Vahekord peale emakaelavähi ravi 03.04.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! !
3 aastat tagasi lõppes emakakaela vähiravi , tehti ka sisemist kiiritust ravi lõppedes .Peale seda tekkis suur hirm vahekordade ees ja lõpetasin intiimsuhted oma partneriga . Peale ravi tuli ka menopaus ja tarvitan igapäevaselt siiani Activelle tablette .Nüüd aga 3 aasta mõõdudes mu kaaslane ei anna all ja proovisime vahekorras olla, tulmuseks ikka suurem veritsus ,mis tekkis vahekorra ajal .Kas see on ok ,kuna pole suguelu 3 aasta elanud ja mängib rolli ka menopaus . Kuna oli nii pikk paus kas nüüd peaks intiimelu välistama ?
Ette tänades !!!

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Kindlasti on mõjutanud tupe limaskestade seisundit nii saadud kiirutusravi kui alanud menopaus. Östrogeeni tase on langenud, mis soodustab limaskestade õhenemist ja kuivust, sama on toimunud ka kiiritusravi tagajärjel.
Varuge mõlemad kannatust ja aega. Arvestama peate toimunud muutustega, kuid see ei välista sugueluga jätkamist. Soovitan kasutada õli-või rasvabaasil libestit ( nt. Gleitgelen apteegi käsimüügist). Sobib kasutada Femmella küünlaid 2-3 korda nädalas-tupeküünlad apteegi käsimüügist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

sügelus tupes

Tere!

Mul pidevalt sügeleb intiimpiirkonnas ja seda juba tegelikult aastaid, algas see probleem vaikselt 2011. aastal kui lõpetasin beebipillide tarbimise (võtsin neid üle 10 aasta) olen ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 33 a naine ja suure tõenäosusega pole kaebused seotud tupekuivusega- selline olukord tekib seoses menopausiga. Kihelust intiimpiirkonnas põhjustab kõige sagedamini candida albicans e. ...

Loe edasi

Tupeseen ja ureaplasmoos

Paar kuud tagasi kirjutati mulle peale läbivaatust välja kuus tupeküünalt tupeseene raviks. Kasutasin need ära, kuid valulikkus vahekorra ajal ei kadunud kuskile. Läksin uuesti naistearsti vastuvõtule, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
korduma kippuva tupeseene põhjuseks võib olla mõni põletikutekitaja suguteedes, nende hulgas ka Ureaplasma. Tõepoolest on sügelus ja kipitus tüüpilisteks tupeseene tunnusteks ja antibiootikumiga ...

Loe edasi

Ureaplasma

Tere!

Mul on olnud kunagi kolibakterist põhjustatuna põiepõletik ja kuna ei ravinud seda korralikult välja, lõi see neerudesse ja sattusin haiglasse. See oli 2010 sügis. Nüüd peale seda pole ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!
Kuna Teil on ravikuur lõppenud, siis tõepoolest on õige, et kordusanalüüsid tuleks võtta 3 nädala möödumisel. Soovi korral võite tulla minu vastuvõtule Elite erakliinikusse. Seitsmenad päeva ...

Loe edasi

Tupeküünlad.

Soovin teada sellist asja, et kui kiiresti need küünlad sulavad ja kas neid kasutades võib olla vahekorras?
(Dalacin küünlad on)

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui te kasutate küünlaid, siis need sulavad 24 h jooksul, kuid võib olla, et mingid jäägid siiski veel erituvad ka hiljem. Kui on tegemist põletikuga, siis vahekorras ravi ajal ei tohiks olla. Peale ravi ...

Loe edasi

vahekord...

Tere!!!
Tegin hiljuti aborti ja tean,et peale aborti enne kahte nädalat ei tohiks vahekorda astuda...ometigi juhtus vahekord tulema....Sooviks nüüd küsida,et mis tagajärjed sel võivad olla???? Mainin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale raseduse katkestamist ei ole üldjuhul lubatud 2 nädala jooksul elada suguelu just seetõttu, et siis on suurem risk põletiku tekkeks suguteedes. Kui Teil nüüd tõepoolest diagnoositi põletik ...

Loe edasi

?

Tervist!
Olen 20 aastane ja arsti sõnade järgi mul esineb "mesinädalate põiepõletik".Kuidas saaks ennast ravida?
Tänan

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Soovitan pöörduda oma arsti poole. On õigem, et see kes haiguse diagnoosib, see ka seda ravib. Soovituslikult tuleks sellisel juhul peale vahekorda põis tühjendada. Mõnikord võib selline seisund ...

Loe edasi

võimalik rasedus

Tere. Minul on selline probleem, et peale 11.06 toimunud aborti ei ole siiani alanud päevad. Tõsi, 2,5 nädalat peale aborti purunes vahekorra ajal kondoom ja ma võtsin Postinori. 30.-ndal nädalal paisus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Registreeruge naistearsti vastuvõtule. Tegemist võib olla abordijärgse põletikuga. Vajate uuringuid ja tõenäoliselt ka ravi.
Perearstil oleks soovitav kontrollida vereanalüüs ...

Loe edasi

määrimine

Tere!
Natuke määris ja vahekord oli valus. Käisin eelmisel nädalal arsti juures, kes ütles, et on tavaline vaginaalne voolus ja sellest tekkinud põletik. Kirjutas välja ka tabletid (nimi ei tule ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Soovitaksin teha rasedustest igaks juhuks, kuigi raseduse võimalus on üliväike.
-Soovitaks kontrolli peale ravi. DR. Kadastik

Loe edasi

mul on mure!

olen 18.aastane neiu. Mõni kuu tagasi hakkasin suguelundi ümbruses tundma sügelust ja kipitust. Hiljem eritus kohupiimataoline valge paks eritis. Nüüd on sügelus muutunud juba talumatuks, kuid peale dušši ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!

Tõenäoliselt on tegemist tupe kandidoosi ehk soorpõletikuga tupes. Soor võib tekkida kas antibiootikumide kasutamise järgselt või ka lihtsalt organismi nõrgenemisel, näiteks viirusinfektsiooni ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid 2

Doktor Litter, ma tänan Teid kiire vastuse eest!

Vabandan, et oma kirjas pisut segaselt end väljendasin, ent proovin uuesti.Eilne vahekord toimus esimesel pillivabal päeval.Antibiootikume ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Karol!

Kui Te olete skeemi järgi tarvitanud pille, pole unustanud, ei ole oksendanud, ei ole olnud kõhulahtisust, siis kestab toime ka 7 tabletivabal päeval.

Neid 7 päeva ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi