Ureaplasma parvum 15.08.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Partner tegi hiljuti suguhaigustetestid ja positiivseks osutus ainult Ureaplasma parvum. Seksimise ajal kasutame kondoomi, ainult suuseksi aja ei ole kondoomi kasutanud, st ainult mina. Mina ise tegin suguhaigustetestid kevadel ja kõik olid negatiivsed. Samal ajal tegi ka meesterahvas testid, mis olid negatiivsed ja ka ureaplasma parvumi puhul. Ureaplasma parvumi tulemust minu analüüsides ei ole. Partneriga oleme seksinud ainult kaitsevahendi kasutamisega. Mina veel ei ole käinud teste tegemas. Kuidas selline haigus võis tekkida ja mida see täpselt tähendab? Kui oleme kaitsevahendit kasutanud siis kas ka minul on see haigus? Või võis ta saada selle minult, sest mina oma testidest ei näe seda haigust? Olen lugenud, et see haigus ei vaja ravi aga kas partner peaks minema eesnäärme kontrolli, mida ta ei ole teinud. Ise ma tunnen, et minul ei ole mingeid selle haiguse nähte aga kas mina pean ka minema kontrollima ennast, vaatamata sellele, et kasutame kondoomi?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Ureaplasma parvum kuulub organismi normaalsesse mikrofloorasse. Tegemist ei ole sugulisel teel leviva infektsiooniga. Ligikaudu 60%-l on Ureapl. parvum positiivne. Mingit põhjust selle suhtes sul testida ei ole. Ravi pole samuti vajalik. Vaid sellisel juhul, kui on tegemist kuseteede põletikuga, on põletikuvastane ravi näidustatud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ureaplasma parvum

Tere. Kas ureaplasma parvum levib suudeldes? Ise läbisin ravi, kuid partner polnud veel ravi alustanud. Põhimõtteliselt, kui bakter kandub edasi suuseksi tehes, siis on talle sobilik elukeskkond nii genitaalidel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ureaplasma parvum naisel tupe limaskestas võib olla kui normaalne mikrofloora ja reeglina see ei põhjusta probleemi ja ravima ei pea.. Meestel võib olla siiski põletiku põhjustaja, kuid ka see on ...

Loe edasi

mükoplasmoos

Tere! olen sama partneriga elanud 7 aastat, nüüd avastati mul mükoplasmoos hominis. Kas on võimalik, et see oli mul enne juba või sai partner selle kelleltki teiselt?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 44-aastane.

Mycoplasma hominis ei kuulu klassikaliste suguhaiguste hulka ja enamasti ravi ei vaja. Teatud juhtudel on vaja uurida viljatu ...

Loe edasi

Ureaplasma

Tere!Kolm aastat tagasi sain endale ureaplasma,kahel korral olen saanud ravi-nüüd kolmandat korda tagasi.Kas ma ei saagi enam sellest päris lahti,et on peale ravi korras(peidus) ja siis mingi aja möödudes ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ureaplasma on mükoplasmade hulka kuuluv mikroob, mis võib põhjustada kuse- ja suguteede põletikke nii meestel kui naistel. Naistel on ureaplasma sageli põiepõletiku põhjustajaks. Ureaplasma ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum ja võimalik raseduse katkemine

Selline mure, et sai oldud kaitsmata vahekorras. Minu arvutuste kohaselt pidid päevad hakkama 23. dets (alati on olnud paar päeva siia-sinna). Kuid päevasid ei tulnud. Esialgu ei teinud ma sellest suur ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tegemist võis olla nii raseduse katkemisega (peetunud rasedusega) või ka menstruatsioonitsükli häirega. Vastuse sellisel juhul annab rasedustest, mis tuleb teha, kui oodatav menstruatsioon ...

Loe edasi

ureaplasma

Tere!

Sain analüüside vastusteks:
ureaplasma parvum- positiivne
ureaplasma urealyticum-negatiivne

Mida ma peaksin sellest järeldama, millega on täpselt tegemist- haigusega?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ei pea midagi tegema.Ureaplasma parvum on saprofüüt ja tavaliselt ei põhjusta mingeid vaevusi.Ravi ei vaja.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

ureaplasma parvum

Tere!

Olen 24a naine. Käisin naistearsti vastuvõtul ja tehti analüüsid kontrollimaks, kas kõik on korras, kuna on plaan rasestuda. Nüüd sain vastused ja öeldi, et mul on bakter nimega ureaplasma ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Kadri!
Tegemist on tingimispatogeense tekitajaga, mida ei ole alati vajalik ravida. Küll aga ravitakse kindlasti kõik tekitajad viljatuse kaebustega patsientidel ja rasedatel. Iseasi, ...

Loe edasi

rasedus ja suguhaigus

Tere,

olen 31. nädalat rase. Minu partneri uuringu tulemused näitasid, et ta on Ureaplasma parvum´i suhtes positiivne ning talle määrati vastav ravi (Standacillin+Azuthromycinum). Ka mulle ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tõenäosus, et ureaplasma on mõlemal partneril , on 80%.
Soovitan ka Teil ravi läbi teha, sest uuringutes on näidatud, et ureaplasma infektsioon võib (ehkki tõenäosus on väike) kanduda ...

Loe edasi

Ureaplasma

Tere,

küsimus on järgmine: paar kuud tagasi leiti mul ureaplasma parvum, peale ravikuuri /ravi sai ka partner/ oli analüüs juba negatiivne. Kas see tulemus tähendab seda, et uuringumaterjalist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Julia!
Palun lugege e-raamatut sugulisel teel levivatest haigustest samas portaalis. Ureaplasmat on vaja ravida vaid teatud juhtudel. Ta kuulub ka tervte normaalsete naiste mikrofloorasse.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi