ESCAPELLE ja veritsus 08.10.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 20aastane. Pühapäeval 30. oktoobril sai mul menstruatsioon läbi ning teisipäeval olin vahekorras, kus tuli kondoom ära ning järgmisel hommikul kohe võtsi Escapelle pilli sisse. Nüüd 8. oktoobril algasi uuesti veritsus. Kas see on nüüd tänu SOS pilli võtmisele? Esimest korda tarvitasin pilli ja natukene ehmunud tänu sellele. Kas see on normaalne?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
peale SOS pilli võtmist tekib veritsus tavaliselt 1 nädala jooksul. Nädal peale pilli võtmist tekkinud veritsus on rektsioon SOS pillis sisalduvale hormoonile ja muretsemiseks pole mingit põhjust. Järgmine menstruatsioon algab 4 nädala pärast.
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Veritsus

Tere!
Võtsin sos pilli esmasp ja veritsus algas kolmapäeval ja siiani veritseb üsna tugevalt. On see normaalne ja kaua kesta võib?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ebakorrapärased veritsused on SOS pillide sage kõrvaltoime. Veritsus peale SOS pilli võtmist algab sageli 1 nädala jooksul ja vereerituse hulk võib olla erinev ( määrimisest kuni menstruatsioonitaolise ...

Loe edasi

Veritsus menstruatsiooni vahel

Tere,

Olen 49a naine. Menstruatsiooni vahepeal esineb kerge veritsus. Märkan seda kui peale duši all käimist end kuivatan vôi tualetis käies. Pesu määrimist on esinenud vaid korra, seega on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Jah soovitan külastada günekoloogi. Lihtsalt kirja alusel ei ole võimalik diagnoosi panna. DRKadastik

Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Escapelle tablett

Tere!

Tean, et sos-pill ei ole rasedusvastane vahend, mida tohiks tsükli jooksul rohkem kui korra tarvitada, kuid soovin teada, mis oleks antud olukorras kõige sobilikum lahendus.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Igal ravimil on kaasas infoleht, mille järgi tuleb tegutseda ravimi tootja ettekirjutuse järgi:
ESCAPELLE
Võtke tablett ...

Loe edasi

SOS pill

Tere
Ma ise arvasin koguaeg,et minu päevade algus oli 27.oktoober.
Olin 7nov õhtu 8 novembri hommikul vahekorras.9.novembri hommikul võtsin ma SOS pilli Escapelle ehk siis 40 h peale vahekorda.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Vm oli tõenäoliselt pigem 25 oktoober 2015a., viljastusite tõenäoselt pigem 7, 8 november. Antud juhul ei saa midagi kindlalt öelda.

Loe edasi

SOS-pillid

Tere. Olen 24 a naine. Kasutasin viimaste nädalate jooksul 2X SOS-pille ?(Escapelle). Menstruatsiooni esimesel päeval hakkasin kasutama Yasminelle kombineeritud pille. Nüüd on aga määrimine kestnud juba ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jätkake Yasminelle tarvitamist,sest esimesel kahel kuul võib ka Yasminelle anda veritsust.Samas sisaldab Escapelle suhteliselt suures koguses kollaskeha hormooni,mis omakorda võib põhjustada pikemaajalist ...

Loe edasi

Pruunikas voolus ja SOS-pillid

Tere!
Kuna günekoloogi juurde nii kiiresti aega ei saa, siis sooviks siit natuke nõu saada.
Umbes 3 nädalat tagasi olin sunnitud võtma ühe Escapelle SOS pilli. Terve nädala peale selle võtmist ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
muretsemiseks poole põhjust. Peale SOS pilli võtmist tekib sageli nädala jooksul veritsus. Alustasid nüüd pillide võtmist õigesti, 1. tsükli päevast. Esimese kahe kuu jooksul esineb väga sageli ...

Loe edasi

veritsus peale emakaeemaldust

Millest on tingitud veritsus? Op. ist on 3 nädalat möödas. Opereeriti kõhu kaudu.Ise olen 48 aastane.Kas on sisemised niidid lahti?Arstile saan 2 nädala pärast.

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teil on veritsus pöörduge koheselt kas ennast opereerinud arsti poole või valvekabinetti.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

murelik

Kasutasin aasta Logesti, siis jäi vahele pool aastat ja kui nüüd uuesti alustasin ei taha vereeritus lõppeda. Esimesel korral sellist muret ei olnud. Nüüd aga kestab veritsus juba nädal aega, kas peaksin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kuna pillide võtmisel on olnud 0,5 aastane paus, siis nüüd pillidega alustades on võimalik esimestel kuudel ebaregulaarne veritsus. Kui veritsus pole lõppenud, soovitan mitte teha 7-päevast pausi ...

Loe edasi

veritsus vahekorra ajal

Tere!

millest võib olla tingitud veritsus vahekorra ajal? veritsus ei ole suur, peale vahekorda kaob paari tunni jooksul ära. muul ajal veritsust ei ole. ja muid probleeme nagu ka ei oleks. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Anna!Soovitan Teil pöörduda oma günekoloogi poole,et kontrollida emakakaela seisundit. Võimalik,et emakakaelas on väike polüüp või põletik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi