Vasaku kõrva tagused pisted -arvatavasti külmetamisest-kuidas ravida 17.12.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

5 dets tundsin üksikuid nõrku pisteid vasakul meelekoha ümbruses ,aga alates 7. dets-st tugevamaid ja sügavamaid vasaku kõrva taga. Määrisin õla-kaela piirkonda viprosaliga -ei aidanud-siis võtsin paaril päeval 1 tbl xefo rapidit (8mg), järgmisel 2-l päeval 2 tbl suure vahe-ga ja õhtul hilja ibuprofeeni 200. Kuna järgmisel päeval olid pisted tagasi, siis jätsin xefo võtmise katki Alates 10. -st võtsin ibuprofeeni 400, ühel päeval ka 600 mg (200 mg kaupa teatud vahedega).Siis oli pikk rahulik periood oma 20 tundi aga selle aja sees võtsin 0.5 tbl bromozepami ja ööseks alla 1 tableti somnolsi. Teatud aja pärast algasid jälle pisted.
16 dets-l otsustasin, et hakkan võtma uuesti xefot ja 2 tabletti 6-tunn vahega, aga õhtuks olid pisted tagasi-siis 200 ibut. Kas unerohi sobib (somnols) võtta näiteks 2-tunnise vahega pärast xefot või ibuprofeeni?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist võib olla vasaku kuklanärvi ärritusega, mille põhjuseks muutused kaelalülides, kaelalihaste pinged, krooniline ärevus. Õige ravi eelduseks on spetsialisti läbivaatus, võiks teha ka rö. ülesvõtted kaelalülidest.
Valu- ja põletikuvastaseid ravimeid ei tohiks võtta mitu erinevat korraga vaid ravida ühega neist ravikuurina võttes ravimit 5-7 päeva. Kui paranemist ei toimu, tuleb tulla neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Väike ja neljas sõrm

Tere! Minul on selline mure, et mul on ligi nädal aega vasaku käe väike sõrm ja selle kõrval olev sõrm justkui tuimad v nn. surisevad. Millest võib see sõrmede tuimus/surin tingitud olla ning kuidas seda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla käenärvi vigastus kompressioonist küünarliigese all olevas närvikanalis. Soovitan vältida küünarliigesest kõverdatud käega magamist.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu vasakus pea pooles

PEAD KEERATES PAREMALE POOLE ON VALU VASAKU KÕRVA PIIRKONNAS. KAEL KEERATES EI OLE VALUS. SEE ON KESTNUD CA 2 NÄDALAT. PEA EI VALUTA.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kuklanärvi ärrituse - põletikuga vasakul. Põhjuseks külmetus v. viirushaigus, lihaspinge, liigesepõletikud jne. Aidata võib kuklaliigese piirkonna massaz - tihti valulik. Sageli on vaja ...

Loe edasi

Kaelavalu

Tere! Olen 79aastane. Kaks aastat tagasi sügisel, hommikul ärgates tundsin kaelas pead keerates valu. Seda oli vahetevahel varemgi juhtunud, sellepärast ei muretsenudki eriti, sest see läks alati mõne ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surmahaigus see tõenäoliselt ei ole. Sageli on põhjuseks kuklanärvi ärritus - põletik. Ravi määrab siiski neuroloog peale läbivaatust ja piltidega tutvumist.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 ...

Loe edasi

pea tuimus,pisted

Tere!Olen 63a. naine. Juba kaua aega (umbes 2 aastat) on mul vasak peapool tuim, sama külje pealt pistab aegajalt. Paar kuud tagasi lisandus suhteliselt tihti esinev pidev valu parema (mitte vasaku) silma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

SM -Sclerosis Multiplex i ei ravita operatsiooniga, ilmselt eksite millegagi. Ühe peapoole tuimus ja valu võib olla seoses ühe kuklanärvi ärritusega. Tavalislt selgub põhjus juba läbivaatuse käigus.
Loe edasi

peavalu

Sõitsin autoga aken oli avatud, tegin suitsu. Paar tundi hiljem tekkis peavalu kõrva ja oimukoha (eelekoha ) vahel. Ootamatult halvenes vasaku kõrva kuulmine ja vasakus silmas nägeminesamuti vasak näo ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui probleem püsib, tuleks tulla läbivaatlusele.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valu õlas ja käsivarres

Mure on järgmine. Olen 30 aastane mees.
Juba aastaid(7-8) on seljas vasaku abaluu ümber valud. Kord kaovad ja tulevad jälle. Kuna tegelen ka aktiivselt spordiga siis on just vasak seljapool õlg ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rõ ülesvõtted kaelalülidest 2s suunas.
Konsultatsioon.
Tel 6 748 591
Dr. Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: