Menstruaaltsükkel 13.10.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Aprillis jätsil Minulet tabletid ära sooviga rasestuda, kuid siiamaani ei ole see õnnestunud. Esialgu käis tsükkel nagu kellavärk, kuid viimased kuud on kõikumised väga suured, eriti see kuu. Eelmine menses algas 27.09 ja lõppes 03.10 ning nüüd nädal aega hiljem algas jälle (praegu on rohkem määrimise moodi). Kas mul on vaja millegi pärast muretseda? Arsti aja sain teie juurde alles detsembri kuusse!

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Tsükkel võiks reguleeruda hiljemalt poole aasta jooksul peale tableti kasutamise lõppemist. Kui Teil enne pillide kasutamist ei olnud tsükkel regulaarne, on võimalik, et ka peale pillide kasutamise lõpetamist 'taastub' Teie endine ebaregulaarne tsükkel. Tsükli keskel esinev vähene määriv veritsus võib olla tingitud ovulatsioonist (nn. ovulatoorne veritsus) , see on normi variant ja ravi ei vaja. Kui verd tuleb rohkem kui tavalise menstruatsiooni ajal, tuleks pöörduda naistearsti (valvearsti) poole.
Peatse kohtumisen !
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

mestruaaltsükkel

Mul on ees lennureisid. Samal ajal menstruaaltsükli järgi mul peab algama mestruatsioon (menstruaaltsükkel regulaarne). Kas on võimalik mingi vaheditega lükkata edasi menstruatsiooni alguse (vähemalt ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

saab kasutada rasestumisvastaseis pille skeemi järgi. Peate pörduma günekoloogi poole Pillidi on retseptiga. dr kadastik

Loe edasi

mure....

selline et sünnitasin 1,5 a.tagasi poja.rinnaga toitsin 9kuud.nüüd on poja juba 1,5aastane kuid rinnast tuleb pigistades ikka veel ternespiima,selline kollane.millest see tingitud on???

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
See ongi toitmisjärgne piimajuhade laienemine.
Kui menstruaaltsükkel taastub täielikult, peaks eritis kaduma.
Soovitused:
-ärge traumeerige ja pigistage piimanäärmeid
Loe edasi

mure

mida teha, kui menstruaaltsükkel on täitsa paigast ära? paar esimest aastat oli normis - aga nüüd on nii, et paar kuud on üks vahemik ja siis jälle teine - kas see võib olla põhjustatud stressist ( mul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruaaltsükli häireid võib põhjustada emotsionaalne stress, samuti ka kiired kehakaalu muutused. Kui tsükkel jääb kõikuvaks, pöördu nõu saamiseks arsti poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi