Pruun voolus 23.07.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

4 päeva tagasi tekkis tupes sügelus, ärritus ja ebamugavustunne ja paberiga pühkides pruunikas voolus.Kahtlustasin tupeseent.Ostsin apteegist Cansten küünlad.Peale esimest küünalt läksid kaebused üle, aga täna on 4s päev ja paberiga pühkidez on paber ikka pruunikas.Kas peaksin muretsema?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Seenpõletiku peamine kaebus on tükiline rohke kohupiimataoline voolus ja häiriv sügelus tupes. Pruunikas voolus võib olla seotud tsüklihäirega. Kui kasutate pille, siis pillide foonil võib samuti pruunikat voolust esineda ja see ei oel ohtlik. Kui teie tavapärane menstruatsioon lõppeb ja järgmise tsükli ajal esineb uuesti pruunikat ebaregulaarset määrimist, siis on soovitav günekoloogi kontrolli minna.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pruun voolus

4 päeva tagasi tekkis tupes sügelus, ärritus ja ebamugavustunne ja paberiga pühkides pruunikas voolus.Kahtlustasin tupeseent.Ostsin apteegist Cansten küünlad.Peale esimest küünalt läksid kaebused üle, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Seene ägenemine ja pruunikas voolus on kokkusattumus. Canesten on maha surunud seene ägenemise, kuid pruunikas voolus on seotud kas tsüklihäire, ovulatsiooni või menstruatsioonieelse ...

Loe edasi

Pruun voolus

Tere!

Mul alati päevad olnud ebaregulaarsed. Polütsüstilised munasarjad. Viimasel ajal olen kaalu langetanud ja paar kuud käisid normaalselt päevad. Päevade alguses hästi natukene tulnud pruuni ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Esmaselt on soovitav teha rasedustest. Kui see on negatiivne, siis teil on tegemist tsüklihäirega. Kui paari nädala jooksul normaalset menstruatsiooni ei alga, siis palun pöörduge kontrolli. ...

Loe edasi

Beebipillide võtma hakkamine peale SOS-pilli kasutamist

Kasutasin tsükli 12. päeval Postinori SOS-pilli ning tsükli 20. päeval hakkas pruun määrimine, mis on tänaseks kestnud 4 päeva ja mis kuuldavasti ongi SOS-pilli üks kõrvalmõjusid Tsükkel on olnud alati ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

SOS pilli võtmise järel võib tekkida vähene veritsus nädala jooksul, see on väga sagedane kõrvaltoime. Menstruatsioon algab kas tavapärasel ajal või hoopiski nädalaid hiljem. SOS pillide ...

Loe edasi

Pillide kasutamise ajal tugev pruunikas-verine voolus.

Tere!
Olen kasutanud kokku umbes 2 aastat rasestumisvastaseid beebipille. Esimesed beebipillid olid Yasminelle- kasutasin neid kuskil aasta. Polnud nendega erilist probleemi. Tegin pausi ja hakkasin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõikide pillidega võib esimeste 1-3 kuu jooksul esineda vaheveritsusi, see on väga sage kõrvaltoime. Ma soovitan skeemi järgi Sibilla Plus pille edasi võtta. Kui ka aprillikuus sellised veritsused ...

Loe edasi

pruun voolus

Tere,
mul esineb juba pea pool aastat nädal enne päevi pruun voolus. Kestab tavaliselt paar kolm päeva.
Kuna üritan eelmise aasta juulist rasestuda, siis paneb see. voolus mind natuke muretsema ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, soovitan minna günekoloogile. Võimalik,et tegemist hormonaalse nihkega või hoopis günekoloogilise põletikuga. DrKadastik

Loe edasi

voolus

Tere!
Mul on selline mure, et juba teist korda on nii, et peale menstruatsiooni umbes neli päeva eritub pruuni voolust. Kas pruun voolus on kindlasti põletiku tunnus või võib see olla tingitud ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Pille!
Ilmselt on pruunakas voolus peale vereeritust pausi perioodil seotud pillidega. Soovitan 1 kord teha 7-päevase pausi asemel 5-päevane paus ja jälgida edaspidiste veritsuste suhtes. Kui ...

Loe edasi

tupepõletik

Tere! MA olen väga mures . ma olen alles 15 aastane ning mul ei ole isegi veel päevad alanud, kui nüüd on mul juba teistpäeva kõhus imelik valu ja tupp on natuke valuline ,mis kõige hullem mul on imelik ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tegemist on ilmselt algava esimese menstruatsiooniga ja enne selle algust võib esineda pakitsustunne alakõhus ja pruunakas voolus. Muretsemiseks pole praegu küll põhjust.

Loe edasi

imelik voolus

Tere!
Mul on selline mure, et viimasel ajal esineb mul päevade vahel pruuni voolust, seda pole küll palju. Päevad käivad ja on käinud kogu aeg ebaregulaarselt, aga olen sellega juba harjunud. Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
vähene veritsus (pruunakas voolus) 1-2-päeva tsükli keskel on seotud ovulatsiooniga ja on normaalne nähtus, tingitud hormoonitaseme muutusest organismis sellel perioodil.
Katrin Seemen

Loe edasi

vereeritus

Tere!
Olen 1 lapse ema. Tahame saada teist last ja nii jätsin eelmisel kuul pillid ära ja proovisime rasestuda. Algasid siiski "päevad". Arvasin, et pärast pillide ärajäämist on tulemas vererohke ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Tuuleke.
On võimalik, et põhjuseks on tõesti pillide kasutamine. Teie tsükkel taastub kindlasti paari järgmise kuu jooksul. Kui ka järgmine menstruatsioon on pikk ja määrivana , soovitan pöörduda ...

Loe edasi

Tere!

Olen 20-aastane neiu ja alustasin rasestumisvastaste tablettide MERCILON võtmist 7. märtsil (so. menstruatsiooni esimesel päeval). Kohe pärast tableti võtmist märkasin menstruatsiooni vere hulga vähenemist. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Sageli pillide alustamisel võib esineda vähene määrimine esimesel kuul, vähem esimestel kuudel, mis reeglina on mööduv. Organism harjub pilllidega ja seega midagi ohtlikku ei ole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi