikuks mind info mis seal kirjas.
Väljavõte uuringu vastusest:
MRT-uuring peast T1-, T1-IR, T2-, FLAIR-, DWI/ADC sekventsides ja TOF uuring ajuarteritest. Peaaju liikvoriruumid normaalse laiusega, sümmeetrilised. T1-, T2- ja FLAIR-sekventsides ilmestub paremal F-P-piirkonnas ajuväline homogenne hästi piirdunud tsüstjas kolle, mis T1-sekventsis on madala, T2-sekventsis kõrge ja FLAIR-sekventsis liikvori signaaliga (tõenäoliselt arahnoidtsüst). Orienteeruvad mõõtmed 49,9 x 24,6 x 52 mm. Tsüst deformeerib lokaalselt ka ajukääre, koljuluu sisemine leste välja võlvunud. Mujal ajukoes patoloogiat ei ilmestu. DWI/ADC sekventsis difusioonirestriktsiooni esile ei tule. Paranasaalsiinused on normipäraselt aereeritud. Luulised struktuurid ii. MRA uuringul näha, et vasaku eesmise ajuarteri A1 segment on hüpoplastiline, parem A1 suhteliselt lai, verevarustus tõen. paremalt poolt. Vasakul ka tagumise ajuarteri P1 segment kitsas. hüpoplastiline, verevarustus üle tagumise ühendusarteri. ARVAMUS/SOOVITUSED Arahnoidtsüst paremal F- P piirkonnas. Vasaku eesmise ja tagumise ajuarteri anatoomilised eripärad.
..............

Kas ja kui ohtliku tsüstiga on tegemist? Kas on vajalik operatsioon?
Tänan vastamast!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on aju ämblikuvõrkkelme aluse põiega mis veidi mõjutab ka aju. Võib olla kaasasündinud või ka hiljem tekkinud. Operatsioonivajadus sõltub kaebustest ja neuroloogilisest leiust. Peavalu aga ei pruugi olla seoses selle leiuga. Asja lahendab neuroloogi konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Tel. 6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

uimasus.

mul selline mure et juba kaks kuud on pea uimane nagu aju ei saaks hapnikku.ajus on 1cm tsüst mida on kontrollitud 2 korda viimane kord 2 aastat tagasi.vastuseks oli ,et ei vaja edasist jälgimist. kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst peauimasuse põhjuseks ei ole, küll aga võimalik stress ja närvipinge.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

lapsel on peas tsüst

asub see tsüst kusagil ajuripatsi juures, (mingi käharnääre või midagi sarnase nimetusega)tekitas arvatatavasti poisile varajase puberteedi, mida peaks veel sellega seoses teadma? mure ju suur.
anni

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea Anni
Küsige kõike asjasse puutuvat arstilt kes saatis ajuuringule ja on arvatavasti pilti näinud.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: