selja- ja kõhuvalu 08.11.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen 69.a.naine.1993.a opereeriti jämesoolevähk . Suve algul kontolliti jämesoolt -oli puhas. CT näitas ,et Th 11 lülis on hemangiom. Perearst ütles, et see ei tohiks selja-ja kõhuvalu põhjustada.Viis aastat tagasi luudensitomeetrias avastati osteoporoos,3a.sõin Fosamaxi ja kogu aeg Caltsigrani. Seljavalu on aga hullemaks läinud,just vöökohal. Sageli on ka kael ja rangluud valulikud.
Kas hemangiom võib suruda närvidele ja põhjustada valu? Kuidas uurida ja ravida? Vaevab ka mõte luuvähi võimalikkusest.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Palju sõltub hemangioomi suurusest ja täpsest asendist. Kui pilt on ammune, tuleks CT lülisambast korrata ja minna neurokirurgi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu

Alaseljavalu algas umbes nädal tagasi ning oli kannatatav.. Nüüd aga paar päeva tagasi hakkas tekkima vasakusse alakõhtu torkav valu, mis lööb vasakusse jalga. Kas selja- ja kõhuvalu on kuidagi omavahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jalavalu on tõenäoliselt seoses närviärritusega kas lülisamba nimmeosas või vaagnalihaste vahel. Kõhuvalu ei ole seljaprobleemide korral iseloomulik. Oluline on spetsialisti läbivaatus.

Dr. ...

Loe edasi

Kas haigus võib olla neuroloogiline?

Minu haiguslugu suht pikk aga diagnoosita. Ei tea kas teie oskate midagi arvata. Aasta tagasi septembris läksin Norras esmaabisse, kust suunati haiglasse, tugevate seljalihaste krampide (piki selga mõlemalpool ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Liigesevalude pärast võiks konsulteerida reumatoloogiga. Neuroloogilist probleemi, v.a. ärevushäire ei paista olevat.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Selja- ja kõhuvalu

Tere. 41a naine. Olen üle aasta hädas selja- ja kõhuvaluga. Nimelt ei saagi aru, mis valutab. Kui püsti seisan või istun pikemat aega (üle 1h) hakkavad alakõht ja selg (puusadest allpool) valutama, pikali ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu kestab üle aasta, on tõenäoliselt põhjus juba paranenud ja tegemist on nn. kroonilise valuga, mille aluseks on jälg aju valukeskuses - oluline on närvisüsteemi seisund. Tavalised valuvaigistid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: