Mure. 08.01.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!Minu mure on pigem füüsiline.Nimelt minu sisemised häbememokad on suuremad,kui välimised.Noorena mind see tõenäoliselt nii väga ei häirinud,aga mida aeg edasi,seda ebameeldivamaks ja elu häirivaks on see probleem muutunud.Kuna harrastan rattasporti,siis pikemad sõidud lõppevad korraliku valu ja hõõrumisega.Iga kord peale tualeti kasutamist,pean neid nii sättima,et nad liikumisel ei hõõrduks vastu pükse.Seksuaalelus olen muutunud ka ebakindlaks ja isegi teiste naiste ees(näiteks saunas olles)tunnen ennast halvasti.Kogu mu enesekindlus ja hea enesetunne on selle probleemi tõttu kadumas.Kas oleks võimalik neid ära lõigata,et saaksin elada inimväärset elu?Ette tänades ja vasust ootama jäädes.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetset selgub, et olete 40-aastane

Tegemist on häbeme hüpertroofiaga ja seda saab parandada plastilise operatsiooniga. Soovitan pöörduda Tallinnas Erahaiglasse Fertilitas dr Saarma poole ja Tartus Elite Erakliinikusse dr Sõritsa poole, kõik saab korda.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raseduse peetumine

Tere, rasedus peetus 6.nädalal ja tehti kirurgiline puhastus. Perearstil vereanalüüsidest selgus, et B12 vitamiini puudus 142 kõigest. Hakkasin tarbima apteegist ostetud vitamiine, kuigi söön mitmekesist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, 2-3 kuud võiks ikka vahet olla. Kui menstruatsioonid on regulaarsed ja on taastunud peale puhastust, siis ei tohiks küll vastunäidustusi rasestumiseks olla. Lugupidamisega DRKadastik

Loe edasi

Raseduse katkemine ja järelkontroll

Tere. 7.jaanuaril tekkis mul õrn määrimine (sel hetkel oli rasedust 7 nädalat). Pöördusin emosse kust suunati edasi sünnitusosakonda valvearsti vastuvõtule, kes juhtus olema arst kelle juures ka tavaliselt ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere,

Teil on tegemist olnud peetunud rasedusega ja iseeneseliku raseduse katkemisega. Keha on saanud ise aru, et midagi on algselt olnud selle rasedusega valesti ning peatanud raseduse arengu ...

Loe edasi

Määrimine tsükli keskel

Kahel korral kolmekuulise vahega on olnud tsükli keskel määrimine. Varem pole sellist asja olnud.
Ovulatsiooni järgselt hakkab väga kergelt määrima. WCs paberiga pühkides tuleb roosakat kerget voolust. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Midagi patoloogilist see ei tähenda,seda enam,et UH ja gün.tsütoloogia olid korras,.Mõnedel naistel esineb ovulatsiooni ajal peaaegu regulaarselt vähest vereeritust,mis kestab reeglina 1- 2 päeva.Ovulatsiooniaegse ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Kas peale SOS pilli võtmist võib menstruatsioon hakata varem ja kesta kauem. Mul hakkas varem ja kestab juba 2 nädalat. Kas see on normaalne? Käisin ka 07.01 naistearsti vastuvõtul ja öeldi et on kõik ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
SOS pilli kasutamine põhjustab sageli tsüklihäireid. Peale SOS pilli võtmist tekib enamasti ühe nädala jooksul vereeritus. Kuna hakkasite SOS pilli järgse menstruatsiooni algusest kasutama ...

Loe edasi

Tere kui mul pole päevi hakkanud ja nüüd vaikselt veritsema ja määrima vähe siis natuke ka tilgub punakat verd.kas peaks nagu arstile põõrduma või on see normaalne.päevad hakkava suurema verega algul määris siis hakkas tilkuma


Tere kui mul pole päevi hakkanud ja nüüd vaikselt veritsema ja määrima vähe siis natuke ka tilgub punakat verd.kas peaks nagu arstile põõrduma või on see normaalne.päevad hakkava suurema verega ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere,

Kui te praegu kasutate rasedusvastaseid tablette ja teil on määriv vereeritus enne menstruatsiooni algust, siis on soovitav pille vahetada ( kui tegemist ei ole pillide unustamisega, ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Leidsin nädalad tagasi paremas rinnas üleval välis küljes liikuva palli moodustilise tüki. Kasutan ka hormoon spiraali, mida olen nüüd kasutanud 4 aastat.( aasta lõpus eemaldamise tähtaeg).Sõrmedega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kirjeldatud liikuv ümar moodustis rinna välises kvadrandis on suure tõenäosusega healoomuline fibroadenoom. Fibroadenoomid rinnas tekivad munasarjades toodetavate hormoonide toimel naistel, ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid rinnaga toitmise ajal

Tere!

Millised rasestumisvastased vahendid sobiksid (vähem kõrvaltoimeid) rinnaga toitmise perioodil, kui vanust on üle 40 ja laps 3-kuune? Ei suitseta. Emakas on müoomisõlmed.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Rinnaga toitmise ajal on rasestumisvastaste vahendite valik väiksem, sest ükski kombineeritud hormonaalne vahend ( mis sisaldab nii östrogeeni kui gestageeni) sellel perioodil ei sobi. Seega ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Avastasin vasakust rinnast herneterasuuruse tükikese. Suurust raske hinnata, sest liigub kergelt sõrme all. Kuna jäin ka rasedaks, rasedus alles algusjärgus, 5.nädal. Ja rinnad valusad. Novembris ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Raseduse ajal toimuvad hormoonide mõjul rinnanäärmes muutused ja juba esimesel raseduse trimestril muutuvad rinnad suuremaks ja hellemaks. Kuna olete leidnud konkreetse sõlme rinnas, siis see ...

Loe edasi

Ravimid raseduse ajal

Tere,
Mul on diagnoositud ärritunud soolestiku sündroom, mis tähendab seda, et ilma loperamidi abita on mul kõht lahti absoluutselt iga päev.
Kas raseduse ajal on loperamid täiesti vastunäidustatud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Loperamiidi võib kasutada vajadusel ägeda kõhulahtisuse puhul 1-2 tabletti. See ravim ei sobi regulaarseks pidevaks kasutmiseks. Nagu paljude teiste ravimite puhul raseduse ajal, kehtib ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi