Tupekuulid ja spiraal 14.05.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Kui on paigaldatud vask spiraal ja soovin kasutada tupekuule vaagnapõhja lihaste treenimiseks, siis kas võib üldse tupekuule kasutada või see segab spiraali või on oht et spiraal tuleb välja?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere!

Vaagnapõhjalihaste treening on . tähtsaim konservatiivse ravi moodus. Tuppe asetatavaid raskusi võib kasutada,võib olla esialgu proovida küliliasendis kui raskus kipub püstiasendis välja langema.
Spiraali väljatuleku ohtu ei tohiks olla..
Edu soovides,
Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tupekuulid

Tere!
Kas see on normaalne, kui õhtul panen kuuli tuppe ja hommikul kui tõusen püsti siis niriseb nagu seda kuulivedelikku tupest välja. Kas kuul pole piisavalt sügaval või see ongi normaalne, et ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tuperavi kasutades osa sellest kogusest eritub tupest ja see on täiesti normaalne.

Loe edasi

Kas Ecocillin kapslid takistavad rasestumist?

Kas Ecocillin kapslid takistavad rasestumist? Kui nt õhtul panna kapsel ja sellele järgneb vahekord? St takistavad sperma liikumist vms?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ecocillin ja teised piimhappebakereid sisaldavad tupekuulid taastavad normaalset tupe mikrofloorat ja ei mõjuta spermatosoidide liikumist. Võib kasutada ka sellel perioodil, kui on plaan rasestuda ...

Loe edasi

spiraal

Kui spiraal on paigast nihkunud, siis millised on tunnused ja kas spiraaliga tampoone võib kasutada?

ette tänades

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Kui spiraal on nihkunud, siis reeglina esineb ebakorrapärane veritsus tupest, võib olla ka valu alakõhus. Tampoone võib kasutada menstruatsiooni rohke vereerituse ajal. Kui veritsus väheneb (viimased ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Tere,

Kasutasin ca 6 aastat Harmoneti, siis alates aprillist pidin operatsiooni tõttu beebibillide võtmise katkestama. Nüüd 1.5 paki jagu tagasi alustasin Dianega (mul tekkis enne akne), mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Nii Pharmatex kui Patentex on enne suguühet kasutatavad tupekuulid. Nende rasestumisvastase toime efektiivsus on võrreldes pillidega väikse, s.t. on suurem risk soovimatuks raseduseks. Püsisuhtes ...

Loe edasi

spiraal või pillid

Kas diabeetikule on sobivaim rasedusvastane vahend spiraal või sobivad mõned pillid ka ? Kas sellise haiguse puhul on rasedusvastastele vahenditele ka mingid soodustused haigekassa poolt? Aitäh!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Diabeetikule võib soovitada madala hormoonisisaldusega antibeebipille ,aga kui olete juba sünnitanud ei ole ka spiraal vastunäidustatud.
Haigekassa kompensatsioon on sümboolne,st.50% ravimi ...

Loe edasi

bakteriaalne vagioos

Käisin naiste arsti juures ning sain teada et mul on bakteriaalne vagioos. Raviks määrati tupeküünlad. Nüüd on sellest 2 nädalat möödas, kuid nppd hakkas suguelund sügelema ja eritama mingit valget klimpiast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Bakteriaalne vaginoos esineb sageli koos tupeseenega, mis võib anda nüüd sügelust suguelunditel. Bakteriaalse vaginoosi ravis kasutatavad tupekuulid ei aita kandidoosi puhul.
dr. Seemen

Loe edasi

imelik hais

Mul on mingi imelik hais...pese palju tahes aga see tekib ikka...kas mul on mingi põletik``?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ebameeldiva lõhnaga vooluse põhjuseks on bakteriaalne vaginoos, mis kujutab endast tupe mikrofloora häiret. Siin tõesti pesemisest pole abi. Laktobatsillidega tupekuulid ,nagu näiteks VAGISAN, aitavad ...

Loe edasi

emakasisene spiraal

Tere!
Mul on olnus emakasisene spiraal järjest nüüd pea viis aastat, viimased 3-4 kuud esineb vereeritus üle päeva, kui mitte iga päev. Mida teha? Menstruatsioonitsükkel on enam-vähem korrapärane, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Veritsuse ja valude põhjuseks on 5 aastat olnud spiraal, see tuleb nüüd eemaldada.

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere,
Olen 22aastane neiu. Märtsis tekkis mulle kätte tromb ja praegu võtan ravimit Marevan. Tekkepõhjuseks loeti beebipillide kasutamist(võtsin neid 3 aastat ).
Tsükkel ei ole hetkel veel ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Neiu!
Tõenäoliselt tarvitasite siiski antibeebipille.
Teile sobiksid: emakasisene spiraal mittesünnitanuile, lokaalsed tupekreemid ja tupekuulid, preservatiivid.
Naistearst ...

Loe edasi

Spiraal

Kui on paigaldatud spiraal kas siis tohib kasutada tampoone.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Jah, muidugi tohib tampoone kasutada.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi