CA 125 testi tulemuse tähendus 07.10.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mulle tehti aprillis 2017 emakakaela konisatsioon, ja sellest ajast peale olen jälgimisel olnud. Peale konsiatsiooni tehti ka kõik vaktsiinid. Viimane kontroll oli novembris 2018, nüüd paari kuu pärast peaksin uuesti kontrolli minema (vaatasin viimase kontrolli üldseisundi kirjelduses, et KOH +. Portio puhas, emakas ja adnexid palpatsioonil ii.)
Küsimus seisneb hoopis selles, et käisin vilajtusravi artsil kontrollis kuna pole elukaaslasega aasta õnnestunud last saada ning analüüsid näitasid, et CA 125 on 35 (ref väärtus <=35 U/ml). Kas see tulemus võiks olla seotud kuidagi mu HPV analüüsi tulemusega? Kuna saan arsti vastuvõtule alles mõne aja pärast et vaadata neid tulemusi, siis kirjutan kohe et kas mul peaks olema põhjus muretsemiseks ja kas peaks juba kohe (mitte oodata novembrini) arstile aja kinni panema, et uuesti kontrollida oma seisundit?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Olete jälgimisel peale konisatsiooni. Kuna aasta tagasi said tehtud viimased analüüsid, siis 1-2 kuu pärast pöörduge uuesti analüüsideks ( PAP test ja HPV PCR). Kui analüüsid on korras, siis edaspidi peab PAP analüüsi kordama 3 aastase intervalliga. Olete uuringutel lastetuse tõttu ja tehtud testide hulgas on määratud ka Ca -125, mis on normis ( 35 U/ml on norm) . Kasvajamarker Ca-125 pole üldsegi seotud HPV-ga ja emakakaela vähieelsete muutusega. Tegemist on munasarja kasvaja markeriga, mida kasutatakse munasarja kasvaja diagnoosimiseks ( koos ultraheli uuringuga). Ca-125 väärtused on väga kõrged osade munasarja halvaloomuliste kasvajate korral. Kuid on ka teisi haiguseid , mille korral võib Ca-125 olla tõusnud. Kuna Teie analüüs on korras, pole muretsemiseks mitte mingit põhjust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pap testi tulemus

Tere !
Palun seletage mulle lahti pap testi tulemuse vastus. Seoses varasema stressi ja ärevushäirega diagnoositi seen ka söögitorus ,mille vastu sain ravi. Nüüd naistearstil tehti nii seene kui ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
kirjast selgub, et olete 35-aastane

PAP testid NILM on normleid, rakud on korras, (vähi)rakke ei leidu.
Põletikurakke on lameepiteelil ehk emaka kaela tuppe ...

Loe edasi

PAP testi tulemused

Tere.
Pöördusin naistearsti poole sest päevad ei lõppenud ja tuli selliseid suuri tükke. Enne seda mingeid kaebusi eiole olnud.Arst tegi pap testi(kohe samal päeval ehk siis päevade ajal). Sain tulemuse ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! PAP testiga avastatavad muutused ei ole alati vähimuutused.PAP test näitab ka põletikulist seisundit.
Kuna kirjeldamisel on kasutatud Bethesda klassifikatsiooni,siis näitab see ka lameepiteeliatüüpiat. ...

Loe edasi

Munasarjatsüsti pahaloomulisus

Tere!

Selle aasta veebruaris avastati paremas munasarjas tsüst (cyst -2,55), mille raviks määrati pooleks aastaks Yarina pillid. Võtsin pille üks kuu ning seejärel lõpetasin, sest terve ühe ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 28-aastane.
Vastused:
1) Ca 125 tulemuseks on 48.3 (referentsväärtuseks <30.0), see uuring ei sobi sõeluuringuks, suure tõenäosusega ei ole ...

Loe edasi

Elu pärast operatsiooni

Tervist ja suur tänu Teile üksikasjaliku vastuse eest (teema- korduv mutsinoosne tsüstoom). Operatsioon nüüdseks läbi, taastumine kerge. Lõpptulemusena eemaldati vasakpoolne munasari ja munajuha. Histoloogine ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
mul on hea meel, et operatsioon ja selle järgne paranemine kulgesid probleemideta. Operatsioooni käigus eemaldatud munasarja histoloogiline uuring e. koeproov andis lõpliku diagnoosi- pseudomutsinoosne ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi