Menstruatsioon 11.06.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Selline mure tekkinud,et menstruatsiooni ajal vere kogus on ülimalt väikene, praktiliselt puudub ja kestab võib-olla 3päeva. Ja seda juba aastaid ja järjest vähem on erutust. Olen sünnitanud lapse 5 aastat tagasi ja kasutan pille (Madeleine). Kas see on normaalne või peaksin siiski pöörduma arstile? Sest valusid ega midagi pole, kõht annab tunda ikka kui päevad hakkavad ja muu sellega kaasnev.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere.

Madala hormoonisisaldusega pillide foonil muutub emaka limaskest õhukeseks ja menstruatsioon võib olla minimaalse veritsusega või ainult määrivalt. See on normaalne.
Kui teid häirib libido langus, siis see võib olla vahel seotud ka pillidega, kuid sellel võib olla palju muid põhjusi.
Kui libido langus on häiriv, siis soovitan pöörduda oma günekoloogi poole ja arutada teiste rasedusvastaste vahendite suhtes-näiteks madala hormoonisisaldusega emakasisene vahend ( Fleree, Kyleena).
Toetuseks võib proovida kuningakepiõliga preparaate apteegi käsimüügist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

menstruatsioon

Kason võimalik menstruatsiooni mõned päevad edasi lükata või vähendada vereeritust menstruatsioon ajal?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruatsiooni on võimalik edasi lükata pillidega või gestageene sisaldavate tablettidega. Selgituste ja retsepti jaoks peaksite naistearsti poole pöörduma vähemalt 2 nädalat enne oodatavat ...

Loe edasi

emakakaela haavand

tere,
mure selline.mul kõrvetati hiljuti haavandit.nüüd on nädal läinud menstruatsioon üle. kas see on normaalne või peaksin minema uuesti vastuvõtule.rase ma olla küll ei tohiks.
ette tänades ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Peale emakakaela haavandi koaguleerimist on võimalik tsüklihäire tekkimine, s.t. menstruatsioon võib hilineda.
dr. Seemen

Loe edasi

Menstruatsioon

Lgp. Dr. Seemen,

Kuidas on võimalik edasi lükata menstruatsiooni (lõunamaa puhkuse tõttu)?

Rasestumisvastaseid tablette ei kasuta.

Ette tänades,

A

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Menstruatsioonide edasi lükkamiseks on 2 võimalust. On võimalik hakata võtma pille reisile eelneva menstruatsiooni 1. päevast või siis lükate saabuv menstruatsioon edasi teist tüüpi hormoontablettidega. ...

Loe edasi

mure

Tere!olen 14 paari kuu pärast 15 ja mul pole veel päevad alanud...mida teha?vahete vahel esineb voolus ja on allpool valud....
ette tänades...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Esimene menstruatsioon algab kõige sagedamini 12-15 aasta vanuses. Valgevoolus ja pingetunne alakõhus viitavad sellele, et peatselt algab esimene menstruatsioon.
dr. Seemen

Loe edasi

menstruatsioon

Tere!
Mul esineb tükilisi menstruatsioon. See tähendab, et verega koos tuleb ka selliseid ``tükke``. Kas see on normaalne?
Tänan
Maime (16)

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Maime!
Koos menstruaalverega eritub ka emaka limaskesta tükikesi ja lima, see on normaalne.
Naistearst G.Litter

Loe edasi

menstruatsioon

Tere!

Kasutasin antibeebipille 3 aastat. Peale seda oli menstruatsioon paar kuud normaalne, siis tekkisid suuremad vahed (2-3 kuu kõikumised, kuigi pruunikas-punast eritist tuli küll nii 1-2 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui menstruatsioon lähimate kuude jooksul ise ei reguleeru, võiks tsükli regulatsiooniks kasutada progestiine 10 päeva enne oodatavat menstruatsiooni ( 3 kuud) või hakata kasutama pille.
dr. ...

Loe edasi

menstruatsioon

Tarvitasin pille Logest umbes aasta. Nüüd otsustasin pillide võtmise lõpetada pärast viimast menstruatsiooni. Millal peaks nüüd päevad algama, kas samal ajal kui tavaliselt või veidi hiljem?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Menstruatsioon algab tavaliselt 28-30 päeva pärast ( viimase menstruatsiooni I päevast lugedes).
dr. Seemen

Loe edasi

menstruatsioon ja seks

Kas pahade päevade ajal võib seksida?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui veri vahekorra ajal teid ei häiri, on kõik OK.
dr. Seemen

Loe edasi

Postinor

Võtsin Postinori ja menstruatsioon algas kaks nädalat varem (eelnevate Postinori kasutamiste ajal normaalsel ajal). Kas võis olla tegemist lihtsalt verejooksuga (5 päeva) või oli see tõesti mentruatsioon ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
3-5(7) päeva peale Postinori võtmist tekib sageli veritsus, mis ei ole menstruatsioon, vaid emaka limaskesta reaktsioon sellele hormoontabletile.
Menstruatsioon tuleb oodatud ajal või ...

Loe edasi

Sünnitusjärgne menstruatsioon

Tere!



Kuivõrd ma peaksin muret tundma selle üle, et minu esimene sünnitusjärgne menses oli sisuliselt "klompjas"-tükiline (10 kuud tagasi sünnitasin). Millele see võib viidata?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Ärge muretsege,see klompjas-tükiline menstruatsioon on kaunis tüüpiline sünnitusjärjsele esimesele menstruatsioonile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi