Emaka müoom 14.09.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Müoom 5cm .Väga vererohked,klompidega päevad mitu aastat.Arsti soovitusel hakkasin tegema Depo-Provera süste.Nelja kuuga (4kuud süste teinud)on lisandunud 8kg,nüüd siis ülekaaluline juba.Aastaid olnud ühes kaalus,et põhjus ei saa olla muus.Arst arvad ,et edasi ikka teha.Kui loobuksin ja kannataksin edasi neid vererohkeid päevi? Menopaus nagunii peaks ju varsti algama.Teie arvamust ootama jäädes.Tänan!

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! 5 cm läbimõõduga müoom ei ole väga suur,aga põhjustab verejooksu. Depo-Provera on kaunis aegunud ravimeetod ja põhjustab tõepoolest lisakilosid. Mina soovitan süstide asemel kasutada emakasisest hormoonspiraali MIRENA. Paigaldatakse see viieks aastaks. Vererohked päevad kaovad ja samal ajal on ka tõhus kaitse raseduse vastu. Te olete noor naine ja menopausist on asi kaugel.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Müoom

Tere! Tavapärases kontrollis avastati müoom (D25.2 - Emaka subseroosne leiomüoom läbimõõduga 12 mm). Arst ütles, et müoom väga väike ning muretsemiseks põhjust ei ole. Nüüd aga kui arstil käigust on veidi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, see tõesti üliväike sõlmeke ja seda peaks kontrollima kord aastas. Muretsemiskes pole praegu põhjust, kuna see on lisas veel subseroosne ehk siis emaka küljes, mitte õõnes ega lihases. Selline ...

Loe edasi

emaka müoom

Tere!
Eelmine aasta avastati mul emaka müoom,mis pidi vist olema healoomuline
Arst eriti midagi ei pakkunud,peale hormoonravi,mis ei aita ning mis on mul keelatud,seoses tromboosiga.Veel pakuti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Teil on diagnoositud emaka müoomisõlm 2,5cm. Kahjuks pole rohkem informatsiooni sõlme asukoha ja kaebuste kohta. Kui on tegemist intramuraalse või subseroosse sõlmega, pole kirurgiline ...

Loe edasi

Müoomi operatsioon

Tere!

Mul on 5 cm intramuraalne leiomüoom emaka eesseinas.
Kaebusi see ei põhjusta. Avastati juhuleiuna 2aastat tagasi.
Suurus on selle aja jooksul jäänud samaks.
Üks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui teile kaebusi sõlm ei põhjusta, siis kuni 5 cm võib jälgida kaks korda aastas. Kui seni pole sõlm ka eriti kasvanud, siis soovitkas pigem jälgida, pahaloomuliseks minemise % alla 1 , praktiliselt ...

Loe edasi

müoom

Tere

Diagnoos: Emaka leiomüoom, emaka intramuraalne leiomüoom Emakas müomatoosne,vastab ca 11-ndale ras. nädalale,hulgisõlmeline.

Algav menopaus, menstruatsioon oli mingil hetkel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 50 aastane naine ja selles vanuses, menopausile eelneval perioodil, muutuvad menstruatsioonid sageli ebakorrapärasteks. Müoom on 40-50 aasta vanuste naiste hulgas sageli esinev healoomuline ...

Loe edasi

Müoom ja emaka operatsioon

Tere, 3 aastat tagasi lasin spiraali välja vötta, 2 nädalat tagasi Fertilitases arst avastas, et mul on üks suur 9cm müoom emaka välisseinas ja teine väiksem emakas. Arst soovitas emaka osaliselt eemaldada, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah,see otsus on küll operatsiooni suhtes õigesti tehtud.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

kas müoom

Tere,
mina käisin ultraheli uuringul ja seal selgus,et emakas on liiga suur-5,6-5,6-7,5. Olen kaks korda sünnitanud ja suurem laps oli 3,800 kg.Ultrahelis käisin mõned päevad enne menstruatsiooni ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Diana!
Muretsemiseks pole põhjust. Emakakeha mõõdud ultraheli uuringul on normaalselt 5-6 cm piires, koos emakakaelaga on emaka pikkus 7-8cm. Emakamüoomi korral on emaka mõõdud suuremad. Emaka ...

Loe edasi

müoom

Kas rasestumisvastaseid tablette võib kasutada ka siis kui on diagnoositud emaka müoom?

Ette tänades Maris

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Maris!
Pille võib müoomi korral kasutada.
K.Seemen

Loe edasi

Naistehaigused

Olen 51.a. Mul on müoom. See on nii väike, et seda opereerima ei pea. Praegu on mul verejooks juba 24 päeva. Võtan Norcoluti ja olen võtnud 2x5 päeva Desaminoozytocini, aga siiani on ikka verejooks. Mida ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere KUi ultrahelis on emaka limaskest paksenenud, siis peaks tegema emaka puhastuse ja selle järgselt ordineerima hormoonravi. Kui see ei aita, siis operatsioonile alternatiiv on emaka limaskesta resektsioon ...

Loe edasi

müoom

Ma olen 36 aastane, kolme poja ema. Mul avastati müoom 2cm. Arst kes tegi ultraheli, soovitas spiraali mis pidi müoomi kasvu peatama. Raviarst ei rääkinud minuga, õde ütles,et see on nii väike.
Kas ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Müoomisõlm ei peaks tekitama Teile pidevat iiveldustunnet. 2 cm suurune müoomisõlm on tõepoolest väikene sõlm. Kliinik sõltub aga sellest , kus see sõlm asub. Kui sõlm kasvab emakast väljapoole, ...

Loe edasi

müoom

Tere dr. Väli Mul olid alakõhus valu algul mötlesin et pimesool aga uuring näitas et müoom arst ütles et see hea loomuline aga minul on pidev valu koos voolusega ja tulevad sellised koetükid . ma olen ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Müoom on tõesti healoomuline emaka lihaskesta paksend.Võimalik,et müoom on nii väikene ja sellepärast jättis arst Teid jälgimisele.Kuna aga müoomisõlm takistab menstruatsiooni ajal emaka kokkutõmbeid ,siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi