valu kindlas punktis selgroo piirkonnast 28.11.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

tere..
see valu tuli esile kunagi 5 a tagasi, kui suusatasin. olin tolla kõva suusataja ja ühtäkki tekkinud valu pärast lõppes see lõbu. nüüd kui kandsin rasket kotti õlal, tekkis sama valu samasse kohta uuesti.
valu väljendub umbes nii: nt suusatamise puhul, kasutades pea kogu ülakeha lihaseid suusakeppe kasutades, tekib valu u. 10 cm kaelast allpool selgroost vasakule poole jäävale (kuid selgrool, ühel lülil ja punkt nagu jääb vasakul mitte peale) kindlale punktile, mis u. näpu otsa suurune. selline torkiv ja surveline valu tekib korraks, kuid sinna kohta näpuga surudes, tunnen ka sarnast kuid tunduvalt nõrgemalt valu taas.

selline tunne, nagu surutakse mingid kondid kokku, või mingi närv. ei tea seda asja. aga vastik see on. tahaks taas suusatada, ilus talv ju väljas.

aga üleüldse kui tõsta mingeid raskeid asju pikka aega siis tekib valu. tundub, et siis kui ülakeha natsa pikemalt pinges hoida.. kasvõi siis kui lihtsalt pingutades lihaseid saaks valu esile tõsta vahest.

aga tänud ette ja ehk oskate aidata või soovitada, mis edasi teha.

argo

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Soovitan manuaalteraapiat.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Ülaseljavalu

Tere.
Umbes aasta tagasi järsu ehmatuse peale tuli ülaselga selgroo juurde (vasakule selgroo küljele õgade tasemele) tugev valu. Valu ei võtnud midagi ära, kestis umbes nädala ja voodireziimil sain ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla selgroo rinnalülidevahelise liigese või diski vähese nihkega. Asi selgub valu taastekkimise ajal neuroloogilise läbivaatuse käigus.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591
Loe edasi

Püsiv ōlavalu, mis kiirgab kätte ja sōrmedesse.

Tere,

Sooviks Teie arvamust, et milliste uuringutega edasi vōiks liikuda selle probleemiga?
Lisasin ka arsti vastuvōtud ja tehtud uuringud kronoloogilises järjekorras.
Proovin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist õlavarretõstja lihase (musculus supraspinatus) kõõluse vigastusega, mille paranemine on sageli eriti pikaldane, võttes tihti pool kuni terve aasta, eriti kui jätkata valu tegevaid harjutusi ...

Loe edasi

Valud seljas abaluu piirkonnas, alaseljas, puusas, jalgades, alakõhus

Kas selline selgroo kuju on normaalne (pildil selga küürutatud et paremini esile tuleks) , tundub nagu oleks seal mingi jõnks sees, olen pikemat aega tundnud juba valu vaagnas vasemal pool, alaseljas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ei näe pilti.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Erinevad valud

Tere,
minul on mure selja-, jala- ja kätevaluga. Algas see natuke enam kui kuu tagasi vasaku jala valuga. Valu oli pigem liikuv, mitte ühes kindlas punktis või kiirguv (st valutas kas reis või altpoolt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui vereproov näitas põletikku, on kindlast vajalik selgitada põhjus. Peaks määrama borrelioosi näitajad veres ja tegema ka reumaanalüüsid. Suunata saab perearst.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Röntgenülevõte lülisamba piirkonnast

Tere, perearst saatis mind röntegnisse, kuna kurtsin et alaselg valutab jubedalt, et vahest ei saa isegi voodist püstigi rääkides kummardumisest. Tehti 2 pilti ja vastuseks kirjutati: scoliosis thoracolumbal.sin.1-2a.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõlge on: selgroo alum. rinnaosa kõverus vasakule. See võib olla täiesti asümptomaatiline. Valu põhjus on muus ja ravi saab määrata peale põhjuse selgitamist.

Te. 6 748 591
Dr. Ain ...

Loe edasi

Valu seljalüli kõrval

Tere!
Mul on probleemiks valu ühes teatud punktis seljalüli kõrval (kuskil selgroo keskel), kui liigutusi teen. Paigal olles see koht ei valuta.
Igaks juhuks mainin, et mõni aasta tagasi diagnoositi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel siin selgust ei saa.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valu kuklas

Tere! Olen 17-a. noormees. ~Kolm nädalat tagasi ilmnes selline probleem: trenni tegemise ajal kätekõverdusi ja lõuatõmbeid tehes tekkis kolju kuklaossa tugev tuikav valu (kindlas punktis), tunne, nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Üks võimalus on migreeniatakk seoses tugeva füüsilise pingutusega. Võimalik on ka kaelast lähtuva kuklanärvi ärritus. Kui probleem kordub, tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 ...

Loe edasi

haige selg

Tere!
3 nädalat tagasi aias maad kaevates käis selgroo vöö piirkonnast hetkega nagu sirtsti miskit läbi ja peale seda muutus selg ristluu piirkonnast väga kangeks ja valusaks. Viis päeva oli sellest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt valu möödub, kui vältida tõstmisi mõne nädala jooksul. Abiks võivad olla rö ülesvõtted nimmelülidest. Raseduse keskel ja lõpus võivad seljavalud korduda.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

häiriv seljavalu

Tere. Olen alles 24, selg valutab ülevalt paremalt poolt selgroo kõrvalt juba pool aastat, siiani olen saanud abi apteegi kreemidest, kuid nüüd ei mõju need enam. Käisin perearsti juures, neerud on korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib küll. Selgust saab peale läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

seljavalu?

Olen 17 a. tõstja.Seljavalude ägenedes ,selja all paremas osas ,püüdsin neid kõrvaldada koormuse vähendamisega.Kui see loodetud tulemust ei toonud siis käisin seljaarsti juures kes peale seljamassaazi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan võtta haigusleht, lamada ca. 1 nädal kodus ja tarvitada valuvaigisteid nt. ibuprofeen . Kui samaviisi jätkate on võimalik tugev jalavalu ja pikk haigus.

Dr. Ain Pajos.
tel. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: