neoroloogiline 12.11.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul oli umbes 2010a autoavarii kus oli alaselja ja vaagnaluu piirkonna põrutus.
Pärast seda on mul alaselg valutanud vahete vahel.
Nüüd on läinud asi päris hulluks.
Mu selg valutab puhkeasendis ja ka liikumisel.
Teen nimmepiirkonnale mõeldud harjutusi, aga need pole aidanud.
Käisin ortopeedi vastuvõtul ja ta saatis mu mrt-sse.

Panen siia uuringu vastuse:
Luude signaal ja struktuur on tavapärane. Skolioosi ei ole. Lumbaallordoos on vähe väljendunud. Listeese pole. Lülikehakompressioone pole. L4-S1 vahemikud on ahenenud, diskid kergelt dehüdreerunud ja väheselt väljakummuvad (L5/S1 > L4/5). L4/5 fassettliigestes on kerget artroosi. Olulist spinaal- ega neuroforaminaalstenoosi ei ole. S1/2 vasakul on väike (1 cm) Tarlovi tsüst. Conus medullaris on iseärasusteta.-- DDD L4-S1.

Midagi mulle ei tehtud lihtsalt arst ütles, et söö valuvaigisteid ja määri perskindooliga või diclofenaciga .
Kuna mul valutavad ka jalad siis soovitas magneb6 mida ma olen ka võtnud aasta algusest aga nendest pole ka kasu olnud.
Minu küsimus kas see tarlovi tsüst ei või põhjustada vaevusi ja kas tõesti pean ma edasi kannatama oma selja valu?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tarlovi tsüst ei ole valude põhjuseks, küll aga muutused alumistes lülivahemikes (diskopaatiad). Lõikust ei ole ette näha, küll aga valud võivad kesta.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

kaelavalu

Tere

Olen juba mitu aastat kaelavaluga tegelenud (mingil määral ka mõjub istuv töö). Valu tekib järsku ja kiirgab õlga ja kergelt nagu käsivarde. Isegi kergelt kõrva tõmbab vahel tuimaks. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu kiirgub kätte, viitab see võimalikule kaeladiski probleemile. Kui valu käes püsib, tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Halvatus paremal näopoolel.

Tere!

Küsimus seoses halvatusega paremal pool näos. Nimelt oli mul mitu operatsiooni 15 aastat tagasi, õnnetuseks oli siis kasvaja paremal pool ülalõualuu piirkonnas. Operatsioonid õnnestusid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist näonärvi täieliku läbilõikega, mille puhul paranemine ei ole võimalik. Vajalik on neurokirurgi konsultatsioon selgitamaks võimalikku närvitüve ühendamist mõne muu närviharuga. Tõmbluste ...

Loe edasi

Kaelavalu

Juba mitu kuud valutab kael,vahel vähem vahel rohkem,kukla piirkonnas,ükski määre sellele ei mõju,pea on mitu kuud nagu vati sees,uimane,paks ja nagu surub peas,see tunne on igapäevane.peast tehti kompuuter,see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvide ärritusega mille põhjus vajab selgitamist ja mis nõuab vahel pikemat ravi.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Jala nõrkus ja valu

Seistes tundsin jalas valu(polnud koormust) ja jalg jäi nagu tuimaks, surises-kiheles. Kuna olin tööl, lonkasin ringi ja võtsin ibuprofeeni. Õhtul koju minnes pidin trepist üles minema aga ühes jalas polnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla lülidevahelise ketta nihkega ja jalanärvi vigastusega. Vajalik on rö. ülesvõtted nimmelülidest (perearst) ja seejärel neuroloogi läbivaatus.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain ...

Loe edasi

kuklavalu

Minu vanus 74.Olen hädas kuklavaluga.Olen 50. aastat töötanud kokana.Palun andke nõu..ei suuda igapäev enam valuga elada.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuklavalu on sageli seoses kaelalihaste pingega. Aidata võib kaela ülaosa massaazikuur.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lihasvalu!!!??

Tere! Mul on juba pikemat aega,vbl kuskil 2 aasta hommikuti tõustes jalad kannast üles sääre poole nii kanged ja valusad. Algul kõndima hakates jalad kanged,siis umbez 5min pärast juba parem. Üldse jäävad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole tegu närvivaludega. Võiksite konsulteerida reumatoloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pearinglus

LISAN juurde- peaaegu igapäev pearinglust, vahepeal hullem vahepeal nõrgemalt. Mingid hetked päevast tekibad imelikud mäluraskused. Eelnevale päevale mõeldes tuleb pikalt mõelda enne kui meenub mis täpsemalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kroonilisest ärevusest tingitud aju regulatsioonihäiretega. Tõde selgub ikka vaid neuroloogi vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Selja ja kaelavalud

Oktoobrist saati on pidevalt kael ja ülaselg kange, esinevad igapäevased pearinglused, kohati tasakaaluhäired. Viimased kuud valud ka alaseljas. Paremas jalas lihastõmblused ja kohati tundub nõrgem.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsimusele saab täpselt vastata vaid peale neuroloogilist läbivaatust.

6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pearinglus, mäluraskused

Tunnen peaaegu igapäev pearinglust, vahepeal hullem vahepeal nõrgemalt. Mingid hetked päevast tekibad imelikud mäluraskused. Eelnevale päevale mõeldes tuleb pikalt mõelda enne kui meenub mis täpsemalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on põhjuseks kroonilisest ärevusest tingitud aju regulatsioonihäiretege. Analüüsid ega uuringud siin selgust ei too. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Loe edasi

Peavalu ja kukkumine

Tere!
Paar päeva tagasi kukkusin libedaga selili, nii et ka pea lõin veidi ära. Peale ehmatuse enesetundes midagi tunda ei andnud ja jätkasin tavapäraseid igapäevatoimetusi.
Ka järgmisel päeval ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu püsib ja on ka iiveldus, tuleks pöörduda EMOsse. Kui vaid kaelavalu võiks jätta paar trenni vahele ja valu püsimisel teha kaelapildid (perearst) - neuroloog.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: