Põletik 15.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen juba üle kolme aasta põdenud bakteriaalseid (kolibakter, enterokokk) uroinfektsioone,mis alluvad väga halvasti ravile ja seetõttu saanud väga palju erinevaid antibiootikume. Soolestik nii rikutud ja kaasnevad
kõhulahtisused ning ei tohiks enam antibiootikume üldse võtta. Seekord algas äge urotraktipõletik 3 ndl tagasi, lk uriinis 500, erütrotsüüdid 250, külvis kasvas kolibakter. Sain 10 p Nitrofurantoini, korraks läks urineerimine ja uriin korda, 2 päeva hiljem hakkas kõik otsast peale ja nüüd taas Nitrofurantoin juba 3.päev, kuid seekord nagu üldse ravim ei toimi, uriin endiselt hägune, vasakul seljas valu ja tupest eritub kollakat hooldust. Tegin ka günekoloogilised analüüsid. Vastus: segamikrofloora,neutrofiile rohkesti, histiotsüüte, vahe ja parabasaalkihi atroofiline lameepiteel, üksikud pindmise kihi rakud.Metaplaasia. Mitteküps ja atüüpiline metaplaasia. Lisaks tehti ka östradiool 18,4 FSH 46, LH15,1. CRV 6,9..Palun, kas minu pap test ja gün analüüsid on korras? Millest minu eas selline kollakas voolus ja kas analüüside põhjal on hetkel põletiku põhjus hoopis günekoloogiline ja vajan mingit põletiku ravi või muud ravi, et sellest probleemist vabaneda. Tänades murelik patsient

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, PAP test on onkoloogilises mõistes korras, küll aga on tegemist atroofilise tupe limaskestaga, mis on arvestades teie postmenopausaalset perioodi eakohane ja normaalne. Soovitan kasutada tuperaviks östrogeeni sisaldavaid preparaate(olemas kolm varianti: tupetabletid, tupesalv, kuulikesed), nendest ühe teie valikul saaks kirjutada günekoloog retseptina välja. Tuperavi tehakse 1-2 korda nädalas! Kui tupe limaskest on õhuke, siis ka põie limaskest on samasugune atroofiline ja seetõttu vastuvõtlik infektsioonile. Kindlasti paraneb teie olukord ja uroinfektsioon annab järele. Soovitan ikkagi ka uroloogi konsultatsiooni kui tuperavijärgselt probleem jääb püsima. DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

neeruvaagna põletik & rasedus

Kui mul on olnud neeruvaagna põletik, siis kuidas see mõjutab rasestumist? Mida mõeldakse selle all: "peab rasedust ette planeerima"?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Raseduse ajal on naisel, kellel on krooniline neeruvaagna põletik, risk selle haiguse ägenemiseks. Raseduse planeerimine tähendab, et rasestumist tuleb planeerida aega, kui pole vahetult olnud ...

Loe edasi

Põletik

Peale sünnitust avastas naistearst mul väikse põletiku ja kirjutas rohuks polygynax ,kuna infolehel oli kirjutatud,et ei soovitata kasutada rinnaga toitmise ajal (arst väitis,et võib),jäi mul põletik välja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Polygynaxi tupekuule võib imetamise ajal kasutada.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi