auraga migreen 08.05.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Sattusin auraga migreeniga haiglasse,kuna aura ei tahtnud üle minna,kestis juba 4 tundi,kõnevõime kadus ja hakkasin panema segast,nagu mulle pärast kõik väitsid.
Tavaliselt on mul see aura kestnud regulaarselt 2 korda aastas ja tunniga kõik möödas.Sügisel algas aga iga päev,mistõttu tulin ka töölt ära.
Tööl olles lisandusid ka selja ja õlavalu,õlavalu uus asi,mis tekkis seal töökohal.
röntgen näitas subakromiaalruum ahenenud.
Lisandunud aga on ka vererõhu tõus,mis tekkib siis kui selle käega kus õlg valutab toimetan,kui lõpetan tegevuse,käevalu kaob.Seljavaluga sellist seost pole.Ka vererõhk algas siis kui õlavalu.
Olen nüüd ka ortopeedi järjekorras peaaegu 4 kuud,kannatan oma õlavalu ja ka vererõhu kõikumist.Rõhk ei lähe eriti kõrgele,aga kuna muidu mul 115 120,siis 140 150 minu jaoks juba palju ja pea paks ja uimane.
Haiglas tehti kõik proovid,vereproov korras,peakompuuter ka ,ennem pool aastat tehtud ööpäevane südame ja vererõhu mõõtmine-korras.
Kahtlustati insulti,mida polnud.
Küsimused
Kas õlavalu võib põhjustada vererõhu tõusu,mis omakorda soodustas aura teket?
Kuidas peaks käituma,kui tekib uuesti mitmetunnine aura ja mõistus kaob?
Kas on mingit leevendus õlale,seniks kuni arstile aeg,sest igapäevane vererõhu kõikumine ei mõju ka ju hästi?
Või on see hoopis ärevushäire,mille tagajärjel tõuseb ka vererõhk,aga kuna olin haiglas neuroloogias,kontrolliti närve ja kõik korras.
Aitähh vastuse eest.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kõõlusepõletikust tingitud õlavalu kestab kaua, võib põhjustada ärevust ja ajutist vererõhu tõusu. See kõik aga ei ole seoses aurade sagenemisega. Kas aurad on alati samasugused, kas järgneb ka peavalu. Kas auraga kaasneb ka mälulünk?
Helistage 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Auraga migreen

Tere! Teismelisena hakkasid mul auraga migreenid, millele järgnesid tugevad peahood. Auraga migreen - u 20 min silmade ees sik-sakid või laigud, siis käe ja suu (parmal pool) ärasuremise tunne ja tugevalt. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Auraga migreeni korral võib aurale järgneva peavalu intensiivsus olla erinev ja valu võib ka üldse puududa - esineb vaid vähene peauimasus. Migreenihoog võib järgneda tugevale füüsilisele pingutusele. ...

Loe edasi

Auraga migreen

Tere!

Olen 49-aastane naine. Ei suitseta 10 aastat enam ega liialda alkoholiga. Mul on auraga migreen, mis on kestnud üle 15 aasta küll. Olen ka korra magnettomograafis käinud. See oli korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Migreeni korral on tegemist päriliku kalduvusega sarnasteks hoogudeks. Välja ravida seda kalduvust ei ole veel võimalik. Kui aura osaks peale nägemishäire on ka ühepoolne jäsemete nõrkus, on väike oht ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: