Õlavalu 04.12.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Pikaajaline õlavalu, paremal pool (algas umbes 10 aastat tagasi). Traumat ei ole olnud, lihtsalt hakkas valusaks jääma. Õlaliigese liigutused normaalsed. Õlas rudiseb ja õla tagant (selja poolt) praksub ning ragiseb. Valu liigub rangluu pealt õlani, valus on ka triitseps. Väga tihti on valust kaasatud pool pead.Öösiti peab otsima magamisasendit, valus magada õla peal. Nüüdseks väsib õlg ka puhkeasendis.Igasugune liigutamine ( näiteks õlaringide tegemine) lõpeb tavaliselt põletikuga. Põletik nüüdseks pea igapäevane. Õlavalu on samuti igapäevane. Viimasel ajal olen sellest valust väga häiritud, kergesti ärrituv. Magnetpilt tehtud. Arsti sõnul õlaliiges väga ilus. Suunas füsioterapeutile, kuigi käe ja õla liigutamine tekitab kergesti põletikku. Liigun iga päev 30-60 min aktiivselt. Aktiivne liikumine muudab käe taas ebameeldivalt jääkülmaks. Terve käsi on soe. Mida peaksin järgmiseks ette võtma?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuleks minna spetsialisti ehk ortopeedi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peavalu,seljavalu,kaelavalu.

Tere.
Minu mureks on juba pikalt kestev kaelavalu,seljavalu, kaelavalu,õlavalu ja nüüd lisandunud silmavalu ja paistes lümfid kaelal . Viimase raseduse ajal tekkisid seljavalud ja peavalud, peale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lümfisõlmede suurenemine kaelal ei ole iseloomulik närvivalule ja viitab põletikulisele protsessile või kroonilisele haigusele. Tuleks teha kindlasti põhjalikud vereanalüüsid. Pea ja kaelavalu on tihti ...

Loe edasi

Kaela- ja õlavalu

Tere!
Olen II tüübi diabeetik üle 20.a. ja diagnoositud on ka diabeetiline polüneuropaatia. Aeg-ajalt tekivad krambid erinevates lihastes, ka näiteks silmalihastes. Saan selle vastu ka ravi - võtan ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla õlaliigese kapsli või kõõluste otste põletikuseisundiga. Valu tekib teatud käe liigutuse korral, samuti magades. Diabeedi korral on kalduvus krooniliseks valuks. Tuleks regulaarselt ...

Loe edasi

Õlavalu, mis kiirgab vasakusse kätte ja kaela

Tere!

Muret tekitab "näriv" valu vasakus õlas, mis halvematel päevadel kiirgub vasakusse kätte ja kaela. Viimati muutus tuimaks ja kangeks isegi üks vasaku käe sõrmedest. Osade liigutuste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaelast lähtuva närvivaluga aga ka õlaliigese kapsli või kõõluseprobleemidega. Tõde segub vastuvõtul. Soovitan teha rö ülesvõtted (2) kaelalülidest (perearst) ja tulla konsultatsioonile.
Loe edasi

Käe tuimus

Olen 31 aastane mees, ametilt ehitaja. Käsi on alates õlast imelik ja käelaba suriseb (e. on surnud või torgib pinde). See on juba kestnud kaks nädalat. Oma arust pole venitanud ega löönud kätt ära. Valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käelaba surin viitab närviärritusele randmeliigese piirkonnas(käe krooniline ülekoormus). Õlavalu korral võib probleem olla ka kaelas. Vajate spetsialisti läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
tel. ...

Loe edasi

Õlavalu

Tere,

Olen 66-aastane naine,kontorirott,arvuti kasutaja (ca pool aega tööpäevast).
Juba ca 3 kuud valutab mu öösiti vasak õlg,valu on hootine,äratab üles kui magan küljeli(nii vasakul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea küsimus.
Tulge vastuvõtule
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: