Alakõhu valud peale Mirena spiraali eemaldamist 13.11.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Lasin eemaldada Mirena spiraali 08.11, mis oli sees 4a. Paaril esimesel päeval olid nõrgad valud ja määrimine. Nüüd 5 päva hiljem valutab pidevalt ning aegajalt valud kiirgavad ka alaselga. Määrib endiselt ( pisut). Rohkem on valud vasakul alakõhus. Istumisel ja käimisel on samuti tunda tugevat valu. Enne spiraali olid harva õrnad alakõhuvalud enne "päevi", selliseid tugevaid valusid pole varem olnud. Kuidas saaks ennast aidata, kas ainult valuvaigistid aitavad või on teil kogemusi, millal see möödub? Tänan

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Peale Mirena eemaldamist algab veritsus tavaliselt nädala jooksul. Naistel, kellel on varem ( enne hormoonspiraali paigaldamist) olnud valudega menstruatsioonid, sellised valud ka tavaliselt korduvad. Kui on tegemist niiöelda päevade valuga, siis on abi valuvaigistitest ja valu taandub päevade (maksimaalselt nädala) jooksul. Kui on tugev valu, mis järgi ei anna, tuleb kindlasti pöörduda erakorralisse vastuvõttu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

ESV Fleree

Tere!
Peale sünnitust 10 aastat tagasi olen olnud Mirena spiraali kasutaja.Põhimõtteliselt vahendiga rahul,aga kas võiksin ta nüüd vahetada Fleree vastu viimase väiksema hormoonisisalduse tõttu?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kindlasti võite vahetada. Mirena spiraali aeg on 5 aastat, Fleree 3 a., siis peab spiraali vahetama.
Lugupidamisega Ülle Kadastik

Loe edasi

Veritsus

2008.a paigaldati mulle Mirena spiraal (kuna oli pidev veritsus). Nüüd 15.10.2013 võeti see välja, möödus kaks nädalat ja oli tohutu verejooks. Helistasin arstile, ta ütles, et see on normaalne ja kirjutas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale Mirena eemaldamist algavad tavapärased menstruatsioonid, kuna emaka limaskest taastub. Kui enne Mirena paigaldamist olid menstruatsioonid pikad ja vererohked, siis kordub eemaldamise ...

Loe edasi

Mirena võimalikud kõrvaltoimed

Jaanuari alguses avastati vasakus munasarjas muutused. Katsudes tunnen seal mügarikku juba mitmendat kuud, aeg-ajalt tuikab. Hakkasin mõtlema, et ehk on see Mirenast. Kõrvaltoimete kohta lugedes avastasin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Vähe tõenäoline, et Mirenast on tromboosioht. Kui kahtlus on siis saab ju kontrollida vere kaudu kas on oht või ei. Mirena spiraali otsad võivad tõesti ka mensese ajal nähtavale tulla, seda muidugi ...

Loe edasi

Mirena

Kas on loomulik, et kasutades hormoonspiraali (paigaldatud 11.04.2011.), vaevlen pidevate valude käes? Alguses olid valud nii nädala kaupa, nüüd ärkan praktiliselt igal hommikul valudega ja päeva jooksul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Küsinmus on selles kas valud on tingitud ikka spiraalist. Kui te ütelete et valud olid ka Depoo Proveraga, siis see on vähetõenäoline ,et valud antud prepardist olid. Spiraali olemasolu võib anda ...

Loe edasi

Mirena spiraalilt üle tablettidele

Tere
Olen 37 aastane, kahe lapse ema. Sel suvel saab Mirena spiraali kandmise aeg, 5 aastat täis. Tean, et spiraali eemaldamisele järgnevad mensesed on pikad ja vererohked. Seega ei soovi seda protseduuri ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Väga raske on soovitada ilma täpset vastust teadmata.Kerge-ja keskmiseastmelised düsplaasiad võivad paraneda iseenesest.Ilmselt soovis arst teha kolposkoopiat,mis tähendab limaskestade uuringut ja ...

Loe edasi

üleminekuiga - verejooks

Tere Dr. Galina Litter!
Olen 47.a, suvel saan 48. Jaanuaris eemaldati Mirena, kuna 5. a sai täis. Naistearst ütles, et kuna emaka limaskest on nii õhuke, siis tõenäoliselt on alanud üleminekuiga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Õigus on mõlemil arstil.
1. juhtum: emakasisese süsteemi Mirena hormoonkapsli mõjul muutub emaka limaskest üliõhukeseks. Seetõttu muutusid ka menstruatsioonid märkamatuks. ...

Loe edasi

rasestumine

Soovin teada, et kui lasin eemaldada Mirena spiraali, millal on võimalik uuesti rasestuda? Kas eemaldamise kuupäevasst 14-a päevani, mil peaks toimuma ovulatsioon ja pärast seda olen valmis juba uut rasedust ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kindlasti on teil võimalus rasestuda ka kohe peale spiraali eemaldamist, kuid reeglina siiski organism vajabd mõni kuu kosumist. Kuna vanus on ka selline, kus ei toimu iga kuu ovultatsioooni, siis ...

Loe edasi

Mirena

Tere! Olen 31 a. 2 lapse ema. Viimasest sünnitusest on möödas 4 kuud. Eelnevate aastate jooksul olen kasutanud antibeebipille (n.Cilest). Nüüd aga sooviks kasutada emakasisest spiraali Mirena. Missugused ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Annika!
Rasestumisvastase vahendina soovitan praegu kas minipille(ei vähenda rinnapäeva hulka, võtakse iga päev) või spiraali. Hormoonspiraali võib paigaldada juba 6 nädalalt peale sünnitust ...

Loe edasi

hormoonid

Tere!Olen 47aastane, 4 aastat tagasi paigaldati MERENA,millega olin rahul,mens oli nii iga 3 kuu tagant.Augustis aga algasid ebamäärased valud vasakul alakõhus,kuni tekkis verejooks, kõht oli punnis,enesetunne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Kai!
Premenopausis võib esineda ebakorrapäraseid veritsusi. Antud juhul on suure tõenäosusega põhjuseks Mirena eemaldamine. Selleks, et vereeritused oleksid normi piires ja tsükkel regulaarne, ...

Loe edasi

spiraal

Planeerime 3 last ja sellega seoses tahan teada:

1)Kas spiraal eemaldatakse ainult menstruatsiooni ajal või võib selle protseduuri ette võtta ükskõik millisel tsüklipäeval?

2)Kas ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Heli.

Spiraali võib eemaldada ükskõik millisel tsükli päeval, aga soovitavalt siiski menstruatsiooni ajal. Peale spiraali eemaldamist võite soovi korral rasestuda kohe .

Tervitades ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi