pillid, päevad ja antibiootikumid 19.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Minu probleem seisneb selles, et olen tarvitanud 2 kuud Harmonet´i. Esimese karbi lõpetades läksid ka päevad paika ja uus tsükkel algas tabletivabal teisel päeval. Viimase karbi viimasel nädalal hakkasin aga antibiootikume sööma (Ospamox) seoses angiiniga ning sel perioodil pole partneriga vahekorras olnud. Päevad pole aga ikka alanud, kuigi on juba tsükli 24s päev. Hakkan murelikuks muutuma. Tean, et antibiootikumid nõrgendavad pillide toimet, aga vahekorras olin enne seda ja pille sõin korrapäraselt (aeg kõikus maksimaalselt 2 tundi). Minu küsimus: kas antibiootikumide tarvitamine võib kuidagi tsükli pikkust mõjutada (või päevad üldse vahele jätta), kui viimased pillid võtsin antibiootikumidega samaaegselt. Ja kui kindel võib üldse olla pillide toimes? Kui nüüd 6-7 päeva jooksul päevad ei hakka, kas siis tuleks arsti poole pöörduda? Ette tänades,
murelik tudeng

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Antibiootikumid ei nihuta menstruatsioonitsüklit. Pillidega võib kaasneda aga ka olukord, et tabletivabadel päevadel veritsus puudub või on väga minimaalne.
Antud juhul soovitan teha rasedustesti ja kui see on negatiivne, jätkata pillide võtmist 7-päevase pausi järel.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibiootikumid ja pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide toimet mõjutavad erinevad ravimid ja erinevad antibiootikumid. Doxycyclini võtmine võib vähendada pillide rasedusvastast toimet . Te ei pea pillide võtmist katkestama, kuid selles ...

Loe edasi

Vererohke menstruatsioon, emakakaela põletik ja pillid

Tere

Mure on vererohke ja pika menstruatsiooniga.

Taustaks, et detsembris algasid tavapärased päevad ning nädal peale menstruatsiooni lõppu algas uus, äärmiselt vererohke (suured ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kahju, et lõpetasite antibeebipillide tarvitamise. Need on parimaks ravi neile, kes soovivad hoiduda. Pille võib mõned kuud tarvitada ...

Loe edasi

Rasestumisvastased pillid

Kasutan rasestumisvastaseid pille Gesytil 75/20. Võtsin kolmapäevase tableti asemel kiiruga kogemata hoopis neljapäevase, järgmine päev tavapärasel pillivõtmise ajal avastasin selle ja võtsin siis kolmapäevase ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Gesytil 75/20 pillid sisaldavad kõik ühesuguses koguses toimeaineid, seetõttu pole mingit vahet, et märgitud päevad läksid vahetusse. Jätka pillide võtmist edasi tavalise skeemi järgi, nii ...

Loe edasi

Päevad valel ajal

Tere, probleem algas eelmise aasta oktoobri kuus. Päevad hakkasid valel ajal, mõtlesin, et stressist, suhtega olid probleemid. Aga siis sai kõik korda stressi polnud. Üks kuu olid kõik korras päevad olid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 21-aastane.
Loet kirjast: "Olin evra plaastreid kasutanud juba 3 aastat kindlasti ja sellis asja pole olnud. Nüüd olen pille võtnud 2 nädalat ..."
Loe edasi

Antibiootikumid ja pillid

Tere!

Alustasin antibiootikumi (Zinnat) kuuri antibeebipillide söömise 4.ndal päeval ning lõpetasin 16.ndal päeval. Infolehel on kirjas, et antibiootikumide söömise ajal kasutada ka muid rasestumisvastaseid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
antibiootikumid nõrgestavad pillide toimet. Seetõttu tuleb antibiootikumidega ravikuuri ajal ja 7 päeva peale viimase tableti võtmist kasutada lisakaitset (kondoom). Pillide edasist võtmist ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja Jeanine pillid

Tere!

Raviks määrati Doxy-M-ratiopharm 10 päeva. Tean, et antibiootikumid vähendavad pillide mõju, seega oleme kasutanud ravi ajal kondoomi. Loodan, et see on piisav kaitse, kreeme kasutanud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui kasutasite antibeebipillidele lisaks kondoomi, siis sellest piisab. Lühikesd ja keskmised ravikuurid antibiootikumidega eriti ei vähenda toimet.
Toime väheneb väga raskete ...

Loe edasi

pillid

Antibiootikumid teadupoolest ei lase antibeebipillidel mõjuda nii nagu vaja. Kas kombinatsioon pillid + postinor tuleks kõne alla ja kas see mõjub?
Ette tänades,
A

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravikuuri ajal võib pillide toime nõrgeneda, seetõttu soovitatakse sellel perioodil kasutada lisakaitsevahendina kondoomi. Võib kasutada ka SOS pille, kuid see võib põhjustada ...

Loe edasi

antibiootikumid ja pillid

Tere
Perearst määras mulle Ospamoxi kuuri, võtan ka Mirellet, kas peaks lisaks kasutama mingit rasedusvastast vahendit ja kui siis kui kaua?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kondoomi peaksite kasutama sugulisel teel levivate haiguste ärahoidmiseks ja siis, kui ravimite koostoimel tekib vaheveritsus.

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

milline mõju on antibiootilumidel beebipillide mõjule?
kas mõju võis nõrgeneda?
võtsin eelmise tabletilehe ajal 10 päeva antibiootikume, nüüd olid päevad kahtlaselt verevaesed.
kas on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rasestumise tõenäosus on nullilähedane,aga vereerituse hulk võis küll väiksem olla. Tervitades ,Maie Väli

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

Tere!
Kui kaua peale antibiootikumide kasutamist (Ospamox) võib see mõjutada pillide efektiivsust? Kasutan Harmonet tablette ja Ospamoxi võtsin nädal aega, kus juures viimased kaks tabletti langesid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasestumisvastane toime algab kohe kui alustate pillide võtmist peale 7 päevast pausi. Antibiootikumide mõju pillidele on ainult antibiootikumide võtmise ajal.Dr.Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi