Raske liikuda 05.12.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen suhteliselt terve oma vanuse kohta. On ainult üks probleem, ma ei saa liikuda. Saan kõndide maksimaalselt 150 -160 sammu, siis lööb valu vasakusse tuharasse, sealt edasi reie esiküljele ja kubemesse. Kui ma siis läbi valu edasi kõnnin, sureb jalg kuni varbaotsteni ära ja ma pean kiiresti kusagile istuma. Valu on väga tugev, peaaegu väljakannatamatu. Istudes hakkab valu taanduma ja terve jalg tuikab. Käisin neuroloogi juures, kes saatis mind alakeha kompuutertomograafiasse. Neuroloog ütles, et muutused seljas ei ole nii suured ja teoreetiliselt peaksin ma saama kõndida. Määras taastusravi - võimlemise. Ma olen nüüd võimelnud natuke üle nelja kuu peaaegu iga päev. Lisaks olen käinud 10 x tasulises teraapias - massaaž ja võimlemine. Käesoleva aasta kevadel see kõik algas ja mul ei ole üldse paremaks läinud. Perearst tegi ka röntgeni puusaliigestest, need on vähe kulunud. Kui ma ei kõnni, siis mul ei valuta mitte kusagilt.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist nn. kitsa närvikanali sündroomiga mis on põhjustatud muutustest seljalülides. Asja saab täpsustada vastuvõtul, kus vaatan ka seljapilte. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus ja kerge tasakaaluhäire

Detsembri lõpus oli mul vertiigo atakk. Kiirabi viis mind Mustamäe EMO-sse , sealt saadeti neuroloogiasse, kus olin 5 päeva. Koju tulles oli enam-vähem korras. 20 päeva võtsin Betaserci. Nüüd hakkas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Healoomulise vertiigo ataki järel võib ebamäärane tasakaalutuse tunne püsida mitu nädalat - Betaserc on siin asjakohane. Kui tasakaaluhäire algas aga ilma ägeda atakita, võib selle põhjuseks olla ka midagi ...

Loe edasi

Valud ja jalgade tuimus

Käisin neuroloogi vastuvõtul seoses seljavaluga, mida olen kogenud vahelduva intensiivsusega pea 25 aastat. Olen ka enne selle probleemiga arstidel käinud, aga mingit konkreetset viga pole tuvastatud - ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tulebki läbida vajalikud uuringud põhjuse selgitamiseks. Vaid siis saab ravi olla tõhus

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Ägedad valud alaseljas

Olen aastaid olnud hädas liigesevaludega.
Nüüd on mind tabanud ägedad valud alaseljas. Pikali olles valu praktiliselt pole.
Küll on juba kuu aega raskendatud käimine. Saan liikuda 40-50 meetrit ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla lülide nihkumisega. Tuleks teha perearsti kaudu rö. pildid nimmelülidest ja tulla konsultatsioonile.
tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Käed ja jalad paistes

Sõrmed ja randmed paistes, hüppeliiges paistes - liikumine raskendatud. Erinevaid liigutusi väga raske sooritada - näit. kükkis pea võimatu olla jne.

Kõik algas sellest, et vasaku käe sõrmed ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Karpaalkanali sündroomi korral surevad hooti sõrmed - põhjuseks surve käenärvile käe vale asendi korral kitsa randmekanali tõttu. Ei see ega ka muu neuroloogiline haigus ei põhjusta turseid jäsemetel ega ...

Loe edasi

Pearinglused

Tere! Olen 25 aastane noormees. Mure selline, et olin kuuaega tagasi palavikus. Nagu haigusega ikka tukkusin ja higistasin päevati ja öösel nagu und polnudki. (Vahepeal oli unetus, võtsin benoseni, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks rääkida perearstiga ja teha vereanalüüsid. Palavikuhaigusest võib saada alguse mõni tõsisem probleem.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

(Rinna)lülimurd.

Kaksnädalat tagasi sain raske esemega löögi pähe(kiiver oli peas), mille tagajärjrl diagnoositi 2,3ja 7 kaelalülides faktuurid ,tehti ka ct-uuring ja diagnoositi Fraktura compressiva vertebrae Th-7(nihketa ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Olete õnnelaps, et nii rängast õnnetusest ja lülikehade murdudest olete pääsenud ilma seljaaju sügavama kahjustuseta ( mis omakorda võinuks olla halvatuste põhjuseks).
Nüüd varuge kannatust ja järgige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: