Pillidega tekkinud vahe määrimine 07.11.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Kasutasin 6 aastat antibeebi pille yaz. Tegin aastase pausi ning veebruarist alates olen uuesti kasutanud.
Kui uuesti kasutama hakkasin olid esimesel kuul päevad pikemad,mis on n.ö normaalne.Edasised kuud olid päevad normaalsed ja hakkasid õigel ajal.
Augustis ja septembris on esinenud vahe määrimist enne n.ö õigeid päevi. Need päevad on olnud väga minimemaalse vereta. Oktoobris algasid päevad veidi enne õiget aega,aga olid tavapärased.
Augustis käisin selle murega naistearsti,kes tegi HPV,mis oli negatiivne. Ultraheli näitas munasajad ja emaks ja emakakael korras. 2016.a lõpp on tehtud konisatsioon ja hpv vaktsiin ka. Analüüsid kõik on korras olnud. Arst ütles,et ei tasu muretseda,et käib kaasas antibeebipillide kasutamisega. Nüüd taaskord hakkas hästi õrn määrimine. Kuigi päevadeni on 1.5 nädalat aega.
Varasemalt,kui kasutasin yazi oli paar korda sama mure,kuid toona naistearst pakkus äkki stress põhjustab selle. Samuti on tupeseen tihe külaline.
Hetkel mõtlengi kas peaks taas külastama naistearsti ja laskma uued antibeebipillid välja kirjutada? Muidu olen väga rahul nendega.
Loodan,et oskada selle kirja põhjal aidata.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Pillidega võib kaasneda aeg-ajalt tsüklivälist veritsust/määrimist ja sellisel juhul on enamasti abi pillide vahetamisest. Kõige sagedasem põhjus, miks võib tekkida ebakorrapärane veritsus, on pilli unustamine, põhjuseks võib olla ka teiste ravimite samaaegne kasutamine jm. Paljudel juhtudel jääbki otsene põhjus ebaselgeks ja uute pillide kasutamisel mure kaob. Pillide valik on suur ja kindlasti õnnestub leida sobivaim pillide valikust. Soovitan helistada oma arstile, kes väljastab uue retsepti pillidele. Samuti on alati võimalik valida mõni teine rasestumisvastane vahend. Üks võimalikest valikutest on tuperõngas. See on mugav vahend, kuna seda peab vahetama 1 kord kuus. Kindlasti leiate enda jaoks parima vahendi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Dilemma

Tere!
Mul nimelt selline mure, et jätsin kuu alguses pillide võtmise ära, kuna elukaaslane pidi väga kauaks ajaks minema tööle ära ja plaanisin teha natukene pausi pillide vahele (et organism puhkaks). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete pillide võtmise lõpetanud kuu aega tagasi, seega oli eelmine pillidega seotud menstruatsiooni veritsus jaanuari alguses ja nüüd peakski algama uus tsükkel. Kuna plaanite hakata nüüd peale ...

Loe edasi

Pillid ja vaheveritsus

Tere!
Olen 33aastane, ei suitseta, vererõhk on normis. Mul on mure pidevate vaheveritsuste/määrimistega. Olen pille tarvitanud 15 aastat. Neist esimesed 8 aastat probleeme ei esinenud (kasutasin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere,te olete tõesti küllalt kaua võtnud pille. Üks põhjus olekski, et organism lihtsalt reageerib niiviisi. Parim soovitus oleks vahepeal sünnitada, aga nagu sain aru,te ei plaani seda. Suurema tõenäosusega ...

Loe edasi

Veritsus pillide võtmise ajal

Kas ka külmetusravimid võivad mõjutada pillide mõju? Nimelt oli mul külmetus (kurguvalu, väike palavik, nohu), tarbisin paki Sudafedi, seejärel Sinupred Forte tablette ja Geromyrtol Fortet. Pärast Sudafedi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Sudafed, Sinupret ja teised külmetushiguste korral kasutatavad retseptivabad ravimid ei nõrgesta pillide toimet. Tekkinud veritsus enne pillivaba perioodi ei ole märk sellest ,et pilli rasestumisvastane ...

Loe edasi

Belara

Tere! Dermatoloog kirjutas mulle ravimi Roaccutane ning sellega seoses ka Belara. Hakkasin Belarat võtma 3.oktoobril kui algasid päevad. Infolehel on küll kirjas, et võib tekkida määrimine, mis peaks mööduma. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Roccutane ravi ajal on rasestumine vastunäidustatud ja seetõttu on teile soovitatud pillid. Pillidega alustamise esimese 1-2 kuu jooksul esineb sageli määrimist, s.o. kõige sagedasem kõrvaltoime, ...

Loe edasi

rasestumisvastased tabletid

Tere,
Olen 22 aastane noor naisterahvas. Olen põhjalikult tutvunud infolehe ja foorumites kirjutatuga, kuid kuna praegu ei oleks lapse jaoks tõesti mitte sobiv aeg, siis tahaks enda rahustamiseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale pillidega lõpetamist on normaalne, kui vereeritus menstruatsiooni ajal on vähesem ja menstruatsiooni kestvus on lühem. See, et nüüd taas pillidega alustades esimestel kuudel on määrimisi, ...

Loe edasi

Logest

Tarvitan neljandat kuud Logesti. Esimesel kuul oli vähene määrimine (tumedat värvi). Edaspidi oli kõik korras. Kuna mul juba mitu aastat seljavalud ja nüüd oli jälle nn. äge, kirjutas arst mulle Diclac ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
On vähetõenäoline, et nende ravimite koosmõju tõttu toime väheneb.
Kaasajal on kõik ravimid olemas manustamiseks ka suu kaudu.
Jätkake pille skeemi 21+7 järgi.
Oluline ...

Loe edasi

ments.tsükli häire

Tere!

2002 a.aprillis sündis mul laps, sellest ajast alates olen tarvitanud micro 30. Peale rinnaga toitmist oli tsükkel korrapärane. Põen reumatoidartriiti ja võtan ka Medrol tablette. Nüüd ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suure tõenäosusega on tekkinud ebakorrapärase veritsuse põhjuseks minipillid Micro 30. Võrreldes kombineeritud pillidega on nendega tõepoolest sagedamini ebaregulaarseid vereeritusi. Võiks ...

Loe edasi

tablettide võtmine

Tere!

Pöördun Teie poole sellises küsimuses, et kuidas käituda kui beebipillide võtmises on tekkinud 10 päevane paus. Olen Jeanine tablette regulaarselt võtnud nii 10 kuud, nüüd tekkis vahe, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Katrin!
Kui nüüd peale 10 päevast pausi alustada tablettide võtmisega, siis selle kuu jooksul ei saa arvestada pillide rasestumisvastase efektiga ja tuleb kasutada lisakaitsevahendit(kondoomi). ...

Loe edasi

Päevade kõikumine

Tere!

Merciloni võtmise ajal olid päevad täiesti korras (tsükkel 28 p/3p veritses), vahe regulaarne ja veritsus normaalne. Peale tablettide ärajätmist ei ole tsükkel enam korras. Esimene ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui enne Merciloniga alustamist olid tsüklihäired, siis nüüd peale pillidega lõpetamist võib eelnev olukord korduda. Normaalseks võib lugeda "päevade" kõikumise +/- 7 päeva. Mis saab edasi? Võimalik ...

Loe edasi

logest

Austatud doktor,

Minu küsimus puudutab beebipille. Olen 24 aastane ja tarvitan Logesti pille. Nädal umbes enne pillilehe lõppu on tekkinud juba kahel korral kerge määrimine ja mõningane iiveldutunne. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Kallis Mari.

Võite praegu jätkata Logesti pillidega. Ka määrimise ajal, kui olete korralikult tablette kasutanud (iga päev enam vähem samal ajal, ei ole oksendanud, Teil ei ole esinenud kõhulahtisust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi