Ebamugavustunne alakõhus ning suurenenud lümfisõlm kubemepiirkonnas 07.07.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Minu mure seisneb selles, et 24.juunil ilmus ootamatatult kubemepiirkonda, vasakule poole suurenenud lümfisõlm (eeldan, et tegemist on lümfisõlmega, sest katsudes on see justkui selline suurem pehmem "muna"). Sõlm suurenes algselt peale iga tualetiskäiku ning seejärel tõmbas tagasi. Nii oli umbes nädal aega, mil see "muna" kubemepiirkonnas nähtavale ilmus ning seejärel iseeneslikult kadus. Siis oli pea nädal vahet, mil seda sõlme üldse tunda polnud. Siis ilmus aga taas. Väga segadusttekitav, kas te oskate aimata, millega võib tegu olla?

Mainin siinkohal juurde, et olen aastaid olnud kimpus ebamugavustundega alakõhus, mis on terve tsükli vältel varieeruv - ebamugavustundest "näriva" valuni välja. Viimase aasta jooksul on tugevam valuhoog ovulatsiooniperioodil, kuid siis jääb selline "näriv" tunne alakõhus püsima kuni järgmise menstruatsiooni alguseni. Menstruatsiooni ajal ei ole valuga probleeme, esimestel päevadel krambitab veidi, kuid ei midagi hullu. Tsükkel on olnud üpris regulaarne, 28-31p. Juunikuus oli tsükkel aga lühem, 23p.

Veel lisainfona: 11. juunil tekkis ootamatult valulik urineerimine ning ebamugavustunne kusiti piirkonnas. Arvasin, et tegemist võib olla põiepõletikuga ning tarbisin D-mannoosi, kassiküüne preparaati, C-vitamiini ning tsinksulfaati. Käisin 14.juunil andmas ka uriiniproovi, mis oli korras. Korras olid ka põletikunäitajad C-reaktiivne valk ning erütrotsüütide settekiirus. Otsene valulikkus kadus, kuid ebamugavustunne kusiti piirkonnas jäi püsima. Siit ka mõte - kas suurenenud lümfisõlm võib olla sellega seotud?

Günekoloogi vastuvõtul käisin viimati aasta tagasi ning läbivaatuse käigus midagi ebatavalist siis ei tuvastatud.

Vahekorras olnud ei ole, seega on suguhaigused kindlasti välistatud.

Heade soovidega vastust ootama jäädes

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kaebusi ( valu kusiti piirkonnas, ebamugavustunne alakõhus, lümfisõlme suurenemine) arvestades on võimalik, et tegemist on kuseteede põletikuga. Kuigi uriini analüüs ( testriba) oli korras, soovitan teha uriini külvi bakteritele. Alakõhuvalu põhjusi on palju erinevaid, sealhulgas günekoloogilisi. Kuna Teil on pikka aega olnud näriv valu alakõhus ja seda eriti menstruatsioonidele eelneval perioodil, siis selle võimalik põhjus on endometrioos. Kõigepealt vajate kindlasti naistearsti läbivaatust koos ultraheli uuringuga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Probleem alakõhuvaluga

Tere!

Minu mureks on pidev valu alakõhus. Valu iseloom on varieeruv - vahepeal tugevam, vahepeal õrnem, enamasti selline n.ö "näriv" (ei oskagi seda kuidagi paremini sõnastada). Vahepeal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Teie kirjast loen:" Nüüd aga ilmus järsku vaagnapiirkonda vasakule poole suurenenud lümfisõlm, mida enne seal kindlasti olnud ...

Loe edasi

Valu alakõhus

Tere!
Olen 30 aastane. Peale peaajukasvaja eemaldamist diagnoositi mul panhüpopituitarism. Saan asendusravi ja olen endokrinoloogi kontrolli all. Naissuguhormoonidest tarvitan Estrofem'i (2mg) ja ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Piisavalt suur hormoonide kogus,võib olla sellest ebamugavustunne ja suurenenud voolus.Võik asendada NOVOFEM tablettidega,neid on lihtsam võtta ka.Iga päev ainult üks väike tablett.Konsulteerige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi