TSS’i oht 11.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on hetkel menstruatsioon ja kasutan tampoone. Eile unustasin tampooni vahetada (super imavusega) ja see oli sees 12 tundi. TSS’i sümptomeid mul hetkel ei ole aga kas need võivad veel tekkida ja kas ma peaksin kohe arsti poole pöörduma?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Mõistan teie hirmu , kuid TSS on siiski väga harva esinev tüsistus.
Kui tampoon ununeb pikemaks ajaks tuppe, soovitan peale eemaldamist mitte enam uut tampooni panna ja kasutada menstruatsiooni lõpuni ainult sidemeid. Tampoonide asemel soovitan kasutada edaspidi spetsiaalset menstuaalvere kogujat ( Mooncup, Organicup) , sest tampoonide kasutamine põhjustab rohkem probleeme tupevoolustega ( bakteriaalne vaginoos, tupeseen).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

rasedusega seotud proobleemid

Kui on raseduse katkemis oht,mida peaks vältima ja kuidas tuleks ennast kaitsta

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kes Teile selle diagnoosi pani? Millised on Teie kaebused? Klassikaline rasedust säilitav ravi eeldab füüsilise koormuse piiramist, vajadusel ka lamamisreziimi. Veritsuste ja valude korral ...

Loe edasi

rö-ülesvõte raseduse ajal

Tere. Kui tõsiseid tagajärgi võib tekitada rö-ülesvõte raseduse ajal? Kahjuks ei teadnud, et olen rase ja pilt tehti aravtavasti 1-2 rasedusnädalal.(2ülesvõtet puusa piirkonnast).Kas on oht lootekahjustusele?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Vabandan hilinenud vastamise pärast ( olen olnud pikalt Eestist ära).
Teie mure on tõsine, sest röntgen-kiirgusel on raseduse esimestel nädalatel loodet kahjustav toime, s.t. on oht loote ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi