Kaela ja turja valu. 21.09.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Pidev valu paremal poolel kaelas ja turjas,kiirgab ka abaluu alla. Kaela keerata ei saa ainult koos kehaga.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võimalik on algav probleem kaeladiskiga mis ärritab käenärvi. Tuleks teha pildid kaelalülidest 2-s suunas (perearst) ja tulla vastuvõtule.
Tel. 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Selja- ja käevalu

Kunagi enne ei ole mul selg ja käsi koos valutanud. Varem olen tundnud selja peal (turja juures, pigem parema abaluu juures) valu, nagu oleks seal mingi närvi- või lihassõlm. Tavaliselt on see paariks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla hoopis kaelalülidevahelise kõhrketta vigastusega, mille korral on võimalik kaelast lähtuva käenärvi juure ärritus ja valu abaluu taga, õla- ja käsivarres samuti sõrmedes. Võib ka lisanduda ...

Loe edasi

Lihasvalu turjal, kaela piirkonnas

Tere
Mul on juba kuu aega lihasvalud selja (turja) ja kaela piirkonnas. Tegelen palju spordiga ja see füüsilise koormusest tulenev valu ei ole. Aegajal löövad jalalihased ka tuimaks kui pikemat maad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaeladiski haiguse korral kiirgub valu esmalt peale kaela ka selga abaluu taha, hiljem ka õlga ja kätte. Võiks paluda perearstil teha rö ülesvõtted kaelalülidest ja tulla vastuvõtule.
Tel. 6 748 ...

Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

Pindmine tuimus õlapiirkonnas

Nädal aega tagasi jõusaali trenni järgsel päeval oli tunda, et parema õlanuki ca 10 cm raadiuses on naha pinnal tuimus. Kui kõvasti näpistada, on valu tunda, aga kui kratsida küüntega siis on paremal õlal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha ro. uuring lylisamba kaelaosast ja minna neuroloogi vastuvotule.
tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaela valud

Tere,
neli kuud tagasi opereeriti ajust kasvaja. Nüüd on hakanud häda tegema kaela valu: kui panen pea kuklasse, lööb õrn valu ka meelekohtadesse. Magada hästi ei saa. Kas peaksin laskma teha igaksjuhuks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla lihaspingest tingitud kuklanärvide ärritusega. Võiks proovida kaelamassaaze.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu seljas ja käes.

Tere!

Olen 40-astane naine. Kurdan Teile valu üle seljas ja käes. Asi sai alguse paar-kolm nädalat tagasi, kui tundsin seljas paremal pool valusat punkti. Arvasin, et läheb üle - aga ei. Aina ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nt. kaelaradikuliidiga. Soovitav on teha rö. ülesvõtted kaelalülidest (saab teha läbi perearsti) ja helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

õlavõõtme valud

Minu abikaasal(60a.mees) on kaela- ja seljalihaste valud. Paaril korral on enesetunne muutunud nii halvaks, et kodus on kiirabi käinud. Samuti on tal tekkinud imelik kõha või õigemini kõhatused. Ajal, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla depressivse seisundi foonil tekkiva paanikahäirega. Kui Xanax toob leevendust, võib seda ka edaspidi kasutada kohe hoo algul. Samas see aga haigust ei ravi ja tuleb kaaluda pikemaajalist ...

Loe edasi

Valu kaelas.

Tere.
Mul on pikemat aega kael olnud pinges, pead pöörates on ragin kaelas, pead kuklasse ajades lööb valu kaela, vasaku käe kolm sõrme surisevad, pea on väga uimane,tasakaal pole kuigi kindel. Olen ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui pead pöörates valu lööb kaela ja ka kätte, tuleks vältida liigutust mis seda põhjustab, selleks soovitan kanda erilist kraed. Paranemine võtab tavaliselt mitu kuud.

Dr. Ain Pajos
6 ...

Loe edasi

Kaelaradikuliit?

Tere, doktor!
Mitu kuud olen vaevelnud kaelakanguse käes. Tunnused iseloomulikud närvipõletikule v. radikuliidile (see viimane vist ei ole õige). Viimased 2 nädalat olen tarvitanud diclofenaci+sirdaludi. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rö leid viitab 5 ja 6 kaelalülide vahelise kõhrketta vigastusele - väljasopistusele ja sellest tingitud käenärvi ärritusele/kahjustusele. Ravisoovitusi saab anda peale läbivaatust.

Dr. Ain ...

Loe edasi

probleemid peaga

Tere!
3 kuu eest lõin püsti tõustes pealae vastu ümarat raudtoru(alt üles),teadvust ei kaotanud, ei oksendanud, oli nagu ebakindel halb olemine,nõrkustunne ja pea sellelt kohalt valutas natuke.Käisin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mõistatamine asja ei paranda. Kui vaevused püsivad tuleks pöörduda neuroloogi poole.

DR. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: