Valu vaagnaluu kandis 08.02.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Juba nädal või kaks vaevab mind selline tuim tuikav valu vaagnaluu kandis. Enam tunnen valu jala eesosas, kus keha läheb reieks üle. Teine punkt, kust valu nagu kiirgab on sabakondist natuke paremale tuharasse.
Üldse valutaks nagu kogu puusa liigese piirkond ringselt. Nüüd vahest annab tunda ka häbemeluu kant.

Rohkem on tuikavat valu pikali olles, just eriti hommikul kui olen pikemalt voodis ja ei liiguta. Samas liikudes, kõndides jne konkreetset valutamist pole. Pikali olles jällegi tuikab ja vaevab, sätin ennast küljelt küljele, vehklen labajalgadega ja kuidagi pole hea.
Mingi valu on ka sama poole (paremal) alumise ribi juures.

Hommikul liiges kange ei ole. Üsna mitmel päeval on valusad olnud ka varbaliigesed, hüppeliigese piirkond.

Olen 30a. Otseselt millegi füüsilisega hetkel ei tegele. Välja arvatud 11-kuuse 9kg lapse süles kandmine ja temaga tegelemine. Kuna toidan last rinnaga, pole praegu ka mingeid ravimeid valuvaigisteid võtnud, ega mingi salviga määrinud.

Need samad kohad on ka varem valu teinud, esimest korda 4a tagasi, teist korda 2a tagasi. Ju siis on mingil hetkel see valu möödunud. ~3a tagasi oli tugev trauma sabakondi piirkonda.

Kas võib selline valu olla mingi neuroloogiline probleem, millest siis tingitud, või peaks hoopis naistearsti juurde kontrolli minema.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist võib olla nii puusaliigese, kui nimmelülide probleemiga. Võimalik on ka reienärvi kompressioon niudepiirkonnas.
Vajalik on arstlik läbivaatus. Tavaliselt günekoloog oskab nõustada.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valud

Tere ,kas boreelioosile järgsed valud on iseloomulikud ,tüümususe rinnakus kandis valu raskus iga päev ,kiirgab kõrva vahel peakolju valu ,vahel otsmikus,ja keele närvid,keel oleks nagu tuim valus,kõri ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Borrelioosile on tüüpilised liigeste ja lihaste valud, peavalud ja väsimus

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Ala seljas vasakul pool vaagnaluu ja neeru piirkonnas on Väga tugev valu

Mida ma peaks teadma või tegema Minul on alaseljas vasakul pool vaagnaluu ülaosas neerude piirkonnas tugevad valud siis kui ennast liigutan või üritan kummarduda või tõusta või kükitada ja siis tõusta ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuse määramine eeldab läbivaatust. Kui perearst ei aita, võiks minna ortopeedi vastuvõtule eeldiusel et uriini ja vereanalüüsid on korras.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

äge puusavalu

käisin öösel korra poolunisena üleval ja voodisse tagasi ronides käis puusast-selja paremast küljest terav valu läbi. edasi polnud enam üldse võimalik magada.
nüüd teeb igasugune liikumine valu. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on selgroost lähtuv närvivalu. Võib tarvitada paratsetamooli ja kui valu ei taandu tuleks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Närvivalu vasakus puusas

Olen 23-aastane noormees. Eelmise suve keskel (juuni lõpp) hakkasin tundma valu sabakondi ja puusadu juures. Seda peale jalgpalli mängimist. Valu tõttu kadus vahel jalg nö. alt ära, aga kuna alati järgmisteks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoos ei ole selge. Kas on tehtud ülesvõte ka puusaliigestest?

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Selja valu

Mul on probleeme seljavaluga, ristluu piirkonnas. Kas on võimalik, et need valud on seotud sabakondiga. Ma mõned aastad tagasi nimelt kukkusin sabakondi peale ja röntgeni pildi peal ei olevat enam sabakonti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kukkumine võib põhjustada sabaluu murru või nihestuse - tuleks teha uus rö. ü/v sabaluust 2 - s suunas. (sabakont ei kao kuhugi, ta võib jääda vaid vaagnaluu varju).

Dr. Ain Pajos
6 ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: