Pidev, üleüldine väga halb enesetunne 20.03.13 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
8.a tagasi hakkas järsku tänava peal lambist nii halb, et oli tunne, kohe on minek. Peale seda algasid pidevad paanikahood kuhugi sõites, minnes. Perearst (siis veel mitte see, kes momendil on) lasi teha elementaarsed vereanalüüsid, EKG-kõik oli korras. Saatis psühholoogi juurde, kes omakorda psühhiaatri juurde-kõik oli korras. Vahepeal harjusin nende hoogudega ja kuna nad esinesid 1x 3 kuu tagant, siis lootsin, et mööduvad samamoodi, nagu algasid-iseenesest.
Niimoodi möödus 2 a. Siis hakkas mul nii halb, et ma ei olnud võimeline enam liikuma. Totaalne jõuetus, mõistuse ähmastumine, vereringehäired kätes ja jalgades (käe- ja jalalabad külmad), vahelduvad külma-kuumahood, südame pekslemine, hägustunud nägemine, pidev pressiv tunne peas ja üldiselt selline enesetunne, et ei jaksa enam olla.
Siis uus perearst,clasi teha ekg ja vereanalüüsid, peale mida pandi kohe haiglasse (Kardioloogiasse Ida-Virumaal). Seal tehti kõik testid ja saadeti kohe Tartusse (kardioloogiasse), kus korrati samu teste+südamesondeering-kõik oli korras.
Arvati, et tegu on väga sügava depressiooniga, kirjutati välja Coaxil (algul natuke tegi olemise paremaks, isegi mitte paremaks, vaid tuimestas halba olekut, enam mitte).
Peale seda olen 5x pöördunud perearsti poole üha uuesti ja uuesti, kes on lasknud mul teha aina uuesti analüüse (veri,ekg) ja saatnud mind neuroloogi, psühhiaatri ja psühholoogi juurde, kes omakorda on läbi viinud uuringud ja ei ole midagi tuvastanud. Kogu tegevus on aset leidnud siis Ida-Viru keskhaiglas.
Ainuke diagnoos, mis mulle perearst pani, on hüpertoonia. Olen tarbinud erinevaid kõrgvererõhuravimeid, aga enesetunne on ikka sama.
Niimoodi olen ma nüüd 5 a. elanud. Vahelduvate haigushoogude vahel tööl käies. Kuni 4 kuud tagasi hakkas mul jälle konkreetselt halb nagu 6.a. tagasi. Sümptomid on samad, aga veel tugevamad.

Mida ma peaksin tegema, kui ma ei suuda kodust väljuda ja ka toas liigun raskustega ringi? Ma ei näe erilist mõtet pöörduda jälle perearsti poole ja korrata samu analüüse, mida ma juba 8x olen andnud, viimati 1.a. tagasi.
Kas on reaalne selline variant (mingi ravim), mida ma saan perearstil endale välja kirjutada lasta, et ma saaksin kuhugi teise linna arsti poole pöörduda, sest Ida-Virumaal ma 8a. jooksul abi saanud ei ole!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tänapäeval väga levinud ärevushäiret paanikahoogudega ja depressiivset seisundit saab ravida vaid antidepressantide pikaajalise tarvitamisega. Ravimeid on erinevaid ja neid kirjutab välja psühhiaater või neuroloog vastavalt oma kogemusele.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Halb enesetunne, mis kestab aasta aega peale üledoosi

Võtsin aasta tagasi 800mg Sulpiriidi. Ja 100mg sertaliini. Koos purgi (1000mg) palderjaniga. 3 päeva peale seda hakkas peale rasvase toidu söömist väga halb. Tuli tunne, nagu oleksin mingi väga tugeva ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks läbi gastroenteroloogi teha maouuringud, ja kui kõik OK siis neuroloogi või psühhiaatri konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Veresete

Tere!
Aprillis algasid peas kahtlased kergelt kõrvetavad, torkavad valud, meelekohast veidi tahapoole. Pöördusin perearstile, ütles et tegu kolmiknärvi valuga kuna hiljuti oli eemaldatud tarkusehammas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Veresette kiiruse tõus viitab põletikuprotsessile organismis. Rääkige sellest perearstiga, kes saab asja täpsustada või suunab uuringutele.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Vaktsiinide võimalik kõrvalmõju

Tere. Ilmselt olen küll hüpohondrik, pluss kannatan ka ärevushäire käes. 4 nädalat tagasi sain puugi ja teetanuse/difteeria vaktsiini süstid. Siiamaani on läinud ilma kõrvalmõjuteda aga õnnestus rumala ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

pöörduge selle küsimusega perearsti poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Teadvusekaotus

Millest võib olla tingitud lühiajaline teadvusekaotus ~30 sekundit. Nimelt täna hommikul hakkas väga halb, higi voolama ja üleüldine tugev nõrkus oli. Lisaks on kergem peavalu olnud üle nädala aja jutti.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui hoog tekkis seismisel , ja krampe ei esinenud, on võimalik minestus, selleks on erinevad põhjused. Võtke ühendust perearstiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valud alaseljas

Valud on nn. sabakondi piirkonnas ,ei saa õieti istuda ja pean võtma valuvaigisteid kuna on pidev valu, ei ole ka kukkunud , lugesin hemorroidede kohta aga selliseid sümptomeid mul ei ole. Enesetunne ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Saaksite enda tervise heaks teha järgmist:
- üle vaadata oma päevareziimi ja lülitama sellesse mõõduka kehalise koormuse
- reguleerima istet, millel istute
- pöörduda neuroloogi vastuvõtule, ...

Loe edasi

pearinglus

Tere!
Minu enesetunne on kohati väga halb,pea käib ringi (vahel vähem,vahel tugevasti),ajab iiveldama.Kõndimine on ebalev ja enesetunne kehv.Mis mind ees ootab,teadmatus ei ole hea tunne.Perearst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pearingluse, iivelduse ja tasakaaluhäirega tuleks pöörduda kõrvaaarsti ja/või neuroloogi poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: