Vahe veritsus 05.04.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

18.märts algas menstruatsioon, veritses 4 päeva. Kuna ole ka viimasel 2020 aastal hädas seenega ja tupekuivusega. siis 23.märtsil panin canesteni, canesteni kasutanud regulaarselt iga kahe nädala tagant. 25.märtsil hakkas määrima, paar päeva. Vahekorras olin 3.dal,(kasutan libestit), nüüd 4.aprillil hakkas uuesti määrima. Pesukaitse on õrnalt hele punane ja pühkimisega saab ka paber roosakaks. Alakõhus õrn "päevadealguse" valu. Vahe veritsusi on ka varem olnud. September 2020 tehtud suguhaiguste proovid, negatiivsed. Pap test korras. 1 keiser 2018 aasta.
Arstile saan alles mai alguses. Millest võib see määrimine tingitud olla?
Viimased neli kuud olen Logesti asemel Gesytil tarvitanud.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Kõige sagedamini tekib veritsus pillide foonil juhul, kui pilli võtmine on hilinenud või ununenud. Roosakat voolust võib tekkida ka vahekorra järgselt nii tupeseene kui tupekuivuse tõttu. Kui tupeseen kipub korduma, soovitan teha suukaudset ravi: 1 kapsel fluconazoli ( 150mg), mida saab retseptivabalt apteegist.
Juhul, kui veritsus ei kao või tugevneb, siis soovitan võtta pille järgnevalt: 2 pilli päevas kuni veritsus lõpeb, jätkates seejärel tavalise skeemi järgi, s.t. pille tuleb võtta 21 päeva ja seejärel 7 päeva paus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon väga korrapäratu

Tere! Selline mure, viimase mõne nädala jooksul on mu menstruatsioonitsükkel väga ebaregulaarseks muutunud. Esimesena märkasin muutust, kui päevade vahe oli järsku kõigest u 20 päeva, järgmised kestsid ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide foonil veritsus ei ole ohtlik ja on kõige sagedamini seotud tableti valesti võtmisega. Samuti võib pillide foonil oksendamine, kõhulahtisus, teiste ravimite kasutamine vähendada ...

Loe edasi

Pikaaegne mrnstruaaltsükli veritsus

Mul on septembri ja oktoobrikuu menstruaaltsükli vahe 19 päeva, viimane, ehk siis praegune veritsus kestab juba alates 13 oktoobris. Tänasega kokku teeb see 9 päeva. Paar päeva oli veritsus minimaalne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Vabandan, et alles nüüd Teie kirjale vastan ( leidsin selle e-meili küsimusega alles 11.11. ) .
Olete 49 aastane naine, seega premenopausis. Paari aasta jooksul enne menopausi ehk viimast ...

Loe edasi

Limaskesta paksenemine

Tere.
Pöördusin günekoloogi vastuvõtule, kuna menstruatsioonide vahe oli 2 korda järjest 2kuud. Veritsus polnud suur aga kestis 10+ päeva ja määris pikalt. Vanus on 46 ja ise arvasin et algav menopaus(kuigi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, teil on premenopaus ja see ongi loomulik, et tsükkel muutub ebaregulaarseks. Võimalike, et võite jälle kollaskeha hormooni võtta nagu varem, selline ravi mingil määral siiski reguleerib esialgu tsükli. ...

Loe edasi

ebaregulaarne menstruatsioon

Tere!
Olen 33 a.ja siiani on mul päevadega olnud kõik korras.Päevad on umbes 7 päeva ja 29 päevaste tsüklitega.Okt.ja nov. vahel oli21 päeva ja nüüd vahe 34 päeva.Päevad kestsid 7 päeva ja vahe ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Ellen!
Menstruaaltsüklid 21.-35. päeva kuuluvad normi hulka ja ei vaja ravi.
Vahel võib olla veritsust ovulatsiooni ajal, mis ise möödub ja samuti ei vaja ravi.
Selleks, et ...

Loe edasi

rase???????

Tere! Olen 18 aastane neiu. Olen pille võtnud u poolteist aastat. Täna hommikul avastasin lauanurgalt ühe võtmata pilli. Aga ma ei tea mis päeval mul see võtmata jäi. Eile õhtul võtsin kindlalt! Kui mul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kuna jätsid pilli vahele, siis võib nüüd seetõttu mõne päeva möödudes tekkida veritsus (pole menses). Kui unustasid pilli I nädala jooksul , on rasestumise risk suurem. Soovitan nüüd edasi võtta ...

Loe edasi

Päevade kõikumine

Tere!

Merciloni võtmise ajal olid päevad täiesti korras (tsükkel 28 p/3p veritses), vahe regulaarne ja veritsus normaalne. Peale tablettide ärajätmist ei ole tsükkel enam korras. Esimene ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui enne Merciloniga alustamist olid tsüklihäired, siis nüüd peale pillidega lõpetamist võib eelnev olukord korduda. Normaalseks võib lugeda "päevade" kõikumise +/- 7 päeva. Mis saab edasi? Võimalik ...

Loe edasi

Päevad

Tere,
Kasutan antibeebipille Logest. Olen neid juba võtnud pikalt. Alguses 3 aastat ja siis oli 2 aastane paus ning nüüd umbes 7 kuud olen jälle võtnud.
Tahtsin teada, et kui korrapäraselt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pille tuleks võtta iga päev enam-vähem ühel ajal, soovitavalt õhtuti ja kahe tableti vahe ei tohi ületada 12 tundi. Kui tekkis veritsus varem, tuleb ikkagi pille skeemi järgi edasi võtta ja ...

Loe edasi

veritsus vahepeal

tere,

võtan regulon pille ning esimest korda jätsin päevad vahele, st alustasin kohe uue lehega ilma seitsme päevast vahet.
pool uuest lehest juba võetud ja nüüd hakkas tulema alguses ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere K.
On võimalik, et määriv veritsus on tingitud sellest, et kasutasite pille ilma vaheta. Soovitan teha nüüd 7 päevase vahe ja alustada siis uut lehte. Samas võib veritsus olla tingitud ka põletikust. ...

Loe edasi

Pikaks veninud päevad...

Tere!
Mul on selline mure, et niiöelda päevad on kestnud juba järjest 4 nädalat! Eritus on küll suhteliselt väike, nii et tavaliselt piisab pesukaisest. (Olen 16-aastane; päevad on käinud 2 aastat; ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kindlasti tuleb pöörduda arsti poole, sest selline pikk vereeritus pole normaalne nähtus. Tablettidega on võimalik see veritsus peatada.
dr. Seemen

Loe edasi

Nova-spiraal


TERE!

Lasin paigaltada Nova-spiraali.10aprillil .Neljandal nädalal oli vähene veritsus,
viienda nädala lõpus algas menses. Peale mensest käisin arsti juures,kõik ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Spiraal ei põhjusta tsükli häireid. Soovitan teha rasedustesti.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi