Analüüsi tulemusest are saamine 03.12.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Proov on adekvaatne. Lameepiteeli pindmise ja vahekihi rakud. Atüüpiline lameepiteel. Lameepiteeli metaplaasia. Silinderepiteel patoloogiata. Kepiline mikrofloora. Neutrofiile vähe. M697102 (ASC-US / määratlemata atüüpilise lameepiteeli rakud /) - kuidas seda analüüsivastust tõlgendada?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Tegemist on PAP testi patoloogiaga dgn kood R87.6 ja vajalikud lisauuringud ning jälgimine.
ASCUS (ingl atypical squamous cells of undetermined significance) ‒ kindlaks määramata tähendusega atüüpilised skvamoossed (lameepiteeli) rakud
Iga Eestis praktiseeriv naistearsti peab järgima Eesti Naistearstide Seltsi ravijuhendit: https://emakakaelajuhis.weebly.com/
Emakakaela, tupe ja vulva vähieelsete muutuste diagnoosimise, jälgimise ja ravi juhend
Naistel, kellel on Pap-testis ASCUS, on emakakaela edasiseks jälgimiseks eelistatud HPV-test (A).
...jne

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pap

Tere!

2013 aastal võetud Pap näitas tulemuseks ASCUSt (reaktiivsed rakud, metaplastilised rakud, kohati atüüpiline metaplaasia, kahtlus nõrgale dusplaasiale, HPV?). Olin tol hetkel 24 ning ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
3 aastat tagasi võetud PAP analüüsi vastus ASCUS võis olla seotud nii põletikuga tupes kui ka HPV-ga. 24 aastaste naiste hulgas on HPV kandlus ( nakatumine mõne HPV kõrge riski viirusega) väga ...

Loe edasi

Diagnoos HPV

Tere

Viimase poole aasta jooksul on vahekord veidi valulik ja pärast vahekorda on mõnikord esinenud ka veidi veritsust. Iga-aastase naistearsti kontrollis öeldi, et on väike haavand. Analüüsi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna Teil on esinenud vahekorra järgset veritsust ja esineb HPV kõrge riski viirus, siis soovitan kolposkoopiat ( emakakaela suurendusega uuring, mis võimaldab hinnata muutusi emakakaelas)- ...

Loe edasi

Spiraal

Olen 24.a naine.Paar aastat tagasi kõrvetati mul emakakaelahaavand.Juhtus nii,et jäin rasedaks ja otsustasin teha aborti.Protseduuri käigus paigaldati mulle spiraal(nova).Nüüd selgus,et haavand pole õieti ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere Kati!
Mulle jäi mulje, et haavand Teile subjektiivselt vaevusi ei põhjusta, seega arvan, et võite spiraali võtta välja õigeaegselt. Seda, kas haavandit kõrvetatakse uuesti või mitte, otsustab ...

Loe edasi

prolaktiin

Tere. Kas prolaktiini veidi kõrgem tase võib takistada rasestumist. Ülejäänud analüüsid on kõik korras.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Jah võib, kuid tõestuseks ei piisa vaid ühest analüüsi tulemusest kuna PROL on stresshormoon ja muutub paljudel põhjustel.

Naistearst Galina Litter,

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi