Õõtsumise tunne/pea paks 24.04.12 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Selline mure, et juba teist kuud on selline ebamäärane tunne, mida võiks iseloomustada justkui sellise õõtsumisega. Pea on pisut n-ö paks ja raske, just tagantpoolt. Õõtsumist kui sellist võib seletada kerge tasakaalutustunde ja pearinglusega.
Selline tunne on pidevalt. Vahepeal oli justkui söögiisu pisut kehvem kui muidu, aga praegu üldiselt söögiisu üle ei kurda. Samas tekitab see õõtsumise tunne siiski ebamugavust ka süües või pärast sööki.
Mõningates olukordades hakkab üsna palav ning kaasneb käte higistamine.

Olen tegelenud aktiivse jõutreeninguga (jõusaal) üle 3 aasta, aga nüüd viimased peaaegu 4 kuud pole praktiliselt jõusaali külastanud, vaid koduselt vahel mõningaid harjutusi teinud. Eelmise aasta lõpus külastasin saali hommikusel ajal ning olin enne seda vähe söönud. Raske trenn viis selleni, et pea hakkas ringi käima, tekkis üle keha higistamine ning tohutult halb hakkas olla. Hiljem sai mõõdetud veresuhkrut ning see oli ülimadal.
Seoses sellega on ilmselt jäänud trenni suhtes ka kartus, et võib uuesti nii juhtuda. Viimati käisin, siis oligi situatsioon, kus lõpetasin trenni varem ära, sest enesetunne ei lubanud jätkata.
Aasta alguses olin eksamil, kus hakkas samuti kehv olla, selline ebareaalsustunne, palavus ja hirm kokkukukkumise ees.

Olen mõõtnud vererõhku umbes poolteist kuud tagasi n-ö koduse vererõhumõõtmisaparaadiga. Tavaliselt on vererõhk mul olnud umbes 118/78 või 120/80 ligilähedusse, aga siis näitas masin 139/84 ning 132/84.

Kuu aega tagasi käisin tegemas kliinilist vereproovi, mille tulemus oli järgmine:
WBC 5.1 x 10'9 / L
RBC + 5.54 x 10'12 / L
HGB + 174g / L
HCT 0.478L / L
MCV 86.3 fL
MCH 31.4 pg
MCHC 364g / L
PLT 142 x 10'9 / L

LYM % 0.368
MXD % 0.111
NEUT % 0.521
LYM # 1.9 x 10'9 / L
MXD # 0.6 x 10'9 / L
NEUT # 2.6 x 10'9 / L
RDW_SD 41.3 fL
RDW_CV 0.132
PDW 14.7 fL
MPV 10.6 fL
P_LCR 0.298

Arst soovitas juua palju vedelikku, eriti vett.
Tänaseni pole situatsioon väga muutunud, vahel justkui tundus nagu oleks olnud parem, aga pea ikka imelik, tunne ebamäärane ja tasakaalutu, kergelt õõtsuv...Pikali olles probleemi eriti ei tähelda, aga istudes ja seistes on olemas.

Tahaks teha korralikult trenni edasi ja naasta vana hea rutiini juurde kui nii võib öelda, aga see ebamäärane õõtsumise tunne paneb sellele õhukese telliskivimüüri ette ning muudab igapäevaelu ebamugavamaks kui see enne tekkinud probleemi oli.


Olen mees, vanuses 20, peagi 21.
Kunagi oli ka situatsioon, kus sain kõva obaduse vastu pead (2008. aasta lõpus), aga kompuutrivastus oli korras ning tänaseni ei ole sellest tulenevalt mingisuguseid peavalusid ega muud taolist esinenud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on ilmselt kroonilisest ärevusest tingitud regulatsioonihäiretega. Ärevust aitab vähendada regulaarne füüsiline koormus (vältida tuleb glükoosipuudust - hommikuti korralikult einestada). Sageli on aga lisaks vaja ravikuuri hea enesetunde taastamiseks.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Hommikuti ärgates on pea paks

Tere! Hommikuti ärgates on pohmaka tunne, pea on paks ja uimane olla (ei tarvita alkoholi). Uni on rahutu ja raske on magada kuni 8 tundi täis. Päeva peale käivad ebaregulaarselt nagu pearlinguse hood, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on põhjuseks kaelalihaste pingeseisund. Soovitan massaazikuuri.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalud .

Mure tervisega. Paar päeva tagasi oli kerge pealvalu, võtdin rohtu ja läks üle. Hiljem viskasin pikali ja ärgates tunfon et parem pea üool kuidagi tuim , suruv tunne kuno kuklani välja. See on nüpd juba ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja järgi problem ei lahene. Tuleb tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591
kl. 14-16

Loe edasi

pearinglus, õõtsumine

Tere
Minul mure pearingluse ja sellise õõtsumise tundega, vahel on tunne, nagu oleks purjus ning rohkem avaldub see tunne hämaras või pimedas. Tihti tekib ka tunne, nagu tasakaalu poleks, et tuleb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teie eas sisekõrv tavaliselt ei põhjusta vaevusi. Enam võimalik on ärevushäire. Tõde selgub neuroloogi vastuvõtul ka ilma MRT uuringuteta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kaelavalu

Juba mitu kuud valutab kael,vahel vähem vahel rohkem,kukla piirkonnas,ükski määre sellele ei mõju,pea on mitu kuud nagu vati sees,uimane,paks ja nagu surub peas,see tunne on igapäevane.peast tehti kompuuter,see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvide ärritusega mille põhjus vajab selgitamist ja mis nõuab vahel pikemat ravi.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pikaajaline peavalu ja väsimus

Paar aastat tagasi oli tugev valu kuklas, vahekorra ajal(lõpus), kestis kuni 5 min, peale seda jäi selline pea paks tunne, peavalud ei ole tugevad, aga siiski häirivad. Tunnen et ei ole seda energiat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuringud määratakse, kui läbivaatusel jääb kahtlus ajukahjustusele - vaid siis on nendest ka kasu.
Probleemi lahendus sõltub arsti kogemusest ja kompetentsuset.

Dr Ain Pajos
6 ...

Loe edasi

Käte-jalgade nõrkus, "pehmus", pea paks, unehäired

Käed-jalad "pehmed", pea "paks", unehäired, "hirm" magamajäämise pärast, kuna tekib lämbumise tunne, proovid korras va.kolesteroolitase normist natukene suurem, veri paks, arstid ei oska diagnoosi panna. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Eeltoodu põhjusteks on sageli ärevushäirest tingitud ajuregulatsiooni häired. Neuroloog tavaliselt suudab diagoosi täpsustada ja ravi määrata.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Väsimus

Mureks on väsimus, vasak kõrv vilistab, jalad lähevad vahepeal turse, nagu ka käed ja suu tundub paks olema. Pea on pidevalt uimane ja lihastes tundub jõud kaduma.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebusi on palju ja oletusi teha ei ole mõtet. Külastage perearsti ja alustage vere ja uriini analüüsidest.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Probleem peaga

Ma ei tea enam kuhu pöörduda, midagi on peaga lahti, kas on võimalik mingeid aju uuringuid teha? Pea on paks (meelekohad) ja kiireid liigutusi ei talu, peas (nagu paremas kõrvas)kohiseb, kluksub...ei talu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla ärevusest ja pingeseisundist tingitud vaevustega. Psühhiaater võib aidata.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Näo piirkonna tuimus ja kõnehäire.

Kaks nädalat tagasi korraga läks näo piirkond tuimaks-selline tunne nagu oleks tehtud tuimestussüst hambaarsti juures.Sellega kaasnes ka kõnehäire.Sõnad jäid kõnes vahele, et ennast normaalselt väljedada, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna esines ka iiveldus ja "pea paks", võis tegemist olla migreenihooga. Kas varem on olnud hootisi peavalusid, iiveldusi? Võimalik on ka ajuvereringe häire. Betaserc siin ei aita.
Soovitan kiiret ...

Loe edasi

pearinglus/virvendus

Tere
Mure on järgmine (olen 30a, naisterahvas): Umbes kuu aega tagasi hakkas järsult pea ringi käima (õõtsumise laadne tunne), mitu päeva järjest oli pearinglus ja paha olla, seejärel läks veidi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selles eas on vereringehäire praktiliselt võimatu. Tõenäoline on siiski ärevushäire,või probleemid sisekõrvas. Selguse toob vaid spetsialisti läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: