Peavalu, surve peas, pearinglus. 16.11.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen 25 aastane naine, 1 lapse ema. Mure on suur ja keeruline. Kuni 29 juulini olin terve ja tegus inimene. Siis päevapealt poes olles läks enesetunne väga halvaks (süda tagus, iiveldas, nõrkus, jõuetus, meeletu surve peas). Helistasin kiirabisse, naerdi telefoni teisel pool ja öeldi, et rahunege maha. No nii, see selleks. Olemine aga ei paranenud, nädala pärast läksin ise valvetuppa, sest peas surumine oli ikka üle mõistuse, ka nägemine oli häiritud ning väga segane oli kõik. Jälle naerdi, tehti rahustav süst ja soovitati oma eluga midagi põnevat peale hakata. Olin veel nädalajagu kodus pikali, ei jaksanud teisele korruselegi kõndida. Siis läksin silmad pisarais perearstile. Müts maha tema ees, sest ta võttis kätte ja tegi puukentsefaliidi analüüsi (olen vaktsineeritud 2 süstiga). kahe nädala pärast saingi positiivse vastuse (vereproovist võetuna olid mõlemad näitajad positiivsed). Samal ajal, enne entsefaliidi vastust tehti ka peaaju MRT. Tulemus oli järgmine: Esisarvede vahel III vatsakese peal suhteliselt suur (4,5*1,1 cm) liikvori signaaliga moodustis, mille sisu homogeenne. Ekspansiivne efekt väljendunud ei ole. LIsaks veel lakunaarsed (võimalik et isheemilised) väikestele veresoontele omased kahjustuskolded vasakul basaalganglionides. Septum pellucidi et vergae. neuroloog helistas ka Tallinnasse dr Leitnerile, kes ütles kirjelduse põhjal et juhuleid ja kaasasündinud ning mitte midagi sellega ette ei võeta, aasta pärast lihtsalt uus MRT.

Nii, august ja september oli siis enesetunne väga halb. Raviks sain Prednisoloni hormooniablette 10 päeva ning haiglas tilgutati ka organismi üldtugevdavaid aineid. Kõik läks paremuse poole. Siis aga oktoobri alguses hakkas tugev kaelavalu (juuste piiril) ning ka kange on kael. Ette ja külgedele saab vabalt liigutada, taha kallutades aga väga valus ja kange. Perearst kirjutas clotami ja käski võtta ibuprofeni, mitte mingit mõju. Kaelaröntgen oli korras. Samuti on uuritud kõik muud organid (süda, kaelasooned, kilpnääre, magu, kõhu UH, günekoloog, psühhiaater, psühholoog). Entsefaliidi ajal oli ka kerge ärevushäire, kuid ka see on taandunud.

Nüüdseks on jäänud veel see tugev kaelavalu ning surumistunne peas (eriti otsmikul ja meelekohtades). Samuti on aeg ajalt käies tunne nagu kohe kukuksin kokku, samas ei ole kordagi veel kukkunud. Kael valutab ka niisama, kui ei liiguta. Ühesõnaga on paras kompott koos ja perearst juba laiutas käsi ning pakkus et äkki kõik ikkagi veel entsefaliidi mõju.

Nüüd paluksingi Teie arvamust, mis annab kaela sellist valu ja pinget ning samuti see surve peas(surve on olnud pidevalt nüüdseks 3,5 kuud)? Kas äkki oleks siiski vaja selle tsüsti edasine uurimine(see on tegelikult ka minu enda kõige suuremaks mureks)? Kas puukentsefaliit võib anda tõesti nii pikalt veel tunda?Äkki aitaks kaela puhul mingisugune ravivõimlemine vms?

Ühesõnaga mõistus ja hea tuju hakkab otsa saama kõige selle segase looga.

Väga tänan hea nõu eest

Kõike head
Silja

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kirja teel konkreetset nõu anda ei saa kuna vajalik on läbivaatus ja uuringuvastustega tutvumine. Soovitan küsida oma neuroloogilt või tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peavalu juba mitmeid kuid

Tere
Mitmeid kuid juba selline pearinglus ja valud. Enne seda rabasin kõvasti tööd ka teha ja ei puhanud ja olin suur energiajookide jooja. Nüüd midagi natuke teed siis pea käib ringi ja peas nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks pöörduda uuesti neuroloogi poole kes kirjutas ravi. Tema saab suunata ka lisauuringutele.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Peavalu

Tere selline mure peale sünnitust 1a tagasi on hakanud pea valutama õhtul magama minnes pöörates käivad peas nagu mingid raginad ning vahest voolab ka nagu midagi peas aga nüüd nädal umbes tagasi käis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neuroloogi läbivaatus vajalik.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peavalu

(18a)Tere selline mure peale sünnitust 1a tagasi on hakanud pea valutama õhtul magama minnes pöörates käivad peas nagu mingid raginad ning vahest voolab ka nagu midagi peas aga nüüd nädal umbes tagasi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalu

ca. 2 nädalat tagasi oli hommikul juhus kus igapäevatoimetusi tehes üks hetk tekkis järsk pearinglus 15minuti möödudes see kadus ning tundus, et kõik on normaalne. Nüüd on ca nädala olnud kangus kaelas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks alguses perearsti juures mõõta vererõhku ja teha analüüsid, kui kõik OK siis neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Peavalu kuklapiirkonnas ja pearinglus.

Juba aastaid on mul üleval kaela ja kukla piirkonnas valud. Sõrmega vajutades tunnen neid kahte kohta mis valutavad. Peale surudes on valu suurem. See levib tasapisi üle tavaliseks peavaluks üle kogu pea. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt pingepeavaluga, mille põhjuseks kaelalihaspinge ja surve kuklanärvidele. Pearinglustunne võib olla seoses kaelaga, sisekõrva häirega või kestva stressiseisundiga. Vajate neuroloogi ...

Loe edasi

pidev peavalu ja surumine peas igas piirkonnas

Mul 3 nädalat pea juba valutanud.hommikul t6ustes on okei,aga päeva jooksul läheb nii valusaks.pole nagu tavaline pea valu.yks 6htu käisid nagu paugud v6i raksud pea laes ja kuklas nagu oleks midagi l6hkenud. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist kaelalihaste pingeseisundist tuleneva kuklanärvide ärritusega. Aidata võib massaaz, aga sageli on vaja pikemat ravikuuri ravimitega. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peavalud, pearinglus ja väsimus

Põdesin eelmine kevad ja sügis kopsuklamüüdiat ja mükoplasmat. Tarvitasin palju antibiootikume. Arsti kinnitusel olen tervenenud, kuid peavalud, ringlus, väsimus aga ei ole kadunud. Seega tegin uued vereanalüüsid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ei olegi peavalu seoses kõrgenenud maksanäitajaga. Kui muud vereanalüüsid ja vererõhk on normis, soovitan neuroloogi konsultatsiooni.
Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pearinglus, kõrvade müratalumatus, kaelavalu.

Tere

Olen 25 aastane naine, 1 lapse ema. Mureks juba mitmeid kuid kestnud pearinglus ja müratalumatus ning kaelavalu. Pearinglus seisneb selles, et kõige rohkem just õhtuti on selline veider ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Surve peas

Tere!

Olen 25 aastane naine. Mulle teeb muret see, et paar päeva tagasi olid mul vasakus kehapooles (rohkem oli tunda käes ja kaelas) nö 'surinad'. Vastuvõtuarst arvas, et tegu võib olla põletikuravimist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suure tõenäosusega ei ole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: