Valud luudes või liigestes 21.03.14 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Mul on selline mure, et nädal tagasi olin tööl (istuv kontoritöö arvutiga 4,5 aastat järjest) ja tunnen, et paremas käes (käe keskelt) kiirab valu, selline tuim valu, kohati päris häiriv, valutas ka vasak kõrv. Koju minnes probleem kadus, aga järgmine päev oli uuesti, siis läks kuidagi iseenesest üle.
Täna tööl olles tunnen uuesti valu samas käes, aga ka parema jala põlve on löönud 3 korda selline tugevam ehmatavalt valus kiirgav valu täna. Samas tunnen valu ka mõlema käe randmetes (küll väga vähe, aga siiski). Täna tuli meelde, et detsembri kuus kukkusin selle parema käe peale. Kuna olin välismaal, siis arstile sellega ei läinud. Paar päeva oli käsi väga valus, liigutada oli kätt raske, aga kodus tagasi olles, oli juba kõik korras. Hakkasin mõtlema, et äkki seal on mingi seos.
Ka sabakont on mul aegajalt tuiganud. Umbes kuu aega tagasi käisin lapsega kelgutamas ja järgmine päev oli sabakont väga valus, nii et diivanil istuda polnud eriti võimalik, arvasin, et põrutasin kelgutamisest ära. Suurem valu kadus kolme-nelja päevaga ja siiamaani vahel harva annab sabakont end tunda.
Mingit paistetust käel või mujal pole olnud. Ca aasta tagasi eemaldati mul kurgumandlid, sest olid lapsest peale põletikus. Olen kuulnud, et põletikuliste kurgumandlite ja liigeste vahel on seos. Samas ma nagu ei tunne, et valutaks liigesed, vaid ika luud.
Googeldades "luuvalu" võib täiesti paanikasse minna... Olen päris närvis. Panin ka perearstile aja kirja, kuid sinna veel aega. Kas mul on põhjust paanikas olla või mida võiks kahtlustada?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist hulgiliigeste valuga. Tuleks alustada perearstist, kes tavaliselt teeb analüüsid ja suunab vajadusel reumatoloogile.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

puusavalud

Parem poolse puusavalu algas 13 kuud tagasi, alguses olid sellised peened teravad pidevad valud käimisel, hiljem, kuskil 3 kuu möödudes valud suurenesid, koormuse puhul häiris käimist, hakkasin lonkama, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esialgu tuleks abi otsida ortopeedi vastuvõtult. Kui tema eitab puusaliigese probleemi, tuleb minna neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
Neuodiagnostika
6748591

Loe edasi

pea - ja seljavalud

Tere !
Pöördun Teie poole ,kuna vaevlen üle aasta pea - ja seljavalude käes.
Valud õlavöötmes kiirgavad kuklasse ja pähe , käed surevad .
Ristluu ja sabakondi valud (pidev tuim valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valud võivad olla seoses muutustega lülisamba kaela- ja nimmeosas. Regulaarne võimlemine on kasulik. Ägenemiste korral tuleb ilmselt kasutada valu- ja põletikuvastaseid ravimeid.

Dr. Ain ...

Loe edasi

külmatunne liigeses

Olen keskealine meesterahvas. Probleemiks külmatunne ja valud ühe jala liigestes. Nahk on katsudes soe, aga värvuselt heledam kui teine jalg (teises jalas valusid pole).

Perearst tegi röntgenpildi, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Külmatunne ja naha kahvatus viitavad nahaveresoonte spasmile mida põhjustavad erinevad haigused. Liigestevalud viitavad reumatoloogilisele protsessile. Konsulteerige reumatoloogiga.

Dr. Ain ...

Loe edasi

valusündroomid seljas ja puusas

Tere! Selja ja puusavalud on kestnud palju aastaid,kuid midagi erilist pole avastatud,veri ja röntgenpildid on olnud korras.Milles ikkagi probleem vôiks olla,sest paaril korral on olnud üpris tugevad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla muutustega lülidevahelistes liigestes mille põhjused on erinevad (nt. reuma).

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valud liigestes.

Tere!
Minu küsimus oleks selline, kas võib teha liigestesse hormoon süste, kui kannatan pideva ärevushäire all , juba aastaid? Nüüd hakkas parema käe õlaliiges ja vasak puusaliiges tegema sellist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hormoonsüstid liigestesse on alati seotud teatava riskiga. Kui aga diagnoos on kindel, ei ole depressioon takistuseks süsti tegemisele.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valud lihastes ja liigestes.

Tere!
Mure selline. Olen 28 a naine.
Augusti esimestel nädalatel hakkasid käed valutama. Õlavarred, küünarvarred, õlad, selg abaluude vahelt, mõnikord ka alaselg. Rohkem oli valu öösiti. Sageli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaela algavad muutused ei põhjusta kindlasti valusid rinkeres,puusas ja jäsemetes.
Spina Bifida ei põhjusta üldse valusid vaid on röntgenoloogiline juhuleid (selgroo väike väärareng) mis on väga ...

Loe edasi

SM

Kas Sclerosis multiplex võib põhjustada väikest tuima valu luudes ja liigestes. Olen SM kahtlusega ja pool aastat peale kahtluse tekkimist tekkisid mul väikesed närivad valud jalgades ja vasakus käes. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuim valu jäsemetes ei ole SM tunnuseks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: