Neuroloogi konsultatsioon 03.05.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 52 a naisterahvas. Minu norm vererõhk on 105/60.
Peale söömist on mul väga paha olla ning esinevad järgmised sümptomid: vererõhutõus. Peale söömist on vererõhk 135/90, pearinglus, iiveldus, külmavärinad üle kogu keha, eriti jalgades. Ma jubedalt võtan kaalust alla. Kolme kuuga olen kaotanud 9 kg. Praegu kaalun 43 kg. Viimasel ajal tuleb eritist ninast kui ma söön. Ning ka valu südames nagu suruks kokku.
Olen mitu korda käinud Emos nii Tartus kui Tallinnas. Tehti uhtraheli kõhust, CT, EKG, ultraheli südamest ja vereanalüüsid mitu korda. Vastused on olnud kõik normis.
Käisin ka gastroenteroloogi juures Dr.Riispere, kes tegi gastroskoopiat ja rektoskoopiat. Ning ka seal oli kõik normis. Ainult, et esinevad hemorroidid. Samuti kardioloogi juures, kus oli ka kõik normis.
Kaks nädalat tagasi hakkasid valutama hambad ning peale 4 närvi eemaldamist on valu veel rohkem. Hambaravi ütles, et asi ei saa olla hambades.??
Kuidas ma saan ennast aidata? Ma ei tea juba kuhu pöörduda? Ja millise spetsialisti juurde ma pean minema? See on mind juba täiesti ära kurnanud ja ma ei tea mis toimub minuga. Isu on hea, aga ma juba kardan süüa, kuna siis tunnen ennast ülihalvasti. Kas asi on närvides?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on ilmselt kroonilise ärevusseisundi ja depressiooniga. Soovitan külastada psühhiaatrit.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

käsi muutus kaalutuks

Kaks korda on juhtunud,et parem käsi muutub järsku väga kergeks ja koordinatsioon kaob lühikeseks ajaks, ei suuda sõrmega õiget punkti tabada.
Töötan päev läbi arvutiga

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui probleem püsib pikemalt tuleb minna uuringutele EMOsse. Võimalikud on ka lühiajalised ajuverevarustuse häired. Tuleks perearsti kaudu teha EKG, kontrollida veresuhkrut, kolesterooli, vererõhku, siis ...

Loe edasi

mega cisterna magna

Tere, mul on kahepoolne kolmiknärvi neuralgia. Ja MRT näitas, et mul on mega cisterna magna. Kas see võib põhjustada närvi kaebusi? Kuna lugesin, et see on ka seotud mõningate närvidega.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi klassikaline neuralgia selles eas on ebatõenäoline. Mega Cisterna Magna on kaasasündinud aju arenguhäire, mis vaevusi põhjustada ei pruugi. Vajalik on kogenud neuroloogi konsultatsioon.
Loe edasi

Alaselja valu

Jaanuaris tõmbasin alaselja ära nii tugevalt,et olin poolteist kuud voodis, seejärel sain valuvaigistid, mis lasid liikuma hakata, kuid valu ära ei kadunud. Praeguseks,septembriks, on valu endiselt seljas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt oleksid vajalikud lisauuringud - CT või MRT nimmelülidest ja neuroloogi läbivaatust. Võimalik on diskiprolaps ja mõlema jala valu korral on oht ka põiehäiretele. Seega EMO ja neuroloogi konsultatsioon. ...

Loe edasi

MRT-UURING PEAAJUST

Tere, just hiljuti käisin MRT uuringule ja sain vastuse:
Mõlemapoolselt FP on üksikud paari mm T2 FLAIR signaaliintensiivistumise kolded.
Järeldus: Ajukoes üksikud mittespetsiifilised kolded. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ainult pildi järgi sellele vastust ei saa. Võivad olla nt. kaasasündinud anomaaliad, seoses veresoontehaigusega, tingitud vererõhu tõusust, südame rütmihäiretest. Vajalik on neuroloogi konsultatsioon.
Loe edasi

kardan krampe

mul tekivad köhus krambid,vahest olen uleni,selline kasvaja on nabast 15 cm allpool

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pilt väga udune. Kui on lööve, on võimalik roietevahelise närvi põletik - neuroloogi konsultatsioon.
Kui aga kasvaja nahal tuleb minna nahaarsti jutule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Loe edasi

Minestamine pikkadel lendudel

Tere!
Viimased 2 aastat minestan tavaliselt pikamaa lendudel (üle ookeani lennud 9 ja rohkem tundi). Üldiselt juhtub see 3-4 tundi peale õhkutõusmist ja reeglina, kui olen magama jäänud. Kuumahoog ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustama peaks perearstist - EKG uuring - kardioloogi uuringud ja konsultatsioon. Kui kõik OK - neuroloogi konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

Opereeritud selg.

Seljaoperatsioon tehtud 1913. aastal. Viimastel kuudel seljavalu uuesti tugevnenud, valu kiirgab jälle reide säärde ja labajalga. Millega võib olla tegu? Kas tõesti võib olla vajalik uus operatsioon?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist uue lülidevahelise kõhrketta väljasopistusega mis komprimeerib närvijuurt. Kui ei esine labajala nõrkust või põiehäireid on operatsioonivajadus vähetõenäoline. Asja täpsustamiseks on ...

Loe edasi

Pearinglushood

Pearinglushood, unisus ja kõrvades sähvib. Plõksatused. Pearinglushood eriti halb päevade ajal, süda paha siis ja kõikuv tunnne kogu aeg. Selline tunnne, et tasakaal kaob ära. Vereproovid korras. Rasedust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustada võiks perearstist - vererõhk, põhianalüüsid, kilpnäärme analüüsid. Kui kõik on korras on vajalik neuroloogi konsultatsioon, kuna haigusseisundeid mis põhjustavad esitatud kaebusi on mitmeid.
Loe edasi

Ninaga tõmbamine ja köhimine

Minu 6-aastane poeg pidevalt tõmbab ninaga sissepoole, kuigi nohu pole, ja köhib, ütleb,et kurgus kipitab. Käisime perearsti juures ja tema ütleb, et see on närvidest. Kas see võib nii olla ja mis on ravi? ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nn.Tiki sündroomiga. Kas poisil on varem esinenud silmade pilgutusi, näogrimasse, häälitsusi?
Olukorra kohta Pärnus ei oska vastata.
Vajalik on neuroloogi konsultatsioon. ...

Loe edasi

Jalatallad "surevad"

Olen viimasel ajal tundnud sellist imelikku jalalabade/jalataldade "suremist" ehk krampi, mis takistab istumist ja edasi liikumist. Ei ole aru saanud, et see oleks pikemast seismisest või jalatsitest tingitud. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla piirdenärvide algav kahjustus nt. suhkruhaiguse korral. Soovitav on neuroloogi konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: